Tietoja iPhone 12:sta ja SAR-testauksista Ranskassa

iPhone 12:n käyttö on turvallista Ranskassa sekä muissa maissa ja muilla alueilla.

Ranskan Agence Française Nationale des Fréquences (ANFR) julkaisi 12. syyskuuta tiedotteen, jonka mukaan iPhone 12 ylittää asetetut ominaisabsorptionopeuden (engl. specific absorption rate, SAR) rajat.

Kaikkien iPhone 12 ‑käyttäjien on tärkeää tietää sekä Ranskassa että maailmanlaajuisesti, että iPhone 12 on, ja on aina ollut, turvallinen käyttää.

Kaikkien puhelimien on vastattava hyväksyttyjä terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä energiansiirtostandardeja, ja kaikki iPhone-mallit täyttävät nämä standardit. Nämä kansainväliset määräykset ja standardit takaavat, että on olemassa energian siirtymistä koskevia rajoituksia, kun laite on läheisessä kosketuksessa ihmiskehon kanssa.

iPhonessa on jo yli vuosikymmenen ajan ollut ominaisuus, jonka avulla puhelin tunnistaa, kun se ei ole kehon läheisyydessä. Tämä mahdollistaa hieman suuremman lähetystehon, kun puhelin asetetaan esimerkiksi pöydälle. Tämä periaate on testattu perusteellisesti, ja se on vahvistettu kansainvälisesti tehokkaaksi mekanismiksi, jonka avulla laite voi täyttää SAR-vaatimukset. Hieman suurempi teho ei sovellu SAR-vaatimustenmukaisuuteen, koska puhelin on pöydällä, ei keholla.

ANFR käytti testausprotokollaa, jossa ei oteta huomioon kyseistä mekanismia, joka havaitsee, milloin puhelin ei ole keholla. Tämän vuoksi testausprotokolla ei salli puhelimen tehon vähäistä, tarkoituksenmukaista lisäystä silloin, kun puhelin on poissa keholta. Ranskassa oleville käyttäjille on siis julkaistu ohjelmistopäivitys, joka poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, jotta puhelin voidaan testata tämän testausprotokollan mukaisesti.

Löydät lisätietoja alta.

SAR-määräykset ja -standardit

Tuotteen vuoden 2020 julkistamisen jälkeen iPhone 12 on sertifioitu ja tunnustettu kaikkien sovellettavien SAR (Specific Absorption Rate) ‑määräysten ja ‑standardien vaatimusten mukaiseksi tai ne ylittäväksi kaikkialla maailmassa. Nämä kansainväliset määräykset ja standardit takaavat, että on olemassa energian siirtymistä koskevia rajoituksia, kun laite on läheisessä kosketuksessa ihmiskehon kanssa.

Kehontunnistimet

iPhonessa on tunnistimia, jotka tunnistavat, kun puhelin on käden tai taskun sijasta staattisella pinnalla, kuten pöydällä. Tämän kaikissa iPhone-laitteissa yli vuosikymmenen ajan käytetyn kehon läheisyyden havaitsemismekanismin ansiosta laite pystyy optimoimaan suorituskyvyn lisäämällä lähetystehoa hieman, kun se ei ole kehon läheisyydessä.

ANFR:n käyttämä erityinen testausprotokolla edellyttää, että laitteet täyttävät keholla olevan laitteen SAR-raja-arvovaatimukset silloinkin, kun testattava laite ei ole keholla vaan staattisella pinnalla. Tämä päätös ei ole yhdenmukainen sellaisten kansainvälisten standardien kanssa, jotka mahdollistavat sellaisten virranhallintamekanismien riippumattoman testaamisen, jotka eivät välttämättä aktivoidu SAR-vakiotestien aikana.

Ohjelmistopäivitys iPhone 12:lle Ranskassa

iOS 17.1 sisältää iPhone 12 ‑päivityksen Ranskassa oleville käyttäjille, jotta puhelin voidaan testata tämän testausprotokollan mukaisesti, joka edellyttää alhaisempaa virrankäyttöä silloin, kun puhelin on poissa keholta staattisella pinnalla.

iPhone 12 ei enää lisää sallittua tehoa, kun se havaitsee kehon ulkopuolisen tilan, esimerkiksi silloin, kun se on pöydällä. Tämä muutos antennin lähetystehossa saattaa johtaa hieman heikompaan suorituskykyyn kattavuusalueilla, joilla mobiiliverkon signaali on heikko, kun laite ei ole keholla. Useimpien käyttäjien ei odoteta havaitsevan mitään muutoksia laitteen toiminnassa.