Tietoja iTunes 8.0:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Ohjelmiston päivitys -asetuksista tai Applen lataussivustosta ladattavan ja asennettavan iTunes 8.0:n turvallisuussisällöstä.

Apple haluaa suojella asiakkaitaan eikä siksi paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iTunes 8.0

• iTunes

CVE-ID: CVE-2008-3634

Saatavuus: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11

Vaikutus: iTunesin palomuurin varoitusikkuna on harhaanjohtava.

Kuvaus: Kun palomuuri on määritetty estämään iTunesin musiikkijako ja käyttäjä ottaa iTunesin musiikinjaon käyttöön iTunesissa, näkyviin tulee varoitusikkuna, joka ilmoittaa virheellisesti, ettei iTunesin musiikinjaon eston poistaminen vaikuta palomuurin turvallisuuteen. iTunesin musiikkijaon tai minkä tahansa muun palvelun salliminen palomuurin kautta vaikuttaa turvallisuuteen, koska palvelu on silloin altis ulkoisille entiteeteille. Tämä päivitys korjaa ongelman tarkentamalla varoitusikkunan tekstiä. Tämä ongelma ei koske järjestelmiä, joissa on Mac OS X 10.5 tai uudempi. Kiitokset Eric Hallille (DarkArt Consulting Services, Inc.) tämän ongelman ilmoittamisesta.

• iTunes

CVE-ID: CVE-2008-3636

Saatavuus: Windows XP tai Vista

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi saada järjestelmän käyttöoikeudet.

Kuvaus: iTunesin mukana tullut kolmannen osapuolen ajuri saattoi laukaista kokonaisluvun ylivuodon, mikä saattoi antaa paikalliselle käyttäjälle järjestelmän käyttöoikeudet. Kiitokset Ruben Santamartalle (Wintercore) tämän ongelman ilmoittamisesta.

Tärkeää: Tiedot tuotteista, joita Apple ei ole valmistanut, toimitetaan vain tiedotustarkoituksiin, eikä niitä tule ymmärtää Applen suosituksina. Ota yhteyttä valmistajaan lisätietoja varten.