Tietoja iOS 4.3:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.3:n turvallisuussisällöstä.

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.3:n turvallisuussisällöstä. Päivityksen voi ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 4.3

• CoreGraphics

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Useita haavoittuvuuksia FreeType-ohjelmassa.

Kuvaus: FreeType-ohjelmassa oli useita haavoittuvuuksia, joista vakavin saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen haitallisia fontteja käsiteltäessä. Nämä ongelmat on ratkaistu päivittämällä FreeType versioon 2.4.3. Lisätietoja on FreeTypen sivustossa osoitteessa http://www.freetype.org/.

CVE-ID

CVE-2010-3855

• ImageIO

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisen TIFF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: LibTIFF:n tavassa käsitellä JPEG-koodattuja TIFF-kuvia oli puskurin ylivuoto. Haitallisen TIFF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2011-0191: Apple

• ImageIO

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisen TIFF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: LibTIFF:n tavassa käsitellä CCITT Group 4 -koodattuja TIFF-kuvia oli puskurin ylivuoto. Haitallisen TIFF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2011-0192: Apple

• libxml

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: libxml:n tavassa käsitellä XPath-ilmaisuja oli double free -ongelma. Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2010-4494: NCNIPC:n Yang Dingning, Kiinan akatemian tutkijakoulut (Graduate University of Chinese Academy of Sciences)

• Verkkoyhteydet

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Palvelin saattoi pystyä tunnistamaan laitteen samaksi eri yhteyksien aikana.

Kuvaus: Laitteen valitsema IPv6-osoite sisälsi laitteen MAC-osoitteen, kun käytössä oli tilaton IP-osoitteiden autokonfigurointi (Stateless Address Autoconfiguration, SLAAC). IPv6:ta tukeva palvelin, johon laite otti yhteyden, saattoi käyttää osoitetta laitteen seuraamiseen eri yhteyksien aikana. Tässä päivityksessä toteutetaan RFC 3041:ssa kuvattu IPv6-laajennus lisäämällä väliaikainen sattumanvarainen osoite, jota käytetään lähteviin yhteyksiin.

• Safari

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa MobileSafarin sulkeutumisen sitä avattaessa.

Kuvaus: Haitallisella verkkosivustolla saatettiin käyttää javascriptiä, joka sai toisen laitteessa olevan ohjelman toistuvasti käynnistymään sen URL-käsittelijän kautta. Siirtyminen tällaiselle verkkosivustolle MobileSafarilla aiheutti sen, että MobileSafari suljettiin ja kohdeohjelma avattiin. Tämä tapahtumaketju toistui aina kun MobileSafari avattiin. Tämä ongelma on ratkaistu palaamalla edelliselle sivulle, kun Safari avataan uudelleen sen jälkeen, kun toinen ohjelma avattiin sen URL-käsittelijän kautta.

CVE-ID

CVE-2011-0158: Ernst & Young LLP:n Nitesh Dhanjani

• Safari

Saatavuus: iOS 4.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 4.0–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 4.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Evästeiden tyhjentämisellä Safarin asetuksista ei ollut vaikutusta.

Kuvaus: Kun Safari oli käynnissä, evästeiden tyhjentämisellä Safarin asetuksista ei joskus ollut vaikutusta. Tämä ongelma on ratkaistu evästeiden parannetulla käsittelyllä. Tämä ongelma ei koske iOS 4.0:aa vanhempia järjestelmiä.

CVE-ID

CVE-2011-0159: Google Inc:n Erik Wong

• WebKit

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2010-1792

CVE-2010-1824: kuzzcc sekä TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2011-0111: Sergey Glazunov

CVE-2011-0112: Google Inc:n Yuzo Fujishima

CVE-2011-0113: Nokian Andreas Kling

CVE-2011-0114: Google Chrome Security Teamin Chris Evans

CVE-2011-0115: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä J23 sekä Google Inc:n Emil A. Eklund.

CVE-2011-0116: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

CVE-2011-0117: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0118: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0119: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0120: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0121: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0122: Slawomir Blazek

CVE-2011-0123: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0124: Google Inc:n Yuzo Fujishima

CVE-2011-0125: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0126: Google Inc:n Mihai Parparita

CVE-2011-0127: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0128: David Bloom

CVE-2011-0129: Famlam

CVE-2011-0130: Apple

CVE-2011-0131: team509:n wushi

CVE-2011-0132: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2011-0133: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2011-0134: Jan Tosovsky

CVE-2011-0135: nimetön ilmoittaja

CVE-2011-0136: Sergey Glazunov

CVE-2011-0137: Sergey Glazunov

CVE-2011-0138: kuzzcc

CVE-2011-0140: Sergey Glazunov

CVE-2011-0141: Matasano Securityn Chris Rohlf

CVE-2011-0142: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0143: Slawomir Blazek ja Sergey Glazunov

CVE-2011-0144: Google Inc:n Emil A. Eklund

CVE-2011-0145: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0146: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0147: Dirk Schulze

CVE-2011-0148: Google Inc:n Michal Zalewski

CVE-2011-0149: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi sekä Google Chrome Security Teamin SkyLined

CVE-2011-0150: safariadblock.comin Michael Gundlach

CVE-2011-0151: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0152: Google Chrome Security Teamin SkyLined

CVE-2011-0153: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0154: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

CVE-2011-0155: OUSPG:n Aki Helin

CVE-2011-0156: Google Inc:n Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2011-0157: Mozillan Benoit Jacob

CVE-2011-0168: Sergey Glazunov

• WebKit

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: HTTP Basic Authentication -tunnistetiedot saatettiin tahattomasti paljastaa toiselle sivustolle.

Kuvaus: Jos sivusto käytti HTTP Basic Authentication -todentamista ja uudelleenohjasi toiselle sivustolle, todentamistunnistetiedot saatettiin lähettää toiselle sivustolle. Tämä ongelma on korjattu parannetulla tunnistetietojen käsittelyllä.

CVE-ID

CVE-2011-0160: Twelve Hundred Groupin McIntosh Cooey, Harald Hanche-Olsen, CERTin parissa työskentelevä 1111 Internet LLC:n Chuck Hohn sekä Braintreen Paul Hinze

• WebKit

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa sivustojenvälisiä style-määrityksiä.

Kuvaus: WebKitin tavassa käsitellä Attr.style-seuraajaa oli eri alkuperään liittyvä ongelma. Haitallisella verkkosivustolla käynnin seurauksena sivusto saattoi pystyä lisäämään CSS:ää muihin dokumentteihin. Tämä ongelma on ratkaistu poistamalla Attr.style-seuraaja.

CVE-ID

CVE-2011-0161: Apple

• WebKit

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi pystyä estämään muita sivustoja pyytämästä tiettyjä resursseja.

Kuvaus: WebKitin tavassa käsitellä välimuistissa olevia resursseja oli välimuistin vääristämiseen liittyvä ongelma. Haitallinen verkkosivusto saattoi pystyä estämään muita sivustoja pyytämästä tiettyjä resursseja. Tämä ongelma on korjattu parannetulla tyypin tarkastuksella.

CVE-ID

CVE-2011-0163: Apple

• Wi-Fi

Saatavuus: iOS 3.0–4.2.1 (iPhone 3GS tai uudempi), iOS 3.1–4.2.1 (iPod touch, 3. sukupolvi tai uudempi) ja iOS 3.2–4.2.1 (iPad).

Vaikutus: Kun Wi-Fi-yhteys oli muodostettu, samassa verkossa oleva hyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan laitteen nollaamisen.

Kuvaus: Wi-Fi-kehysten käsittelyssä oli rajojen tarkistusongelma. Kun Wi-Fi-yhteys oli muodostettu, samassa verkossa oleva hyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan laitteen nollaamisen.

CVE-ID

CVE-2011-0162: ePlus Technology Inc:n Scott Boyd

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.