Mitä eroa on iMessagella ja teksti- tai multimediaviesteillä?

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi jotkin viestikuplat ovat sinisiä tai vihreitä.

Voit lähettää viestejä iPhonen, iPadin tai iPod touchin Viestit-apilla. Nämä viestit lähetetään iMessage-, teksti- tai multimediaviesteinä. Lue lisätietoja viestityyppien välisistä eroista.

iMessage

ios15-iphone12-pro-messages-imessage

iMessage-viestit ovat tekstiviestejä, kuvia tai videoita, joita voi lähettää toiseen iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Maciin Wi-Fi- tai mobiilidataverkon kautta. Nämä viestit lähetetään aina salattuina ja ne näytetään sinisissä puhekuplissa. Voit laittaa iMessagen päälle tai pois päältä kohdasta Asetukset > Viestit.

Tekstiviesti/multimediaviesti

ios15-iphone12-pro-messages-text-message

Jos et käytä iMessagea, voit käyttää teksti- tai multimediaviestejä. Nämä viestit ovat tekstiviestejä ja kuvia, joita voit lähettää muihin matkapuhelimiin tai toiseen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin. Teksti- ja multimediaviestejä ei salata, ja ne näytetään vihreissä puhekuplissa laitteellasi.

Teksti- ja multimediaviestien lähettämiseen iPhonella tarvitaan tekstiviestejä tukeva liittymä. matkapuhelinoperaattoriltasi. Voit myös asettaa muut Apple-laitteesi lähettämään ja vastaanottamaan viestejä miltä tahansa Apple-laitteelta.

Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä, iMessage-viestit lähetetään mobiilidatan kautta. Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista.