Tietoja OS X El Capitan 10.11.3:n turvallisuussisällöstä ja suojauspäivityksestä 2016-001

Tässä asiakirjassa käsitellään OS X El Capitan 10.11.3:n turvallisuussisältöä ja suojauspäivitystä 2016-001.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X El Capitan 10.11.3 ja suojauspäivitys 2016-001

• AppleGraphicsPowerManagement

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1716: moony li – Trend Micro sekä Liang Chen ja Sen Nie – KeenLab, Tencent

• Levykuvat

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Levytiedostojen jäsentämisessä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1717: Frank Graziano – Yahoo! Pentest Team

• IOAcceleratorFamily

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 11.0 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1718: Juwei Lin – Trend Micro ja HP:n Zero Day Initiative

• IOHIDFamily

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOHIDFamily API:ssa oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1719: Ian Beer – Google Project Zero

• IOKit

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1720: Ian Beer – Google Project Zero

• Kernel

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1721: Ian Beer – Google Project Zero ja Ju Zhu – Trend Micro

• libxslt

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.5 ja OS X El Capitan 10.11–10.11.2.

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: libxslt:ssä oli tyyppiristiriitaongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-7995: puzzor

• OSA-komentosarjat

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: karanteeniin asetettu ohjelma saattaa kyetä kumoamaan käyttäjän asentamat OSA-komentosarjakirjastot.

Kuvaus: Komentosarjakirjastojen hakemisessa oli ongelma. Ongelma on korjattu parantamalla hakujärjestystä ja karanteenitarkistuksia.

CVE-tunnus

CVE-2016-1729: nimetön tutkija

• syslog

Tämä on saatavilla seuraaville: OS X El Capitan 10.11 ja 10.11.2.

Vaikutus: paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia root-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2016-1722: Joshua J. Drake ja Nikias Bassen – Zimperium zLabs

OS X El Capitan 10.11.3 sisältääSafari 9.0.3:n turvallisuussisällön.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.