Älykodin lisälaitteiden toiminnan tarkasteleminen Koti-apissa

Tarkastele älykodin lisälaitteiden, kuten ovilukkojen, autotallin ovien, hälytysjärjestelmien, kosketustunnistimien, palovaroittimien, ovien ja ikkunoiden tallennettua toimintaa jopa 30 päivän ajalta Koti-apin Toimintahistorian avulla.

Aktiivisuushistorian katsominen

Aktiivisuushistorian käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Miten se toimii?

• Toimintahistoria otetaan automaattisesti käyttöön, kun Apple TV tai HomePod päivitetään tvOS 17:ään kodissa, jossa on uusi Koti-apin arkkitehtuuri.

• Jos toimintahistoria on käytössä ja kodissasi on älykodin lisälaitteita, kuten ovilukituksia ja hälytysjärjestelmiä, niin etuovesi lukitseminen, lukituksen avaaminen ja muu toiminta tallennetaan ja on nähtävissä Koti-apissa.1 Lue ohjeet siihen, miten voit lisätä mukautettuja älykodin lisälaitteita Koti-appiin.

• Kaikki kodin jäsenet voivat tarkastella toimintahistoriaa, mukaan lukien jaetun kodin käyttäjät.2

• Apple ei voi lukea Aktiivisuushistoriaa, koska se on salattu päästä päähän. Tallennettu toiminta poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua.

Lue, miten Apple käyttää päästä päähän ‑salausmenetelmää tietojesi suojaamiseen.

Aktiivisuushistorian katsominen

1. Avaa Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

2. Valitse Suojausluokka.

Suojausluokka näkyy Koti-apin Koti-valikon yläosassa
  3. Valitse Aktiivisuushistoria.

Aktiivisuushistoria näytetään aikajärjestyksessä ja viimeisin aktiivisuus näkyy ensin

Aktiivisuushistorian käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Vain kodin omistaja tai jaetun kodin käyttäjä, jolla on lisälaitteiden lisäys- ja muokkausoikeudet, voi ottaa toimintahistorian käyttöön ja poistaa sen käytöstä. Kun laitat Aktiivisuushistorian pois päältä, kaikki kodin aiemmin tallennettu toiminta poistetaan pysyvästi.

1. Avaa Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

2. Valitse Lisää-painikeNo alt supplied for Image, valitse Kodin asetukset ja sitten Suojaus ja turvallisuus.

3. Ota Aktiivisuushistoria käyttöön valitsemalla Yksi kuukausi tai valitse Ei käytössä.

Aktiivisuushistoria ilmestyy Suojaus ja turvallisuus -näytön yläosaan
  1. Aktiivisuushistoria ei voi taata tapahtumien tallentamista kaikissa olosuhteissa. Verkko- tai sähkökatkot voivat aiheuttaa tapahtumien menetyksiä. Jos liitetyn kodin keskittimeen ei saada yhteyttä sähkökatkon vuoksi, tapahtumien kirjaaminen ei ehkä onnistu.

2. Kodin etäkäyttö on oltava käytössä, jotta voit tarkastella toimintahistoriaa, kun olet kodin ulkopuolella.