MacBook Pro (14-tuumainen, M3 Pro tai M3 Max, marraskuu 2023) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• #00 Phillips -ristipääruuvimeisseli

• Huomautus: tämä tarvitaan vain, jos asennetaan uusi emolevy.

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm) (923-02995)

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää (923-08468)

• Torx Plus 5IP 50 mm ‑vaihtopää (923-08673)

• Torx T6 ‑vaihtopää (923-00304)

Katso täysi luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Vaara

Tärkeää: tämä toimenpide edellyttää ruuvinsuojuksia (923-07049), jotka toimitetaan korvaavan osan mukana, mutta ne voidaan tilata myös erikseen.

Huomautus: Oma emolevysi ja jäähdytyselementtisi saattavat näyttää erilaisilta, mutta toimenpide on sama.

Irrottaminen

1. Irrota 17 3IP-ruuvia seuraavasta kahdeksasta suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä:

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) MagSafe 3 ‑levyn liittimen suojakotelosta (1)

• kolme 3IP-ruuvia (923-06854) vasemman USB-C‑levyn liittimien suojakotelosta (2)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) äänikortin liittimen suojakotelosta (3)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) oikean USB-C‑levyn liittimen suojakotelosta (4)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-10093) Touch ID ‑levyn liittimen suojakotelosta (5)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (6)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (7)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelosta (8).

2. Irrota kahdeksan suojakoteloa (1–8) ja säilytä ne kokoamista varten.

3. Nosta seuraavan kymmenen joustavan kaapelin päät pois emolevyn liitännöistä mustalla tikulla:

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (1)

• vasemman USB-C‑levyn joustavat kaapelit (2, 3)

• äänikortin joustava kaapeli (4)

• oikean USB-C‑levyn joustava kaapeli (5)

• Touch ID ‑levyn joustava kaapeli (6)

• näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10).

4. Irrota Touch ID ‑levyn joustava kaapeli emolevystä varovasti.

5. Nosta näytön joustavan kaapelin pidikkeet irti kotelon yläosan sisärungosta. Taita ne varovasti takaisin yläkotelon reunan yli, niin alla olevat näytön kaapelin puskurit tulevat näkyviin.

6. Nosta näytön kaapelin puskurit pois kotelon yläosasta. Laita ne talteen kokoamista varten.

7. Irrota polyesterisuojakalvot seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päistä ESD-suojatuilla pinseteillä:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

8. Käännä seitsemän joustavan kaapelin liittimen lukitusvivut ylös mustalla tikulla.

9. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärkiä ja aseta yksi kärki vasemman tuulettimen joustavan kaapelin alle. Liu’uta pinsetin kärkeä varovasti joustavan kaapelin alla, jotta joustavan kaapelin ja emolevyn välillä oleva liimapinta irtoaa. Irrota oikean tuulettimen joustavan kaapelin liimapintaa toistamalla tämä vaihe.

•  Varoitus:

• Pidä pinsetit samansuuntaisena emolevyn pinnan kanssa välttääksesi vauriot.

• Älä koske emolevyn tai tuulettimen joustavien kaapeleiden pieniin osiin.

10. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät irti liittimistä:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

11. Irrota emolevyn keskellä olevien ruuvien neljä ruuvinsuojusta ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tärkeää: Älä käytä ruuvien suojuksia uudelleen. Uudet ruuvinsuojukset (923-07049) toimitetaan korvaavien osien mukana, mutta ne voidaan myös tilata erikseen.

12. Puhdista kaikki liimajäämät emolevystä mustalla tikulla.

13. Irrota kuusi 5IP-ruuvia emolevystä säädettävällä 10–34 Ncm:n momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 5IP ‑vaihtopäällä:

• kaksi 5IP-ruuvia (923-10092) (1)

• neljä 5IP-ruuvia (923-07039) (2).

14. Irrota seuraavat viisi 5IP-ruuvia emolevystä säädettävällä 10–34 Ncm:n momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 5IP ‑vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• yksi 5IP-ruuvi (923-10092) (1)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-07037) (2)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-08687) (3).

15. Irrota seuraavat kolme T6-ruuvia emolevystä säädettävällä 0,3–1,2 Nm:n momenttiruuvimeisselillä ja Torx T6 ‑vaihtopäällä:

• kaksi T6-ruuvia (923-10091) (1)

• yksi T6-ruuvi (923-10090) (2).

16. Irrota tuulettimien (1) lämpökanavien suojat. Käännä sitten lämpökanavien suojat ja joustavat kaapelit varovasti taaksepäin. Kiinnitä ne Kapton-teipillä kuvan osoittamalla tavalla.

•  Varoitus:

• Älä altista joustavia kaapeleita rasitukselle. Teippaa ne löysästi kiinni, jotta voit nostaa emolevyn helposti pois.

• Älä teippaa ohjauslevyn ja akunhallintayksikön joustavia kaapeleita (2).

17. Nosta hieman emolevyn reunaa mustalla tikulla kuvan mukaisesti.

18. Kallista emolevyä varovasti kuvan osoittamalla tavalla (1). Liu’uta sitten emolevy ulos kotelon yläosasta (2). Pidä ohjauslevyn ja akunhallintayksikön joustavia kaapeleita (3) paikallaan mustalla tikulla, kun irrotat emolevyn.

•  Varoitus: älä vahingoita Touch ID ‑levyn joustavaa kaapelia, kun irrotat emolevyn.

•  Varoitus: älä irrota jäähdytyselementtiä emolevystä.

Kokoaminen

Varoitus: jos asennat uuden emolevyn, älä hävitä pakkausta ja vahvikkeita. Pakkaus ja vahvikkeet on siirrettävä olemassa olevaan emolevyyn ennen Apple-huoltoon palauttamista, jotta se ei vahingoittuisi kuljetuksen aikana.

Tärkeää:

• Jos asennat alkuperäisen emolevyn takaisin, siirry kokoamisvaiheeseen 11.

• Jos asennat uuden emolevyn, suorita kaikki kokoamisvaiheet.

1. Asenna uusi Touch ID -levy irrotus- ja kokoamisvaiheiden mukaisesti.

2. Irrota kuusi #00 Phillips -kiinnitysruuvia kokonaan uuden emolevyn ylävahvikkeista #00 Phillips -ristipääruuvimeisselillä.

3. Nosta ylävahvikkeet irti uudesta emolevystä ja aseta ne sivuun.

4. Nosta uusi emolevy irti alavahvikkeista ja aseta se sivuun.

5. Aseta alavahvikkeet vanhaan emolevyyn kuvan mukaisesti. Kohdista alavahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikien kanssa. Pidä alavahvikkeita paikoillaan ja käännä emolevy ympäri.

• Huomautus: Alavahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• BL (vasen alakulma)

• BR (oikea alakulma)

6. Aseta ylävahvikkeet vanhalle emolevylle. Kohdista ylävahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikien kanssa.

• Huomautus: Ylävahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• TL (vasen yläkulma)

• TR (oikea yläkulma)

• Tärkeää: Ylävahvikkeiden kiinnitysruuvit asennetaan emolevyn ruuvinreikien läpi ja alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

7. Kiinnitä kuusi #00 Phillips -kiinnitysruuvia kokonaan takaisin neljään vahvikkeeseen #00 Phillips -ristipääruuvimeisselillä.

8. Aseta vanha emolevy käytetyn ESD-turvallisen pakkauksen sisään.

9. Aseta pakattu emolevy vaahtomuovikehykseen.

10. Sulje ja teippaa laatikko. Lähetä laatikko Apple-huoltoon.

11. Varmista, että lämpökanavien suojukset ja joustavat kaapelit on taitettu taaksepäin ja kiinnitetty kotelon yläosaan Kapton-teipillä.

12. Pidä ohjauslevyn ja akunhallintayksikön joustavia kaapeleita paikallaan mustalla tikulla (1). Pidä kiinni emolevyn reunoista. Kallista emolevyn reunaa alaspäin, jotta se asettuu kotelon yläosaan (2). Laske sitten emolevy kotelon yläosaan (3).

•  Varoitus:

• Älä vahingoita Touch ID ‑levyn joustavaa kaapelia, kun asetat emolevyn.

13. Irrota Kapton-teippi varovasti lämpökanavan suojista ja joustavista kaapeleista. Aseta lämpökanavien suojat paikoilleen ja paina ne kiinni jäähdytyselementtiin (1).

14. Pidä Torx T6 ‑vaihtopää kiinni säädettävässä 0,3–1,2 Nm:n momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 0,4 Nm. Asenna sitten kolme T6-ruuvia takaisin kiinni säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T6-vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• kaksi T6-ruuvia (923-10091) (1)

• yksi T6-ruuvi (923-10090) (2).

15. Pidä Torx Plus 5IP ‑vaihtopää kiinni säädettävässä 10–34 Ncm:n momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 20,5 Ncm. Kiinnitä sitten seuraavat viisi 5IP-ruuvia takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä:

• yksi 5IP-ruuvi (923-10092) (1)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-07037) (2)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-08687) (3).

16. Pidä 5IP-vaihtopää kiinni säädettävässä 10–34 Ncm:n momenttiruuvimeisselissä ja vääntömomenttina 20,5 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi 5IP-ruuvia (923-10092) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

17. Pidä 5IP-vaihtopää kiinni säädettävässä 10–34 Ncm:n momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 28 Ncm. Kiinnitä sitten neljä 5IP-ruuvia (923-07039) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

18. Irrota uudet ruuvinsuojukset (923-07049) liimataustasta. Aseta ruuvien suojukset kunkin neljän ruuvin päälle.

19. Kiinnitä ruuvien suojukset ruuveihin painamalla niitä.

20. Työnnä näytön joustavien kaapeleiden pelkkä taitettu osa (näyttöä lähimpänä olevan joustavan kaapelin koko pituus) näytön ja sisärungon väliseen rakoon.

21. Aseta näytön kaapelin puskurit sisärunkoon ja näytön joustavien kaapeleiden kaarteiden yli kuvan mukaisesti.

22. Kohdista näytön joustavien kaapeleiden pidikkeet näytön kaapelin puskurien (1) reunojen ympärille. Aseta sitten näytön joustavat kaapelit sisärungon ja emolevyn (2) väliseen rakoon.

23. Paina näytön joustavien kaapeleiden pidikkeet alas puskurien yli ja sisärunkoa vasten.

24. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät kiinni liittimiin:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

25. Käännä lukitusvivut alas mustan tikun litteällä päällä. Paina sitten polyesterisuojakalvot seitsemän joustavan kaapelin (1–7) päihin.

26. Pidä vasemman tuulettimen joustavaa kaapelia painettuna 15 sekunnin ajan, jotta se kiinnittyy emolevyyn. Kiinnitä sitten oikean tuulettimen joustava kaapeli toistamalla tämä vaihe.

27. Paina seuraavien kymmenen joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (1)

• vasemman USB-C‑levyn joustavat kaapelit (2, 3)

• äänikortin joustava kaapeli (4)

• oikean USB-C‑levyn joustava kaapeli (5)

• Touch ID ‑levyn joustava kaapeli (6)

• näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10).

28. Aseta seuraavat kahdeksan suojakoteloa emolevyn liittimien päälle:

• MagSafe 3 ‑levyn liittimen suojakotelo (1)

• Vasemman USB-C‑levyn liittimien suojakotelo (2)

• Äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Oikean USB-C‑levyn liittimen suojakotelo (4)

• Touch ID ‑levyn liittimen suojakotelo (5)

• Näytön liittimen suojakotelo (6)

• Näytön liittimen suojakotelo (7)

• Kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (8).

29. Asenna seitsemäntoista 3IP-ruuvia takaisin kahdeksaan suojakoteloon (1–8) sinisen momenttiruuvimeisselin ja 3IP-vaihtopään avulla:

• viisitoista 3IP-ruuvia (923-06854) (1–4, 6–8)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-10093) (5).

30. Pidä Touch ID ‑levyn joustavaa kaapelia painettuna 15 sekunnin ajan, jotta se kiinnittyy emolevyyn.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.