iMessagen viestitehosteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lisää viestiesi ilmaisuvoimaa esimerkiksi Memoji-tarratehosteiden, kuplatehosteiden, koko näytön animaatioiden ja kameratehosteiden ja monien muiden avulla.

Viestitehosteiden lähettämiseen tarvitaan iMessage. Tutustu iMessage-viestien, tekstiviestien ja multimediaviestien eroihin. Operaattorista riippuen viestihinnat saattavat olla voimassa teksti- tai multimediaviestejä lähetettäessä. Jos käytät iMessagea ja Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, mobiilidatan hinnat saattavat olla voimassa.

Viestin lähettäminen tehosteiden kera

Viestitehosteiden ansiosta voit muokata kuplatehosteilla sitä, miltä viestikuplasi näyttävät, tai animoida näytön koko näytön tehosteiden avulla. Voit jopa lisätä Memoji-tarran

Kuplatehosteen lisääminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Kirjoita viesti tai liitä kuva ja paina sitten Lähetä-painikettaLähetä-painike pitkään.

3. Voit esikatsella kuplatehosteita napauttamalla harmaata pistettäharmaa piste.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä kuplatehosteen
  4. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla olevaa Toista uudelleen -painikettaToista uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa kuplatehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Koko näytön tehosteen lisääminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Kirjoita viesti.

3. Pidä Lähetä-painikettaLähetä-painike painettuna ja napauta Näyttö.

4. Näytä koko näytön tehosteet pyyhkäisemällä vasemmalle.

5. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike.

iPhone, jossa näkyy koko näytön tehosteita

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla olevaa Toista uudelleen -painikettaToista uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa koko näytön tehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Viestin lähettäminen kameratehosteiden kera

Kameratehosteiden avulla voit elävöittää keskustelujasi entistäkin enemmän. Luo ja jaa nopeasti kuva tai video, jossa on esimerkiksi memojeja, suodattimia, tekstiä tai hauskoja tarroja.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.

3. Napauta Kamera-painikettaKamera-painike.

4. Kuvan ottaminen tai videon kuvaaminen.

5. Napauta Tehosteet-painikettaTehosteet-painike ja valitse sitten jokin tehoste, kuten Memoji*Memoji* tai iMessage-appi. Voit lisätä kuvaan tai videoon useampia tehosteita.

6. Kun olet valinnut haluamasi tehosteen, napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy kameratehosteita
  7. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike tai lisää henkilökohtainen viesti napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää kuvaa, napauta kuvan oikeassa yläkulmassa olevaa Sulje-painikettaSulje-painike.

Jos haluat käyttää memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

Viestiin vastaaminen ilmaisuilla

Tapback-ominaisuuden avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä.

1. Avaa keskustelu Viestit-apissa.

2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa, johon haluat vastata.

3. Valitse lähetettävä Tapback.

iPhone, jossa näkyy, miten Tapback-toimintoa käytetään

Tapback-toimintoa voi käyttää myös ryhmäviesteissä. Näet Tapback-vastauksen lähettäjän napauttamalla sitä.

Käsin kirjoitetun viestin lähettäminen

Voit personoida viestejäsi liittämällä niihin muistiinpanoja omalla käsialallasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi näkevät viestin kirjoituksen animoituna.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Napauta näppäimistön yläpuolella olevaa tekstikenttää.

3. Jos käytät iPhonea, käännä se vaaka-asentoon ja napauta näppäimistön käsinkirjoitetun viestin painikettakäsinkirjoitetun viestin painike. Jos käytät iPadia, sitä ei tarvitse kääntää vaaka-asentoon. Napauta vain näppäimistön käsinkirjoitetun viestin painikettakäsinkirjoitetun viestin painike.

4. Kirjoita viesti tai valitse jokin näytön alareunan vaihtoehdoista.

5. Jos haluat aloittaa alusta, napauta Peru tai Tyhjennä. Kun olet valmis, napauta Valmis. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike.

iPhone, jossa näkyy Viestit ja käsin kirjoitettu muistiinpano