Tietoja Safari 3.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Safari 3.2:n turvallisuussisällöstä.

Apple haluaa suojella asiakkaitaan eikä siksi paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Safari 3.2

• Safari

CVE-ID: CVE-2005-2096

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: useita haavoittuvuuksia zlib 1.2.2:ssa.

Kuvaus: zlib 1.2.2:ssa oli useita haavoittuvuuksia, joista vakavin saattoi johtaa palvelunestoon. Tämä päivitys ratkaisee ongelmat päivittämällä zlibin versioon 1.2.3. Nämä ongelmat eivät vaikuta Mac OS X -järjestelmiin. Kiitokset Robbie Joostenille (bioinformatics@school) ja David Gunnellsille (Alabaman yliopisto, Birmingham) näiden ongelmien ilmoittamisesta.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-1767

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: XML-dokumentin käsittely saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: libxslt-kirjastossa oli kekopuskurin ylivuoto. Vaikutus: Haitallisen HTML-sivun avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Lisätietoja ohjelmakorjauksesta on osoitteessa http://xmlsoft.org/XSLT/ Tämä ongelma ei vaikuta Mac OS X -järjestelmiin, joihin on asennettu suojauspäivitys 2008-007. Kiitokset Anthony de Almeida Lopesille (Outpost24 AB) ja Chris Evansille (Google Security Team) tämän ongelman ilmoittamisesta.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3623

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: CoreGraphicsin tavassa käsitellä värimalleja oli kekopuskurin ylivuoto. Haitallisen kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys korjaa ongelman parantamalla rajojen tarkistusta. Kiitokset: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2327

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisen TIFF-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: LibTIFFin tavassa käsitellä LZW-koodattuja TIFF-kuvia oli useita alustamattoman muistin käyttöongelmia. Haitallisen TIFF-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys ratkaisee ongelman kunnollisella muistin alustamisella ja TIFF-kuvien lisätarkistuksella. Tämä ongelma on ratkaistu järjestelmissä, joissa on Mac OS X 10.5.5 tai uudempi, sekä Mac OS X 10.4.11 -järjestelmissä, joihin on asennettu suojauspäivitys 2008-006. Kiitokset: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2332

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisen TIFF-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ImageIO:n TIFF-kuvien käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen TIFF-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys ratkaisee ongelman parantamalla TIFF-kuvien käsittelyä. Tämä ongelma on ratkaistu järjestelmissä, joissa on Mac OS X 10.5.5 tai uudempi, sekä Mac OS X 10.4.11 -järjestelmissä, joihin on asennettu suojauspäivitys 2008-006. Kiitokset Google Security Teamin Robert Swieckille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3608

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: suuren haitallisen JPEG-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ImageIO:n JPEG-kuviin upotettujen ICC-profiilien käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Suuren haitallisen JPEG-kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys ratkaisee ongelman parantamalla ICC-profiilien käsittelyä. Tämä ongelma on ratkaistu järjestelmissä, joissa on Mac OS X 10.5.5 tai uudempi, sekä Mac OS X 10.4.11 -järjestelmissä, joihin on asennettu suojauspäivitys 2008-006. Kiitokset: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3642

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisen kuvan tarkasteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Upotetun ICC-profiilin sisältävien kuvien käsittelyssä oli puskurin ylivuoto. Upotetun ICC-profiilin sisältävän haitallisen kuvan avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys ratkaisee ongelman suorittamalla kuvien ICC-profiilien lisätarkistuksen. Tämä ongelma ei koske Mac OS X -järjestelmiä, joihin on asennettu suojauspäivitys 2008-007. Kiitokset: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3644

Saatavuus: Mac OS X 10.4.11, Mac OS X 10.5.5, Windows XP tai Vista

Vaikutus: arkaluonteisia tietoja saattoi paljastua paikalliselle konsolin käyttäjälle.

Kuvaus: Lomakekentän automaattisen täytön poistaminen käytöstä ei ehkä estänyt kentän tietojen tallentumista selaimen sivuvälimuistiin. Tämä saattoi johtaa arkaluonteisten tietojen paljastumiseen paikalliselle käyttäjälle. Päivitys korjaa ongelman tyhjentämällä lomaketiedot oikealla tavalla. Kiitokset anonyymille tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-2303

Saatavuus: Mac OS X 10.4.11, Mac OS X 10.5.5, Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Safarin JavaScript-taulukkoindeksien käsittelyssä ollut etumerkkiongelma saattoi aiheuttaa rajojen ulkopuolisen muistin käytön. Haitallisessa verkkosivustossa käyminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys korjaa ongelman suorittamalla JavaScript-taulukkoindekseille ylimääräisen tarkistuksen. Kiitokset Googlen SkyLinedille ongelman ilmoittamisesta.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-2317

Saatavuus: Mac OS X 10.4.11, Mac OS X 10.5.5, Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: WebCoressa oli tyylisivujen käsittelyyn liittyvä muistinvioittumisongelma. Haitallisessa verkkosivustossa käyminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä päivitys korjaa ongelman parantamalla muistin siivoamista. Kiitokset yhteistyössä TippingPoint Zero Day Initiativen kanssa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle ongelman ilmoittamisesta.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-4216

Saatavuus: Mac OS X 10.4.11, Mac OS X 10.5.5, Windows XP tai Vista

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi johtaa arkaluontoisten tietojen paljastumiseen.

Kuvaus: WebKitin liitännäisliitäntä ei estänyt liitännäisiä avaamasta paikallisia URL-osoitteita. Haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi sallia etähyökkääjän avata paikallisia tiedostoja Safarissa, mikä saattoi johtaa arkaluonteisten tietojen paljastumiseen. Tämä päivitys ratkaisee ongelman rajoittamalla URL-osoitteiden tyyppejä, jotka voidaan avata liitännäisliitännän kautta. Kiitokset Billy Riosille (Microsoft) ja Nitesh Dhanjanille (Ernst & Young) tämän ongelman ilmoittamisesta.

Tärkeää: Maininta kolmansien osapuolten verkkosivustoista ja tuotteista on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin, eikä sitä tule ymmärtää suosituksena. Apple ei ole vastuussa kolmansien osapuolten verkkosivustoilla olevien tietojen tai tuotteiden valinnasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple tarjoaa tämän käyttäjille vain tiedotustarkoituksiin. Apple ei ole testannut näillä sivustoilla olevia tietoja eikä ole vastuussa niiden tarkkuudesta tai luotettavuudesta. Internetissä olevien tietojen tai tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple ole vastuussa niiden käyttöön liittyvistä riskeistä. Huomaa, että kolmannen osapuolen sivusto on riippumaton Applesta eikä Apple voi hallita kyseisen sivuston sisältöä. Lisätietoja saat toimittajalta.