iMessage-appien käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

iMessage-apeilla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa keskusteluissa, koristella viestejä tarroilla, jakaa kappaleen ja hyödyntää muita toimintoja poistumatta Viestit-apista.

iPhone, jossa näkyy iMessage-appeja keskustelussa

Aloittaminen

iMessage-appien hakeminen

1. Avaa Viestit.

2. Aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

3. Napauta plus-painikettapluspainike ja hae appia.

iPhone, jossa näkyy, miten voit hakea iMessage-appeja
  4. Näet lisää appeja pyyhkäisemällä ylöspäin.

Automaattisesti asennettavat iMessage-apit

iOS 17:sta alkaen asennetaan oletusarvoisesti useita iMessage-appeja.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Store: Lataa iMessage-apit, joita haluat käyttää viestien kanssa.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Kuvat: Lisää kuvia nopeasti viesteihisi suoraan apista.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Musiikki: Jaa äskettäin Apple Musicissa soitettuja kappaleita.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Digital Touch: Digital Touchilla voit lähettää muun muassa piirroksia, napautuksia, suukkoja ja sydämensykkeitä.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

#images*: Täältä löydät sadoittain nousussa olevia GIF-tiedostoja lisättäväksi viesteihin.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Apple Cash: Lähetä ja vastaanota rahaa tuntemiesi henkilöiden kesken.*

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Memoji: Luo ja jaa animoitu memoji, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.**

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Saapuminen: Ilmoita automaattisesti, kun kaveri tai perheenjäsen saapuu kohteeseen, kuten kotiin.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Tarrat: Luo Live-tarroja tai Memoji-tarroja oman persoonallisuuden tai mielialan mukaan.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Sijainti: Jaa sijaintisi tai pyydä kaveria jakamaan sijaintinsa. Kun joku jakaa sijaintinsa kanssasi, voit tarkastella sitä suoraan keskustelussa.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Ääni: Nauhoita ja jaa klippejä omasta äänestäsi tai muusta äänisisällöstä.

*#images ja Apple Cash eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jos huomaat virheen tai huolestuttavaa sisältöä #imagesissa, voit ilmoittaa sisällöstä tai poistaa #images-apin.

**Jos haluat käyttää memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

iMessage-appien lataaminen

Voit etsiä ja ladata iMessagen kanssa käytettäviä appeja iMessagen App Storesta. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit.

2. Aloita uusi viesti tai avaa keskustelu ja napauta sitten pluspainikettapluspainike.

3. Napauta Store-kuvakettaStore-kuvake.

4. Napauta Hae-painikettaHae-painike tai ladattavan sovelluksen vieressä olevaa hintakuvaketta. Napauta sitten Asenna. Sinun pitää ehkä antaa Apple ID:si salasana, jotta voit suorittaa oston loppuun.

5. Palaa viestiin pyyhkäisemällä alaspäin tai napauttamalla Sulje-painikettaSulje-painike.

iPhone, jossa näkyy, miten iMessage-appeja ladataan App Storesta

Joissain apeissa voit tehdä lisäostoja suoraan apissa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita appien lataamista ja appien sisäisiä ostoja Pyydä ostamaan ‑toiminnolla. Lue lisää appien sisäisistä ostoista.

iMessage-appien uudelleenjärjestely

Voit lisätä appeja suosikkeihin. Tällöin ne ovat nopeasti saatavilla appiluettelossa. Voit myös muun muassa muuttaa appiluettelossa olevien appien järjestystä ja poistaa tarpeettomat apit.

1. Avaa Viestit.

2. Aloita uusi viesti tai avaa keskustelu ja napauta sitten pluspainikettapluspainike.

3. Pidä listassa olevan apin kuvaketta painettuna, kunnes se kutistuu hieman, ja vedä se sitten valitsemaasi sijaintiin.

iPhone, jossa näkyy, miten iMessage-appeja järjestellään uudelleen
  4. Jos haluat siirtää apin kuvakkeen toiselle sivulle, vedä se näytön ylä- tai alareunaan. Joudut ehkä odottamaan hetken, että uusi sivu tulee näkyviin.

iMessage-appien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Viestit > iMessage-apit.

2. Ota appi käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla sitä.

iPhone, jossa näkyy, miten iMessage-appien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä toimii

Voit myös poistaa apin tai poistaa apin Koti-valikosta.

Jos muutat mieltäsi, voit ladata apit uudelleen App Storesta.

Hyödynnä iMessagea monipuolisemmin

Lataa appeja App Storesta iPhoneen, iPadiin, Apple TV:hen tai tietokoneeseen.