Tietoja Safari 9.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Safari 9.1:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Safari 9.1

• Safari

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: Havaittiin ongelma, jossa valintaikkunan tekstiin sisältyi sivun tuottama teksti. Ongelma korjattiin poistamalla kyseinen teksti.

CVE-tunnus

CVE-2009-2197: Alexios Fakos (n.runs AG)

• Safarin lataukset

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisella verkkosivulla käynti saattoi aiheuttaa järjestelmän palveluneston.

Kuvaus: Tiettyjen tiedostojen käsittelyssä tapahtui puutteellisten tietojen tarkistamisongelma. Tämä korjattiin lisätarkastuksilla tiedostolaajennuksen aikana.

CVE-tunnus

CVE-2016-1771: Russ Cox

• Safarin Top Sites

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Verkkosivusto saattoi pystyä seuraamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Evästeiden tallennusongelma havaittiin Top Sites -sivulla. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-tunnus

CVE-2016-1772: WoofWagly

• WebKit

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Verkkosivusto saattoi pystyä seuraamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Liite-URL-osoitteiden käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1781: Devdatta Akhawe (Dropbox, Inc.)

• WebKit

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattaa johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1778: 0x1byte, Trend Micron Zero Day Initiative (ZDI) ja Yang Zhao (CM Security)

CVE-2016-1783: Mihai Parparita (Google)

• WebKit

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Vihamielinen web-sivusto saattoi pystyä käyttämään mielivaltaisten palvelimien rajoitettuja portteja

Kuvaus: Portin uudelleenohjausongelma korjattiin portin lisätarkistuksen avulla.

CVE-tunnus

CVE-2016-1782: Muneaki Nishimura (nishimunea) (Recruit Technologies Co., Ltd)

• WebKit

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisen sivuston selaaminen saattaa paljastaa käyttäjän nykyisen sijainnin.

Kuvaus: Paikannuspyyntöjen jäsentämisessä oli ongelma. Tämä korjattiin parantamalla paikannuspyyntöjen suojausalkuperän tarkistusta.

CVE-tunnus

CVE-2016-1779: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab – www.tencent.com)

• WebKit

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisen URL-osoitteen avaaminen saattaa johtaa arkaluonteisten käyttäjätietojen paljastumiseen.

Kuvaus: URL-uudelleenohjauksessa oli ongelma, kun XSS Auditoria käytettiin estotilassa. Ongelma ratkaistiin parantamalla URL-osoitteisiin siirtymistä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1864: Takeshi Terada (Mitsui Bussan Secure Directions, Inc.)

• WebKitin historia

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsittely voi johtaa Safarin odottamattomaan kaatumiseen.

Kuvaus: Resurssien loppumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-tunnus

CVE-2016-1784: Moony Li ja Jack Tang (TrendMicro) ja 李普君 (无声信息技术PKAV Team – PKAV.net)

• WebKitin sivun lataaminen

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi vuotaa tietoja eri alkuperien kesken.

Kuvaus: Välimuistiongelma havaittiin merkkikoodauksessa. Tämä korjattiin lisäämällä pyyntötarkastuksia.

CVE-tunnus

CVE-2016-1785: nimetön tutkija

• WebKitin sivun lataaminen

Saatavuus: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan v10.11.4

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: Uudelleenohjausvastaukset ovat ehkä sallineet vihamielisen web-sivuston näyttää mielivaltaisen URL:n ja lukea kohteen alkuperän välimuistin sisällön. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden näyttölogiikkaa.

CVE-tunnus

CVE-2016-1786: ma.la (LINE Corporation)

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.