Tee yhteistyötä Pages-, Numbers- ja Keynote-dokumenteissa

Sisäänrakennetut yhteistyömahdollisuudet mahdollistavat dokumenttien, laskentataulukoiden tai esitysten tekemisen yhdessä muiden kanssa reaaliaikaisesti.

iPhonessa, iPadissa, Macissa ja Apple Vision Prossa voit Pagesin, Numbersin ja Keynoten yhteistyön avulla kutsua muita muokkaamaan dokumenttia, määrittää dokumentin oikeuksia, nähdä dokumenttia käsitelleet henkilöt ja yhteenvedon dokumenttiin tehdyistä muutoksista sekä viestiä osallistujien kanssa apissa.

Voit tehdä yhteistyötä Pagesin, Numbersin ja Keynoten avulla myös verkossa osoitteessa iCloud.com.

Muiden kutsuminen yhteistyöhön

Voit kutsua muita tekemään yhteistyötä dokumentin, laskentataulukon tai esityksen parissa lähettämällä heille linkin. Enintään 100 henkilöä voi tarkastella ja muokata jaettua dokumenttia samanaikaisesti.

Aloita yhteistyö näin:

1. Kirjaudu iCloudiin laitteellasi ja ota iCloud Drive käyttöön Pagesille, Numbersille ja Keynotelle.

2. Kun dokumentti on auki, klikkaa tai napauta työkalupalkin Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, valitse ponnahdusvalikosta Tee yhteistyötä -kohta ja valitse sitten, miten haluat kutsua muita.

Kutsumasi ihmiset voivat avata ja tarkastella dokumentteja koosta riippumatta. Jos dokumenttisi on yli kahden gigatavun kokoinen ja haluat, että kutsumasi ihmiset voivat muokata sitä, pienennä dokumentin koko Pagesilla, Numbersilla tai Keynotella alle kahteen gigatavuun, ennen kuin kutsut muita.

Jos sinulla on hallittu Apple ID, voit tehdä yhteistyötä organisaatioosi kuulumattomien kanssa. Ota yhteyttä ylläpitäjään, jotta voit ottaa nämä asetukset käyttöön.

Lupien määrittäminen

Voit määrittää tarkastelu-, muokkaus- ja kutsulupia dokumenttisi yhteistyön osalta klikkaamalla tai napauttamalla Tee yhteistyötä -ponnahdusvalikon alapuolella olevan ponnahdusvalikon avulla.

Voit määrittää seuraavat valinnat:

• Jos haluat, että vain tietyt osallistujat voivat käyttää dokumenttia, valitse Vain kutsutut. Osallistujat voivat avata sen vain kirjauduttuaan iCloudiin tai iCloud.comiin Apple ID:illään. Apple ID:n voi luoda vasta dokumentin jakamisen jälkeen, jos käyttäjällä ei vielä ole sellaista.

• Jos haluat, että kaikki, joilla on linkki jaettuun dokumenttiin, voivat avata dokumentin, valitse Kaikki, joilla on linkki.

• Jos haluat, että kuka tahansa, joka voi käyttää dokumenttia, voi myös muokata sitä ja tulostaa sen, valitse Muokkaus.

• Jos haluat, että käyttäjät, joilla on dokumentin käyttöoikeus, voivat vain katsella sitä ja tulostaa sen, mutta eivät muokata sitä, valitse Vain katselu.

• Jos et halua, että osallistujat voivat kutsua muita yhteistyöhön, poista valinta kohdasta Kuka tahansa voi lisätä käyttäjiä.

Jaetun dokumentin yhteismuokkaaminen

Kun avaat dokumentin, näet muiden tekemät muutokset reaaliaikaisesti sekä äskettäin tehdyt muutokset. Laitteesta riippuen dokumenttia muokkaavien tai katsovien henkilöiden määrä näkyy työkalupalkin Yhteistyö-painikkeessaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, joka tulee näkyviin, kun olet kutsunut muita. Voit myös katsoa osallistujaluetteloa klikkaamalla tai napauttamalla Yhteistyö-painiketta.

Kun muokkaat jaettua dokumenttia, voit käyttää joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kaikkia Pagesin, Numbersin ja Keynoten ominaisuuksia.

Viimeisimmän toiminnan tarkastelu

Jos haluat nähdä, mitä on tapahtunut sen jälkeen, kun olet katsonut dokumenttia edellisen kerran, napauta tai klikkaa työkalupalkin Yhteistyö-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä iPhonen, iPadin tai Macin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa. Voit myös viestiä osallistujien kanssa apin sisällä ja muuttaa toiminta-asetuksia.

• Klikkaa tai napauta Näytä kaikki toiminta, jos haluat nähdä, ketkä ovat tehneet töitä dokumentin parissa sekä yhteenvedon kaikista muutoksista. Klikkaa tai napauta lisätietopainiketta, jos haluat tarkastella muutoksia yksityiskohtaisemmin, kuten esimerkiksi nähdä kaikki tietyn osallistujan tekemät muutokset. Voit myös napauttaa toimintaa ja katsoa, missä muutos tehtiin. Lukemattomat toiminnat korostetaan, ja korostetun toiminnan napauttaminen merkitsee kaikki lukemattomat toiminnat luetuiksi.

• Klikkaa tai napauta nimeä osallistujien luettelossa, niin voit siirtyä dokumentissa siihen kohtaan, jossa he tekevät tällä hetkellä töitä.

• Klikkaa tai napauta Aktiivisuusasetukset, niin voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ilmoitukset uusien käyttäjien liittymisestä, muokkauksista ja kommenteista.

• Aloita viestikeskustelu osallistujien kanssa klikkaamalla tai napauttamalla viestipainiketta, tai aloita FaceTime-puhelu napauttamalla tai klikkaamalla ääni- tai videopainiketta.

Apple Vision Pron Keynotella voit käsitellä dokumenttia yhteistyössä niin, että muut näkevät sinun toimintasi mutta sinä ei näe heidän toimintaansa.

Jaetun dokumentin asetusten muuttaminen

Jos haluat muuttaa oikeuksia dokumentin jakamisen jälkeen, klikkaa tai napauta työkalupalkista Yhteistyö-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, klikkaa tai napauta Hallitse jaettua dokumenttia, Hallitse jaettua esitystä tai Hallitse jaettua laskentataulukkoa käytössä olevan iWork-apin mukaan. Voit muuttaa käyttöoikeuksia ja lupia ja lopettaa dokumentin jakamisen.

Ominaisuudet, joita ei tueta yhteistyössä

Jos haluat käyttää jotakin näistä ominaisuuksista, lopeta dokumentin jakaminen, tee muutokset ja jaa dokumentti sitten uudelleen. Kun lopetat jakamisen, dokumentti poistetaan kaikkien osallistujien iCloud Drivesta. Jos olet rajoittanut dokumentin käyttöä valitsemalla Vain kutsutut, sinun on tämän jälkeen kutsuttava kaikki osallistujat uudelleen.

Nämä ominaisuudet eivät toistaiseksi ole käytettävissä yhteistyön aikana:

Pages, Numbers ja Keynote

• Tiedoston koon pienentäminen (Tiedosto > Pienennä tiedoston kokoa).

• Rivien ja sarakkeiden vetäminen taulukoiden leipätekstin ja otsakkeiden välillä.

• Tyylien luominen, poistaminen ja uudelleenjärjestäminen.

• Ruby-merkkien käyttö aasialaisissa kielissä.

• Muokattujen solumuotojen luominen tai muokkaaminen.

• Fontin jokaisen esiintymän korvaaminen dokumentissa.

* Et voi pienentää jaetun dokumentin kokoa, mutta voit pienentää kopion kokoa.

Pages

• Alaviiteasetusten muokkaaminen.

• Osioiden lisääminen, leikkaaminen, kopioiminen, sijoittaminen, poistaminen, monistaminen, uudelleenjärjestäminen tai muokkaaminen.

• EndNote-asetusten muokkaaminen.

• Osion asetteluobjektien lisääminen ja muokkaaminen.

• Älykkäiden aika- ja päivämääräkenttien lisääminen.

• Tekstinkäsittelydokumenttien muuntaminen sivuasetteludokumentiksi ja päinvastoin.

• Sivunumeroasetusten muokkaaminen.

• Sivujen työpohjien lisääminen tai muokkaaminen.

• Sivun työpohjan käyttäminen sivulla uudelleen.

Numbers

• Älykkäiden kenttien lisääminen.

• Taulukon tyylien kopioiminen tai sijoittaminen.

• Taulukon transponointi.

Keynote

• Dian koon muuttaminen.

• Teeman muuttaminen.

• Diaesityksen tallentaminen tai aiemmin tallennetun diaesityksen toistaminen.

• Ääniraidan lisääminen tai muokkaaminen.

• Ääniraidan tyhjentäminen tai raitojen poistaminen.

• Diaesityksen tallenteen tyhjentäminen.

iCloudin Pages, Numbers ja Keynote

Voit kutsua muita muokkaamaan dokumenttia, määrittää oikeuksia osallistujille ja tehdä yhteistyötä käyttämällä Pagesia, Numbersia ja Keynotea verkossa osoitteessa iCloud.com. Jotkin ominaisuudet eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä käytettävissä, jos teet yhteistyötä iCloud.comin kautta:

• Jos käytät muutosten seurantaa Pages-dokumentissa, voit tarkastella dokumenttia ja valita tekstiä, mutta et voi muokata sitä.

• Jos Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentissasi on pystysuoraa tekstiä, voit tarkastella dokumentin kuvaa iCloud.comissa, mutta et voi muokata sitä.

• Objektien muokkaaminen ryhmien sisällä.

• Voit siirtyä toisen osallistujan kohdistimeen yhteistyödokumentissa, mutta muut yhteistyöominaisuudet, kuten toimintasyöte ja apin sisäiset viestintätyökalut, eivät ole käytettävissä iCloudin Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa. iCloud.comin kautta yhteistyödokumenttiin tehdyt muutokset näkyvät edelleen iPhonen, iPadin ja Macin Pagesia, Numbersia ja Keynotea käyttävien osallistujien toimintasyötteessä.

iPhonen, iPadin ja Macin Pagesissa, Numbersissa sekä Keynotessa voit silti muokata dokumentteja, joissa seurataan muutoksia ja joissa on pystysuoraa tekstiä.

Jos yhteistyö ei ole mahdollista

Jos käytät Pagesia, Numbersia tai Keynotea eikä yhteistyö ole mahdollista, apit on ehkä päivitettävä. Ota käyttöön automaattiset päivitykset, niin appisi ovat aina ajan tasalla. Jos laitteesi on liian vanha appien päivittämiseen, voit silti tehdä yhteistyötä verkossa iCloud.comissa Macilla tai PC:llä.

Jos haluat lähettää dokumentista kopion, voit tehdä sen ilman yhteistyötä. Klikkaa tai napauta Jaa-painiketta, valitse ponnahdusvalikosta Lähetä kopio -kohta ja valitse sitten, miten haluat lähettää dokumentin.

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset ja iCloud-vaatimukset yhteistyötä varten

Jaetun dokumentin tarkasteluun tai muokkaamiseen sekä muiden kutsumiseen esitykseen osallistumista varten sinulla ja henkilöillä, joiden kanssa se jaetaan, on oltava jonkin seuraavista:

• Mac, jossa on macOS Ventura ja Pages, Numbers tai Keynote 14.0 tai sitä uudempi.

• iPhone tai iPad, jossa on iOS tai iPadOS 16 ja Pages, Numbers tai Keynote 14.0 tai sitä uudempi.

• Apple Vision Pro, jossa on Pages, Numbers tai Keynote 14.0 tai sitä uudempi.

Pages, Numbers ja Keynote iCloudille toimivat Macilla tai PC-tietokoneella, joissa on Safari 11.1.2 tai uudempi, Google Chrome tai Microsoft Edge.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.