iPhonen tai iPadin Suurennuslasin käyttö

Suurennuslasin avulla voit tehdä iPhonesta tai iPadista suurennuslasin, jolla voit zoomata ja nähdä lähellä olevia kohteita.

Suurennuslasi-apin etsiminen ja avaaminen

Avaa iPhonen tai iPadin Suurennuslasi-appi. Jos et näet Suurennuslasi-appia, pyyhkäise Koti-valikossa alaspäin ja tee haku hakusanalla suurennuslasi.

ios-17-iphone-14-pro-search-magnifier

Suurennuslasiin ei pidä luottaa tilanteissa, joissa sinua saatetaan vahingoittaa tai joissa saatat loukkaantua, riskialttiissa tilanteissa tai hätätilanteissa, eikä sitä ole tarkoitettu navigointiin.

Näkymän parantaminen

Suurennuslasi voi helpottaa kohteen näkemistä zoomaamalla, värisuodattimia lisäämällä, lisäämällä valoa taskulampulla sekä kuvan kirkkautta ja kontrastia säätämällä.

Kirkkauden tai kontrastin säätäminen

ios-17-iphone-14-pro-magnifier-brightness

Napauta Kirkkaus-painiketta tai Kontrasti-painikettaNo alt supplied for Image ja vedä liukusäädintä.

Värisuodattimien käyttäminen

ios-17-iphone-14-pro-magnifier-filters-inverted-grayscale

Napauta Suodattimet-painikettaNo alt supplied for Image ja pyyhkäise eri värisuodattimia, jotta näet niiden tehosteet.

Kuvan pysäyttäminen

1. Napauta Pysäytyskuva-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Zoomaa ja säädä kuvaa hallintatoiminnoilla.

3. Kun olet tehnyt haluamasi säädöt:

• Jos haluat tallentaa kuvan Kuvat-kirjastoon, napauta Jaa-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta Tallenna kuva.

• Jos haluat ottaa toisen pysäytyskuvan, napauta Monikuvatila-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat palata kohteen näyttöön, napauta Lopeta-painikettaNo alt supplied for Image.

Ympärillä olevien ihmisten tunnistaminen

Edellyttää iPhone 12 Prota, iPhone 12 Pro Maxia tai uudempaa Pro-mallia ja iOS 14.2:ta tai tätä uudempaa versiota

Suurennuslasin avulla voit havaita muita ihmisiä, jos haluat noudattaa turvaväliä muihin. Kun iPhone havaitsee muita ihmisiä lähellä, saat ilmoituksen merkkiäänenä, puheena tai tuntopalautteena. Ilmoituksia annetaan sitä tiheämmin, mitä lähempänä henkilö on sinua.

Lue ohjeet Ihmisten tunnistus -toiminnon käyttöön

Lähellä olevien ovien tunnistaminen

Edellyttää iPhone 12 Prota, iPhone 12 Pro Maxia tai uudempaa Pro-mallia ja iOS 16:ta tai tätä uudempaa versiota

Suurennuslasin avulla voit tunnistaa oven tai sisäänkäynnin, kartoittaa, kuinka kaukana ovesta olet, selvittää, miten ovi avataan ja ennakoida, milloin ovi saattaa avautua, sekä lukea ovessa tai oven lähellä olevia kylttejä ja merkkejä.

Lue ohjeet Oventunnistus-toiminnon käyttöön

Sanalliset kuvien kuvaukset ympäristöstäsi

Osoita ja kuuntele -toiminnon avulla suurennuslasi voi tunnistaa ja lukea tekstiä ympäristösi esineistä, joita osoitat, kuten esimerkiksi ovien näppäimistöistä tai sähkölaitteiden painikkeista. Se helpottaa laitteiden käyttöä.

Osoita ja kuuntele -toiminnon käyttäminen

Suurennuslasin nopea käyttö

Jos olet käyttänyt Suurennuslasia äskettäin, voit luoda Käyttöapu-oikotien, jolla voit avata Suurennuslasi-apin painikkeen kolmoisklikkauksella. Voit myös lisätä Suurennuslasi-apin Ohjauskeskukseen, josta se on helposti käytettävissä.

Käyttöapu-oikotien luominen tai Suurennuslasin lisääminen Ohjauskeskukseen

Jos sinulla on iPhone 15 Pro tai iPhone 15 Pro Max, voit mukauttaa toimintopainiketta niin, että painikkeen painaminen avaa suurennuslasin.