MacBook Pro (16-tuumainen, 2023) – ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Kotelon pohja

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• välyspaketti

• Kapton-teippi

• Nailontikku (musta tikku)

• Tarralaput (3 x 3 tuumaa)

• Torx T5 -vaihtopää

Tärkeää

Tämä toimenpide saattaa vaatia ohjauslevyn sovitesarjan, joka toimitetaan vain uuden ohjauslevyn mukana. Sitä ei voi tilata erikseen.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö 90 asteen kulmaan. Aseta sitten tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

2. Irrota kymmenen ulompaa T5-ruuvia (923-06953) säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

3. Irrota kolme sisempää T5-ruuvia (923-06954) säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

4. Pidä kiinni akun kannesta sen reunoista. Nosta se sitten irti kotelon yläosasta.

5. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti akusta.

6. Nosta tietokone pöydältä ja anna ohjauslevyn joustavan kaapelin kulkea kotelon yläosan aukon läpi. Jätä ohjauslevy makaamaan tasaisesti pöydälle, jotta sovitepalat pysyvät paikoillaan.

• Tärkeää

• Jos sovitepalat putoavat, ne on asennettava takaisin alkuperäisille paikoilleen. Jos

et pysty määrittämään sovitepalojen alkuperäistä sijaintia, vaihda ne. Sovitesarja on saatavilla vain uuden ohjauslevyn mukana.

• Mukana oleva sovitesarja ei välttämättä sisällä tarpeeksi pyöreitä sovitepaloja kaikkien viiden vaihtamiseen. Säilytä irrotetun ohjauslevyn pyöreät sovitepalat tarvittaessa uudelleenkokoamista varten.

7. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

8. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes ne napsahtavat paikalleen.

• Tärkeää: Jos asennat uudelleen vanhan ohjauslevyn, mutta ohjauslevyn joustava kaapeli on vaurioitunut, jatka vaiheeseen 9. Jos asennat uudelleen vanhan ohjauslevyn ja ohjauslevyn joustavan kaapelin tai asennat uuden ohjauslevyn, siirry kokoamiseen.

9. Käännä ohjauslevyn joustavan kaapelin liittimen (1) lukitusvipu ylös. Liu'uta sitten ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

Kokoaminen

Tärkeää

• Jos asennat uudelleen vanhan ohjauslevyn, mutta vaihdat ohjauslevyn joustavan kaapelin, suorita vaihe 1.

• Jos asennat uudet ohjauslevyn sovitepalat, suorita kokoamisvaihe 2. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 3.

1. Työnnä uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ohjauslevyn liitäntään (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2).

2. Käytä ESD-suojattuja pinsettejä asentaessasi uusia ohjauslevyn sovitepaloja. Aseta neljä pitkää sovitepalaa ulompien ruuvinreikien kohdalle (1). Aseta sitten viisi pienempää pyöreää sovitepalaa keskimmäisten ruuvinreikien kohdalle (2).

• Tärkeää

• Uuden ohjauslevyn mukana tulee kolme erikokoista sovitepalaa (0,200 mm, 0,250 mm ja 0,300 mm). Aloita 0,250-millisillä sovitepaloilla. Käytä ohuempia tai paksumpia sovitepaloja säätääksesi kohdistusta vaiheessa 14.

• Jos sovitesarja ei sisällä tarpeeksi pyöreitä sovitepaloja kaikkien viiden vaihtamiseen, käytä irrotetun ohjauslevyn kolmea pyöreää keskimmäistä sovitepalaa uudelleen tässä vaiheessa. Jos sovitesarja sisältää täyden määrän, vaihda kaikki pyöreät sovitepalat uusiin.

3. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

4. Varmista, että ohjauslevy on tasaisesti pöydällä ja että sen joustava kaapeli on suorana poispäin sinusta.

5. Vedä ohjauslevyn joustava kaapeli takaisin kotelon yläosan aukon läpi.

6. Laske tietokone hitaasti ohjauslevyn päälle ja kohdista kotelon yläosan ruuvinreiät ohjauslevyn ruuvinreikiin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

7. Vedä ohjauslevyn joustava kaapeli suoraksi

• Tärkeää: Älä kiinnitä ohjauslevyn joustavaa kaapelia vielä akkuun.

8. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes ne napsahtavat paikalleen.

9. Asenna neljä uloimpien kulmien T5-ruuvia (923-06953) osittain takaisin ulomman kulman ruuvinreikiin säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä ohjauslevyn kohdistamista varten.

10. Käännä tietokone ympäri. Aseta neljä välyspalaa ohjauslevyn kulmiin. Kiinnitä jokainen välyspala Kapton-teipillä.

11. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

12. Aseta säädettävän (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä sitten neljä uloimpien kulmien T5-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

13. Aseta tietokone oikein päin. Varmista, että ohjauslevyn yläreuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla yhden tarralapun ohjauslevyn yläreunaan. Varmista, että tarralappu on samalla tasolla kotelon kanssa.

14. Varmista, että ohjauslevyn alareuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla kaksi tarralappua päällekkäin ohjauslevyn alareunaan. Varmista, että kaksi päällekkäistä tarralappua ovat samalla tasolla kotelon kanssa.

15. Jos ohjauslevy on oikealla korkeudella, jatka vaiheeseen 16. Jos ohjauslevyn reunat ovat korkeammalla tai alempana kuin kotelon yläosa, irrota tarralaput, välyspalat ja Kapton-teippi. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin. Irrota neljä uloimpien kulmien T5-ruuvia säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä. Toista irrotusvaiheet 2–7. Suorita sitten kokoamisvaiheet 1–14.

• Tärkeää

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa korkeammalla, asenna ohuemmat 0,200-milliset sovitepalat.

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa matalammalla, asenna paksummat 0,300-milliset sovitepalat.

16. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

17. Asenna kolme sisempää T5-ruuvia (923-06954) osittain takaisin säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

18. Asenna jäljellä olevat kuusi ulompaa T5-ruuvia (923-06953) osittain takaisin säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

19. Asenna säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä kaikki 13 ruuvia kokonaan takaisin vääntömomenttiin 16 Ncm.

20. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

21. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli akkuun painamalla kaapelia varovasti.

• Tärkeää: Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin, irrota suojakalvo ennen joustavan kaapelin kiinnittämistä akkuun.

22. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes ne napsahtavat paikalleen.

23. Käännä tietokone ympäri. Nosta välyspalat ja Kapton-teippi irti ohjauslevystä mustan tikun tylpällä päällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: