Jos et voi liittyä jaettuun salasanaryhmään

Sinun on ehkä päivitettävä laite tai hyväksyttävä ryhmäkutsu Asetukset-apin Salasanat-kohdassa.

Jaetut salasanaryhmät

Jaetut salasanaryhmät tarjoavat helpon ja turvallisen tavan jakaa salasanoja ja pääsyavaimia perheesi ja muiden luotettujen yhteyshenkilöiden kanssa. Kun liityt jaettuun salasanaryhmään, ryhmässä jaettuja salasanoja ja pääsyavaimia ehdotetaan automaattisesti, kun kirjaudut sisään verkkosivustoilla tai apeissa.

• Voit valita jaettavat salasanat ja poistaa salasanoja ryhmästä milloin tahansa.

• Kaikki ryhmän jäsenet voivat lisätä salasanoja, ja kaikki jaetut salasanat pidetään synkronoituina kaikkien laitteissa.

• Ryhmän luonut henkilö voi lisätä tai poistaa muita jäseniä tai poistaa koko ryhmän. Saat ilmoituksen, kun muita kutsutaan ryhmään. Voit poistua ryhmästä milloin tahansa – ja kun poistut, otat salasanasi ja pääsyavaimesi mukaan.

Jos saat kutsun jaettuun salasanaryhmään

Kun joku lisää sinut jaettuun salasanaryhmään, hänellä on mahdollisuus ilmoittaa siitä sinulle Viestien kautta. Kun napautat iMessage-kutsua, siirryt Asetukset-apissa (tai Macin järjestelmäasetuksissa) Salasanat-kohtaan, jossa voit tarkastella kutsua ja vastata siihen.

Jos Asetukset tai Järjestelmäasetukset ei avaudu tai et voi liittyä jaettuun salasanaryhmään:

• Päivitä iPhoneen, iPadiin tai Maciin uusin ohjelmistoversio. Hyväksy sitten kutsu uudelleen Asetukset-apin (tai Macissa Järjestelmäasetusten) Salasanat-kohdassa.

• Saatat saada kutsun henkilöltä, jota et ole tallentanut yhteystietoihin. Jos olet varma, että tunnet tämän henkilön ja luotat häneen, voit hyväksyä kutsun Asetukset-apin (tai Macissa Järjestelmäasetusten) Salasanat-kohdassa.

iPhonen, iPadin tai Macin päivittäminen

Kun siirrät salasanan tai pääsyavaimen jaettuun salasanaryhmään, näet kyseisen salasanan tai pääsyavaimen vain laitteissa, joissa on iOS 17 tai uudempi, iPadOS 17 tai uudempi tai macOS Sonoma tai uudempi. Kun liityt jaettuun salasanaryhmään, sinun on päivitettävä kaikki Apple-laitteesi varmistaaksesi, että salasanat ja pääsyavaimet ovat käytettävissä kaikkialla.

Kutsuun vastaaminen kohdassa Asetukset tai Järjestelmäasetukset

1. Avaa Asetukset (tai Macissa Järjestelmäasetukset).

2. Vieritä alas ja valitse Salasanat.

3. Valitse Ryhmäkutsut ja valitse sitten kutsusta Näytä.

Napauta Asetukset-kohdassa Salasanat ja liity sitten jaettuun salasanaryhmään napauttamalla Ryhmäkutsut
  4. Liity ryhmään valitsemalla Hyväksy (tai hylkää kutsu).

Jos et tunnista henkilöä, joka on kutsunut sinut jaettuun salasanaryhmään

Sinun ei pidä hyväksyä kutsua jaettuun salasanaryhmään sellaiselta henkilöltä, jota et tunne tai johon et luota. Sen sijaan sinun tulee hylätä kutsu Asetuksissa (tai Järjestelmäasetuksissa).