MacBook Pro (14-tuumainen, marraskuu 2023), näyttö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden vaihtonäytön, sinun on asennettava myös uusi kannen kulmatunnistin.

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• nailontikku (musta tikku) (922-5065)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää (923-08468)

• Torx Plus 8IP 25 mm ‑vaihtopää (923-07595)

Katso täysi luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö kokonaan ja aseta tietokone sitten ylösalaisin puhtaalle alustalle siten, että näyttö roikkuu pöydän reunan yli.

2. Irrota neljä 3IP-ruuvia (923-06854) kahdesta näytön liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Irrota suojakotelot ja säilytä ne kokoamista varten.

3. Nosta näytön taustavalon joustavan virtakaapelin, FaceTime HD ‑kameran joustavan kaapelin ja eDP:n (upotetun DisplayPortin) joustavan kaapelin päät irti liittimistä.

4. Nosta näytön kaapelin pidikkeet irti kotelon yläosan sisärungosta. Taita ne varovasti takaisin kotelon yläosan reunan yli, niin alla olevat näytön kaapelin puskurit tulevat näkyviin.

5. Nosta näytön kaapelin puskurit ulos kotelon yläosasta ja säilytä ne kokoamista varten.

6. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP ‑vaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja pidä se tallessa kokoamista varten.

7. Nosta kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

8. Irrota kuusi 8IP-ruuvia (923-07042) näytön saranoista säädettävällä 0,3–1,2 Nm:n momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 8IP ‑vaihtopäällä.

9. Nosta näyttöä ylös, kunnes saranat irtoavat kotelon yläosan reunasta. Varmista, että näytön joustavat kaapelit (1) ja kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (2) eivät jää kiinni emolevyyn tai kotelon yläosaan.

•  Varoitus: älä kohdista painetta emolevyyn näytön saranoilla.

Kokoaminen

Tärkeää: jos vaihdat näytön, varmista, että poistat kaikki suojukset ja teipin uudesta näytöstä.

1. Kohdista näytön saranat kotelon yläosan kulmiin, kun lasket näytön paikalleen.

•  Varoitus:

• älä kohdista painetta emolevyyn näytön saranoilla.

• Varmista, että saranat liukuvat kotelon yläosan reunan alle.

2. Varmista, että näytön joustavat kaapelit (1) ja kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (2) eivät jää kiinni emolevyyn, kun asetat näytön kotelon yläosaan.

3. Kiinnitä kuusi 8IP-ruuvia (923-07042) (1–6) osittain takaisin näytön saranoihin annetussa järjestyksessä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 8IP-vaihtopäällä.

4. Sulje näyttö ja aseta tietokone kyljelleen. Säädä näyttöä, kunnes se on samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

5. Aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin siten, että sen akku on lähimpänä sinua.

6. Pidä 8IP-vaihtopää kiinni säädettävässä momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 0,7 Nm.

7. Kiinnitä kuusi 8IP-ruuvia kokonaan näytön saranoihin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 8IP ‑vaihtopäällä.

8. Työnnä näytön joustavien kaapelien pelkkä taitettu osa (näyttöä lähimpänä olevan joustavan kaapelin koko pituus) näytön ja sisärungon väliseen rakoon.

9. Aseta näytön kaapelin puskurit sisärunkoon ja näytön joustavien kaapeleiden kaarteiden yli kuvan mukaisesti.

10. Kohdista näytön joustavien kaapeleiden pidikkeet näytön kaapelin puskurien (1) reunojen ympärille. Aseta sitten näytön joustavat kaapelit sisärungon ja emolevyn (2) väliseen rakoon.

11. Paina näytön joustavien kaapeleiden pidikkeet alas puskurien yli ja sisärunkoa vasten.

12. Paina näytön taustavalon joustavan virtakaapelin (1), FaceTime HD -kameran joustavan kaapelin (2) ja eDP:n joustavan kaapelin (3) päät emolevyn liittimiin.

13. Aseta kaksi näytön liittimen suojusta näytön taustavalon joustavan virtakaapelin, FaceTime HD ‑kameran joustavan kaapelin ja eDP:n joustavan kaapelin liittimien päiden päälle. Kiinnitä sitten kuhunkin suojakoteloon takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

14. Paina kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pää liittimeen.

15. Aseta kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pään päälle. Kiinnitä sitten kannen kulmatunnistimen liittimen suojakoteloon takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.