Viestit-apin käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Lähetä tekstiviestejä, kuvia, videoita ja paljon muuta. Kiinnitä keskusteluja. Aseta Viestit poistamaan vahvistuskoodit automaattisesti, kun olet lisännyt ne automaattisen täytön avulla.

Viestin lähettäminen iPhonella tai iPadilla

1. Avaa Viestit.

2. Aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi ‑painikettaLuo uusi ‑painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

3. Kirjoita viesti ja napauta sitten Lähetä-painikettaLähetä-painike.

iOS 14:ssä ja iPadOS 14:ssä ja niitä uudemmissa voit myös korostaa tiettyjä viestejä ja viesteissä mainittuja ihmisiä käyttämällä sisäisiä vastauksia ja mainintoja.

Viestin poistaminen

Poistettujen viestien palauttaminen

Viestin muokkaaminen

Lähetetyn viestin peruminen

Lue, mitä voit tehdä, jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä

Lue, mitä voit tehdä, jos et voi kirjautua Viesteihin

Vastaaminen lukitulta näytöltä

1. Pidä lukitussa näytössä painettuna sitä ilmoitusta, johon haluat vastata. Joissakin laitteissa ilmoitus on pyyhkäistävä vasemmalle ja napautettava Näytä-vaihtoehtoa.*

2. Kirjoita viestisi.

3. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike.

Jos käytössäsi on iPhone X tai sitä uudempi tai Face ID:llä varustettu iPad etkä voi vastata viestiin lukitulta näytöltä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja laita päälle Vastaa viestillä. Jos käytössäsi on iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi), iPhone 8 tai sitä vanhempi tai iPad, valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi > Salli käyttö, kun lukittuna ja laita päälle Vastaa viestillä.

* Painettuna pitäminen on käytettävissä useimmissa iOS 13:a ja uudempia tai iPadOS:ää tukevissa laitteissa.

Valitse Viesteissä kiinnityskuvakkeella, mitkä keskustelut pidetään keskustelusivun ylälaidassa.

Tärkeiden keskustelujen kiinnittäminen

1. Napauta Viesteistä Muokkaa tai Lisää-painikettaLisää-painike.

2. Napauta Muokkaa kiinnityksiäMuokkaa kiinnityksiä ja napauta sitten Kiinnitä-painikettaKiinnitä-painike.

3. Napauta Valmis.

Voit myös kiinnittää keskustelun pitämällä sitä painettuna. iOS 14:ssä, iPadOS 14:ssä ja niitä uudemmissa voit kiinnittää enintään yhdeksän keskustelua.

Nimen ja kuvan vaihtaminen

1. Napauta Viesteistä Muokkaa tai Lisää-painikettaLisää-painike.

2. Napauta Muokkaa nimeä ja kuvaaKuva.

3. Muokkaa nimeäsi. Voit myös napauttaa kuvaympyrää ja valita kuvan, valokuvan, emojin tai memojin.

4. Napauta Valmis.

Voit jakaa nimesi ja valokuvasi kaikkien kanssa, jotka käyttävät iMessagea, mutta sinulta pyydetään vahvistusta jakamiseen, kun lähetät uuden viestin jollekulle tai vastaat uuteen viestiin. Voit myös ottaa jakamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Suorita vain vaiheet 1–2 ja ota nimen ja valokuvan jakaminen käyttöön tai poista se käytöstä.

Voit valita Viesteissä nimen ja kuvan, jotka jaat keskusteluissa.
Voit lopettaa keskustelun ilmoitukset pyyhkäisemällä keskustelun päältä vasemmalle ja tuomalla näkyviin Ilmoitukset-painikkeen.

Keskustelun ilmoitusten lopettaminen

1. Avaa Viestit.

2. Pyyhkäise vasemmalle sen keskustelun päältä, jonka haluat mykistää.

3. Napauta Ilmoitukset-painikettaIlmoitukset-painike.

Jos Kätke ilmoitukset on päällä, keskustelun vieressä näkyy Ilmoitukset-painikeIlmoitukset-painike. Tämä estää ilmoitukset vain valitusta keskustelusta, ei laitteesta. Saat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitulla näytöllä.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

1. Avaa viesti.

2. Napauta yhteyshenkilön nimeä viestin ylälaidassa. Jos käytössäsi on iOS 14 tai sitä vanhempi tai iPadOS, napauta Tiedot-painikettaTiedot-painike.

3. Näet esimerkiksi Kuvat, Linkit ja Dokumentit. Painamalla pitkään kuvaa tai liitettä näet lisää toimintoja, kuten Tallenna, Kopioi, Jaa ja Poista.

iOS 16.2:n ja uudempien keskustelusivulla voit hakea kuvia Viestit-apista niiden sisällön perusteella, esim. koira, kissa, henkilö tai teksti.

Lue lisätietoja hakemisesta Viesteissä

Viestit-apin asettaminen siten, että vahvistuskoodit poistetaan automaattisesti iOS 17:ssä tai sitä uudemmassa

1. Napauta Asetukset-apista Salasanat.

2. Napauta Salasanavalinnat.

3. Laita päälle Poista automaattisesti.

iOS 17:ssä ja sitä uudemmissa Viestit voi poistaa automaattisesti vahvistuskoodeja sisältäviä viestejä koodin käyttämisen jälkeen.

Jos tämä asetus on päällä iOS 17:ssä tai sitä uudemmassa, puhelin poistaa automaattisesti vahvistuskoodit Viesteistä tai Mailista, kun koodi on lisätty automaattisen täytön avulla.