Tietoja iPadOS 15 -päivityksistä

iPadOS 15 tekee moniajon löytämisestä helpompaa ja sen käytöstä helpompaa ja tehokkaampaa. Widgettejä voidaan nyt sijoittaa appien sekaan Koti-valikkoon ja Appikirjasto mahdollistaa pääsyn kaikkiin appeihin dockista. Pikamuistiinpano tarjoaa nopean ja helpon tavan tehdä muistiinpanoja missä tahansa apissa tai näkymässä. Uudet käännösominaisuudet ja iPadin Käännä-appi auttavat ymmärtämään paremmin maailmaa ympärilläsi. Ääni- ja videoparannukset FaceTimessa, mukaan lukien tilaääni ja Muotokuva-tila, saavat puhelut tuntumaan luonnollisemmilta. Keskity-toiminto auttaa vähentämään häiriöitä suodattamalla pois ilmoituksia sen perusteella, mitä olet tekemässä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.8.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.8.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.8

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.9

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.8

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.7

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.6

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.5

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.4

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.3

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.7

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.6.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.6

iPadOS 15.6 sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä.

• Korjaa ongelman, jossa Asetukset saattoi näyttää edelleen, että laitteen tallennustila oli täynnä, vaikka sitä oli vapaana.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta pistekirjoituslaitteet saattoivat hidastua tai lakata reagoimasta, kun tekstiä selattiin Mailissa.

• Korjaa Safarissa ongelman, jonka vuoksi välilehti saattoi palata takaisin edelliselle verkkosivulle.

• Korjaa ongelman, jossa iPad mini (6. sukupolvi) ei saattanut tunnistaa laturia tai muuta USB-C-lisälaitetta.

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.5

iPadOS 15.5 sisältää virheenkorjauksia sekä parannuksia Applen Podcastit-appiin.

iPadOS 15.5 sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Podcastit-apissa on uusi asetus, jolla voidaan rajoittaa iPadiin tallennettavien jaksojen määrää ja poistaa vanhimpia automaattisesti.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.4.1

iPadOS 15.4.1 sisältää virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tämä päivitys sisältää seuraavat virheenkorjaukset iPadille:

• Akku saattoi tyhjentyä odotettua nopeammin iPadOS 15.4 -päivityksen jälkeen.

• Pistekirjoituslaitteet saattoivat lakata reagoimasta tekstin selaamisen tai ilmoituksen näyttämisen aikana.

• Made for iPhone -kuulokojeet saattoivat menettää yhteyden joissakin muiden kehittäjien apeissa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.4

iPadOS 15.4 lisää Universal Controlin, joka mahdollistaa saman hiiren ja näppäimistön käyttämisen iPadin ja Macin välillä. Uusia emojeita ja mahdollisuus aloittaa SharePlay-istuntoja suoraan tuetuista apeista. Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja virheiden korjauksia iPadille.

Universal Control

• Universal Control mahdollistaa saman hiiren ja näppäimistön käyttämisen iPadin ja Macin välillä.

• Tekstiä voidaan kirjoittaa joko iPadissa tai Macissa ja voit vetää ja pudottaa tiedostoja niiden välillä.

Emojit

• Uusia emojeita, mukaan lukien kasvoja, käsieleitä ja kodin esineitä.

• Kättelyemoji mahdollistaa ihonvärin valitsemisen kummallekin kädelle erikseen.

FaceTime

• SharePlay-istuntoja voidaan aloittaa suoraan tuetuista apeista.

Siri

• Siri voi tarjota aika- ja päivämäärätiedot, kun olet poissa linjoilta A12Z Bionicin sisältävässä iPad Prossa ja uudemmassa.

Tämä julkaisu sisältää myös seuraavat parannukset iPadille:

• Äänenvoimakkuuden säätimet voidaan asettaa muuttumaan iPadia käännettäessä iPadissa (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad minissä (4. ja 5. sukupolvi), iPad Air 2:ssa, iPad Airissa (3. ja 4. sukupolvi) ja iPad Prossa.

• iCloudin omia sähköpostidomaineita voidaan hallita Asetuksissa.

• Safarin verkkosivujen käännös lisää tuen italialle ja kiinalle (perinteinen).

• Podcastit-appi lisää jaksosuodattimet kausille, toistetuille, toistamattomille, tallennetuille ja ladatuille jaksoille.

• Pikakomennot lisää tuen tunnisteille Muistutuksissa; lisää, poista tai kysele tunnisteita luotaessa tai muokattaessa Pikakomennoissa.

• Suojaussuositukset voidaan nyt kätkeä.

• Tallennetut salasanat voivat nyt sisältää omia muistiinpanojasi Asetuksissa.

Tämä julkaisu sisältää myös virheiden korjauksia iPadille:

• Näppäimistö saattoi lisätä pisteen kirjoitettujen numeroiden väliin.

• Kuvat ja videot eivät ehkä synkronoituneet iCloud-kuvakirjastoon.

• Käyttöavun Puhu näyttö -toiminto saattoi lopettaa toimintansa odottamatta Kirjat-apissa.

• Suora kuuntelu ei ehkä mennyt pois päältä, kun se laitettiin pois päältä Ohjauskeskuksessa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.3.1

iPadOS 15.3.1 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä iPadille ja korjaa ongelman, jonka johdosta pistekirjoitusnäytöt saattoivat lakata reagoimasta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.3

iPadOS 15.3 sisältää virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.2.1

iPadOS 15.2.1 sisältää iPadille mm. seuraavat virheenkorjaukset:

• Viestit ei ehkä ladannut iCloud-linkillä lähetettyjä kuvia.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.2

iPadOS 15.2 sisältää Appien tietosuojaraportin, Digitaalinen jäämistö -ominaisuuden sekä muita ominaisuuksia ja virheiden korjauksia iPadille.

Tietosuoja

• Asetuksissa oleva Appien tietosuoja­raportti näyttää, kuinka usein apit ovat käyttäneet sijaintia, kuvia, kameraa, mikrofonia, yhteystietoja ja muuta viimeisen seitsemän päivän aikana, sekä tietoja siitä, miten ne ovat käyttäneet verkkoa.

Apple ID

• Digitaalisella jäämistöllä voit määrittää tilillesi perijöitä, jotka pääsevät iCloud-tilillesi ja henkilökohtaisiin tietoihisi kuoltuasi.

TV-appi

• Store-välilehdellä voit selailla, ostaa ja vuokrata elokuvia yhdessä paikassa.

Tämä julkaisu sisältää myös seuraavat parannukset iPadille:

• Muistiinpanot-asetus, jolla pikamuistiinpanoa voidaan käyttää pyyhkäisemällä näytön vasemmasta tai oikeasta alakulmasta.

• Mail-apissa on iCloud+-tilaajille saatavilla Kätke osoitteeni -ominaisuus, jolla luodaan ainutkertaisia satunnaisia sähköpostiosoitteita.

• Tunnisteita voidaan nyt poistaa ja nimetä uudelleen Muistutuksissa ja Muistiinpanoissa.

Tämä julkaisu sisältää myös virheiden korjauksia iPadille:

• Siri ei ehkä vastannut, kun VoiceOver oli käytössä ja iPad oli lukittu.

• ProRAW-kuvat saattoivat näyttää ylivalottuneilta, kun niitä katseltiin muiden valmistajien kuvanmuokkausapeilla.

• Kalenteritapahtumat saattoivat näkyä vääränä päivänä Microsoft Exchange -käyttäjillä.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.1

iPadOS 15.1 lisää SharePlayn, kokonaan uuden tavan jakaa kokemuksia perheenjäsenten ja ystävien kanssa FaceTimella. Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja virheiden korjauksia iPadille.

SharePlay

• SharePlay on uusi tapa jakaa synkronoituja kokemuksia FaceTimessa käyttäen sisältöä TV-apista, Apple Musicista ja muista tuetuista App Storen apeista

• Jaetut säätimet antavat jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden laittaa toiston tauolle, toistaa tai kelata taaksepäin tai eteenpäin

• Älykäs äänenvoimakkuus hiljentää automaattisesti elokuvan, TV-ohjelman tai kappaleen ääntä, kun keskustelukumppani puhuu

• Apple TV tukee mahdollisuutta katsella jaettua videota suurella näytöllä samalla, kun jatkat FaceTime-puhelua iPadilla

• Näytönjako sallii kaikkien FaceTime-puhelun osallistujien katsella kuvia, selata verkkoa tai auttaa toisiaan

Käännä

• Tuki mandariinikiinalle (Taiwan) Käännä-apissa ja järjestelmänlaajuisessa käännöksessä

Koti

• Uusia automaatioiden käynnistimiä, jotka perustuvat HomeKit-yhteensopivien kosteuden, ilmanlaadun tai valaistustason tunnistimien lukemaan

Pikakomennot

• Uusilla valmiilla toiminnoilla voit asettaa tekstiä kuvien tai GIFien päälle

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• Kuvat-appi saattoi virheellisesti ilmoittaa tallennustilan olevan täynnä tuotaessa kuvia ja videoita

• Äänen toisto apista saattoi keskeytyä, kun näyttö lukittiin

• Saatavilla olevia Wi-Fi-verkkoja ei ehkä havaittu

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.0.2

iPadOS 15.0.2 sisältää virheiden korjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä iPadille.

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia iPadille:

• Viesteistä kirjastoon tallennetut kuvat saatettiin poistaa, kun niiden alkuperäinen viestiketju tai viesti poistettiin

• AirTag ei välttämättä näkynyt Missä on...? -toiminnon Omat esineet -välilehdellä

• Laitteen palautus tai päivitys saattoi epäonnistua, kun käytettiin Finderia tai iTunesia iPad minin (6. sukupolvi) kanssa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15.0.1

iPadOS 15.0.1 sisältää virheiden korjauksia iPadille.

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia iPadille.

• Asetukset-appi saattoi virheellisesti näyttää varoituksen, että tallennustila on täynnä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 15

Moniajo

• Moniajovalikko appien yläreunassa mahdollistaa vaihtamisen Split View’iin, Slide Overiin tai koko näytölle

• Moni-ikkunainen hylly apeissa tarjoaa nopean pääsyn kaikkiin avoimiin ikkunoihin

• Apinvaihtaja sisältää nyt Slide Over -apit ja mahdollistaa Split View -tilojen luomisen vetämällä apin toisen päälle

• Uusi mahdollisuus avata ikkuna keskelle näyttöä poistumatta nykyisestä näkymästä Mailissa, Viesteissä, Muistiinpanoissa, Tiedostoissa ja tuetuissa muiden valmistajien apeissa

• Näppäinoikoteillä voidaan luoda Split View tai Slide Over ulkoisella näppäimistöllä

Widgetit

• Widgettejä voidaan sijoittaa appien sekaan Koti-valikossa

• Erittäin suuri widgettikoko on suunniteltu juuri iPadia varten

• Uusiin widgetteihin kuuluvat Missä on...?, Yhteystiedot, App Store, Game Center ja Mail

• Suositellut asettelut sisältävät eniten käyttämiesi appien widgetit aseteltuina Koti-valikkoosi

• Älykkäät widgettisuositukset näkyvät Älykkäässä pinossasi oikeaan aikaan toimintasi perusteella

Appikirjasto

• Appikirjasto järjestelee iPadin apit automaattisesti helposti navigoitavaan näkymään

• Appikirjasto on saatavissa dockissa olevasta kuvakkeesta

• Koti-valikon sivuja voidaan järjestää uudelleen tai kätkeä tarpeen mukaan

Pikamuistiinpano ja Muistiinpanot

• Pikamuistiinpano mahdollistaa muistiinpanon tekemisen missä tahansa iPadOS:ssä pyyhkäisemällä sormella tai Apple Pencilillä

• Linkkejä apeista tai verkkosivulta voidaan lisätä pikamuistiinpanoon asiayhteyden luomiseksi

• Voit ryhmitellä ja järjestellä muistiinpanojasi tunnisteilla

• Sivupalkin tunnisteselaimella näet merkityt muistiinpanot nopeasti napauttamalla tunnistetta tai niiden yhdistelmää

• Toimintanäkymä näyttää yhteenvedon päivityksistä viimeisen katselukerran jälkeen ja päivittäisen luettelon osallistujien toiminnasta

• Voit muistuttaa jaetussa muistiinpanossa olevaa henkilöä maininnoilla

FaceTime

• Tilaääni saa osallistujien äänen kuulumaan siitä suunnasta, mihin heidät on asetettu näytöllä FaceTime-ryhmäpuheluissa (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Puheäänen eristys -ominaisuus estää taustahälyn, joten äänesi on kristallinkirkas (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Laaja spektri -ominaisuus sisällyttää kaikki taustaäänet puheluusi (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Muotokuva-tila pehmentää taustan ja tuo sinut esille (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Ruudukkonäkymä näyttää jopa kuusi osallistujaa samankokoisissa ruuduissa FaceTime-ryhmäpuhelun aikana ja korostaa puhujan

• FaceTime-linkeillä voit kutsua ystäväsi FaceTime-puheluun, ja jopa Android- ja Windows-käyttäjät voivat osallistua selaimellaan

Viestit ja memojit

• Jaettu kanssasi -ominaisuus näyttää ystäviesi sinulle Viestit-keskusteluissa lähettämää sisältöä uudessa osiossa Kuvat-, Safari-, Apple News-, Musiikki-, Podcastit- ja Apple TV -apeissa

• Kiinnitetty sisältö tuo paremmin esille valitsemaasi jaettua sisältöä Jaettu kanssasi -ominaisuudessa, Viestit-hauissa ja keskustelujen yksityiskohtaisessa näkymässä

• Jos Viesteissä lähetetään useita kuvia, ne näkyvät vilkaistavissa olevana kollaasina tai pyyhkäistävissä olevana pinona

• Yli 40 vaatetusvaihtoehtoa memojeille ja kolme väriä, joilla voit muokata memojitarrasi vaatetusta ja päähinettä

Keskity

• Keskity-toiminnolla voit suodattaa automaattisesti ilmoituksia sen perusteella, mitä olet tekemässä, esimerkiksi kuntoilemassa, nukkumassa, pelaamassa, lukemassa, ajamassa, töissä tai viettämässä omaa aikaa

• Keskity-toiminto käyttää laitteen älyä käyttöönoton aikana ehdottaakseen appeja ja henkilöitä, joiden ilmoitukset saatat haluta myös Keskity-tilan aikana

• Koti-valikon sivut voidaan räätälöidä vastaamaan kunkin Keskity-tilan appeja ja widgettejä

• Kontekstiriippuvaiset ehdotukset ehdottavat älykkäästi Keskity-tilaa riippuen olosuhteista, kuten sijainti ja kellonaika

• Keskustelukumppaneillesi Viestit-apissa näytetään tilatieto, josta ilmenee, että Keskity-tila on hiljentänyt ilmoituksesi

Ilmoitukset

• Uusi ulkoasu näyttää yhteystietokuvat ja suuremmat appien kuvakkeet

• Ilmoitusyhteenveto näyttää hyödyllisen koosteen ilmoituksistasi päivittäin, perustuen asettamaasi aikatauluun

• Minkä tahansa apin tai keskusteluketjun ilmoitukset voidaan mykistää seuraavan tunnin tai päivän ajaksi

Kartat

• Yksityiskohtaiset kaupunkikartat näyttävät korkeuserot, puut, maamerkit, suojatiet ja kääntymiskaistat sekä 3D-näkymiä monimutkaisissa risteyksissä liikkumiseksi San Francisco Bay Areassa, Los Angelesissa, New Yorkissa ja Lontoossa. Kaupunkeja lisätään tulevaisuudessa (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Uudet ajamisominaisuudet sisältävät uuden karttanäkymän, jolla näytetään yksityiskohtaista tietoa liikenteestä ja onnettomuuksista sekä reittisuunnitelman, jolla voit tutkia tulevaa reittiäsi valitsemalla tulevaisuudessa olevan lähtö- tai saapumisajan

• Päivitetty julkisen liikenteen kokemus näyttää lähdöt lähellä sijaintiasi yhdellä napautuksella

• Vuorovaikutteinen 3D-karttapallo näyttää vuorijonojen, autiomaiden, metsien, valtamerten ja muiden alueiden yksityiskohdat tarkemmin (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Uudelleensuunnitelluilla paikkakorteilla on helppo hankkia lisätietoja ja toimia paikoissa. Oppaat-ominaisuus näyttää valikoituja suosituksia paikoista, joista voisit erityisesti pitää

Safari

• Välilehtiryhmät helpottavat välilehtien tallentamista ja järjestelyä sekä niiden käyttämistä eri laitteiden välillä

• Aloitussivua voidaan muokata asettamalla sille taustakuva ja lisäämällä uusia osioita, kuten Yksityisyysraportti, Siri-ehdotukset ja Jaettu kanssasi

• App Storesta ladattavissa olevat verkkolaajennukset iPadOS:ssä auttavat räätälöimään selailuasi

• Äänihaku-toiminnolla voit etsiä verkosta puhumalla

Käännä

• iPadin Käännä-appi on suunniteltu keskusteluja varten, ja se voi toimia kokonaan ilman verkkoyhteyttä, joten keskustelusi pysyvät yksityisinä

• Järjestelmänlaajuisen käännöksen avulla voit valita tekstiä ja käsinkirjoitettua tekstiä kaikkialla iPadOS:ssä ja kääntää sen yhdellä napautuksella

• Käännä automaattisesti -toiminto havaitsee, kun alat puhua tai lopetat puhumisen keskustelussa, ja kääntää puhumasi automaattisesti ilman, että mikrofonipainiketta tarvitsee napauttaa

• Kasvokkain-näkymässä kumpikin keskustelun osapuoli voi katsella keskustelua omalta puoleltaan

Live-teksti

• Live-teksti tekee kuvien tekstistä interaktiivista, joten voit kopioida tekstiä, käyttää katso lisää -toimintoa ja kääntää Kuvat-apissa, ottamissasi näyttökuvissa, Pikakatselussa, Safarissa ja Kamera-apin live-esikatselussa (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Live-tekstin datatunnistimet tunnistavat puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet, päiväykset, katuosoitteet ja muuta, joten voit käsitellä niitä suoraan

Spotlight

• Monipuoliset tulokset kokoavat yhteen kaiken etsimäsi tiedon yhteystiedoista, näyttelijöistä, muusikoista, elokuvista ja TV-ohjelmista

• Kuvakirjaston kuvia voidaan etsiä sijainnin, henkilöiden, tilanteiden, kuvissa esiintyvän tekstin ja muun kuvassa esiintyvän, kuten koira tai kissa, perusteella

• Kuvien haku verkosta sallii henkilöiden, eläinten, monumenttien ja muun etsimisen

Kuvat

• Muistojen uusi ulkoasu sisältää vuorovaikutteisen käyttöliittymän, älykkäitä muuntuvia otsikkoja käyttävät kortit, uusia animaatio- ja siirrostyylejä sekä useita kuvakollaaseja

• Apple Music -tilaajat voivat nyt lisätä musiikkia Apple Musicista muistoihinsa. Räätälöidyt kappale-ehdotukset yhdistävät asiantuntijoiden suositukset musiikkimakuusi sekä kuvien ja videoiden sisältöön

• Muistomikseillä voit asettaa tunnetilan ja sitä vastaavan ulkoasun valitsemalla eri musiikkikappaleista

• Uudet muistojen tyypit sisältävät uusia kansainvälisiä juhlapäiviä, lapsiin liittyviä muistoja, eri aikavälien trendejä ja parannettuja lemmikkimuistoja

• Tietopaneeli näyttää nyt runsaasti tietoja kuvasta, mm. kameran ja objektiivin, suljinajan ja tiedostokoon

Siri

• Laitteessa tapahtuvan käsittelyn ansiosta pyyntöjesi äänitieto ei oletusarvoisesti poistu laitteestasi, ja Siri voi käsitellä monia pyyntöjä poissa linjoilta (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

• Jakamalla kohteita Sirillä voit lähettää yhteystiedoissasi oleville vastaanottajille näytöllä olevia kohteita, kuten kuvia, verkkosivuja ja karttasijainteja

• Näytöllä näkyvän kontekstin perusteella Siri voi viitata näytöllä näkyviin yhteystietoihin lähettääkseen niille viestin tai soittaakseen niille

• Laitteessa tapahtuvan räätälöinnin ansiosta Sirin puheentunnistusta ja -ymmärtämistä voidaan parantaa yksityisyyttä suojaavalla tavalla (iPad, jossa on A12 Bionic, ja uudemmat)

Tietosuoja

• Mailin tietosuojaus suojaa yksityisyyttäsi estämällä sähköpostin lähettäjiä saamasta tietoja Mailin käytöstäsi, IP-osoitteestasi tai siitä, oletko avannut heidän viestinsä

• Safarin älykäs seurannan esto estää nyt seuraimia profiloimasta sinua IP-osoitteesi perusteella

iCloud+

• iCloud+ on tilattava pilvipalvelu, joka tarjoaa premium-ominaisuuksia ja enemmän iCloud-tallennustilaa

• Suojattu iCloud-lähetys (beta) lähettää pyyntösi kahden erillisen internet-välityspalvelimen kautta ja salaa laitteestasi lähtevän internet-liikenteen, joten voit selailla Safarilla entistä turvallisemmin ja yksityisemmin

• Kätke osoitteeni -toiminnon avulla voit luoda yksilöllisiä satunnaisia sähköpostiosoitteita, jotka ohjataan omaan postilaatikkoosi, joten voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia ilman, että sinun täytyy jakaa oikea sähköpostiosoitteesi

• HomeKitin suojattu video tukee useamman turvakameran liittämistä ilman, että iCloud-tallennustilaasi käytetään

• Muokattu sähköpostidomain personoi iCloud Mail -osoitteesi ja voit kutsua perheenjäseniä käyttämään samaa domainia

Käyttöapu

• Kuvien tutkiminen VoiceOverilla kertoo entistä enemmän kuvissa esiintyvistä henkilöistä, esineistä, tekstistä ja taulukoista

• VoiceOverin kuvien kuvailu Merkinnässä antaa sinun lisätä omia kuvailuitasi, jotka VoiceOver voi lukea ääneen

• Appikohtaiset asetukset antavat sinun muokata näyttö- ja tekstikokoa vain niissä apeissa, joissa haluat

• Taustaäänet voivat toistaa tasaista, kirkasta tai tummaa kohinaa tai meren, sateen tai joen ääntä ja siten peittää ei-toivottua ympäristön melua

• Kytkinohjauksen äänitoiminnoilla voit ohjata iPadia yksinkertaisilla suulla tuotettavilla äänillä

• Audiogrammi voidaan tuoda Asetuksissa, joten Kuulokkeiden mukautus voidaan muokata kuulotestin tuloksiasi vastaavaksi

• Uusiin Ääniohjaus-kieliin kuuluvat mandariinikiina (Manner-Kiina), kantoninkiina (Hongkong), ranska (Ranska) ja saksa (Saksa)

• Memoji-valinnat sisältävät sisäkorvaistutteen, happiletkun ja pehmeän kypärän

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia:

• Tilaääni ja dynaaminen pään seuranta Musiikki-apissa tuottavat entistä immersiivisemmän Dolby Atmos -musiikkikokemuksen AirPods Pro- ja AirPods Max -kuulokkeilla

• Parannukset näppäinoikoteissä sisältävät lisää näppäinoikoteitä, uudelleensuunnitellun kompaktimman ulkoasun ja paremman ryhmittelyn kategorioittain

• Apple ID:n tilin palautus -yhteyshenkilöillä voit valita yhden tai useamman luotetun henkilön, jotka voivat auttaa sinua nollaamaan salasanasi ja saamaan tilisi taas haltuusi

• Väliaikainen iCloud-tallennustila tarjoaa sinulle ilmaiseksi jopa kolmen viikon ajan tarvittavan määrän iCloud-tallennustilaa väliaikaisen varmuuskopion tekemiseen, kun ostat uuden laitteen

• Missä on...? -eroamisvaroitukset ilmoittavat, jos unohdat tuetun laitteen tai esineen, ja antavat reittiohjeet unohdetun esineen luo

• Pelin enintään 15 sekunnin huippuhetket voidaan tallentaa käytettäessä peliohjainta, kuten Xbox Series X|S Wireless Controller tai Sony PS5 DualSense™ Wireless Controller

• App Storen tapahtumat apissa auttavat löytämään ajallisesti rajattuja tapahtumia apeissa, kuten pelikilpailut, uusien elokuvien ensi-illat tai livenä striimattavat tapahtumat

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia. Lisätietoja löytyy osoitteesta: https://www.apple.com/fi/ipados/ipados-15/features/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222