iPadOS 15:n uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut iPadOS 15:tä varten.

iPadOS 15:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä MDM-ratkaisun avulla.

Lisätietoja yleisistä parannuksista saat perehtymällä iPadOS 15:n päivityksiin.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iPadOS 15.6

• Yubikey 5Ci:tä salasanamerkkijonon kopiointiin käytettäessä haetaan nyt koko merkkijono.

iPadOS 15.5

• Lisää tuen kirjautumiselle hallitulla Apple ID:llä, joka on yhdistetty Google Workspaceen.

• Ratkaisee ongelman, jonka takia erikoismerkkejä sisältävät tel://-linkit eivät aloittaneet puhelua.

• Appien URL-mallilinkit ovat nyt aktiivisia Mailissa, Viesteissä ja muissa apeissa.

• Ratkaisee ongelman, jonka takia Aina päällä -VPN:lle määritetyt laitteet eivät voineet ladata Suljettu verkko -apuria liittyessään verkkoihin.

iPadOS 15.4

Laitehallinta

• Hallitulle tilille tallennettujen muistiinpanojen jakaminen hallitsemattomiin kohteisiin voidaan nyt estää olemassa olevien hallitun avaamisen rajoitusten avulla.

• MDM voi nyt päivittää käyttäjärekisteröintiin rekisteröidyille laitteille asennetut apit.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi rekisteröintiprofiilin uudelleen asentaminen ei onnistunut.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• AirDrop-rajoitus on nyt asetettu oikein laitteille, joilla on Oppitunti-apissa määritettyjä oppitunteja.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttäjä ei voinut poistaa viranomaistiedotteita käytöstä.

• Laitteet, joihin on määritetty japaninkielinen laitteistonäppäimistö, eivät enää vaihda näppäinmäärityksiä laitteen suuntaa vaihtaessa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi uusia tekstin korvauksia ei voitu lisätä joissakin laitteissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttäjä sai useita kehotuksia, kun hän yritti ladata verkkosivua, joka vaatii varmenteen todentamiseen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi ulkoisilla näppäimistöillä ei voinut kirjautua sisään jaetuille iPad-laitteille.

iPadOS 15.3

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi kalenterikokouksen osallistujat saattoivat saada vastauksia vanhemmista Exchange-kalenteritapahtumista laitteen päivityksen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Safarin käynnistämistä WebRTC-pohjaisista videoneuvotteluista saattoi puuttua ääni tai kuva.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi todennusta edellyttävät verkkosivut pyysivät todennusta useita kertoja latauksen aikana.

iPadOS 15.2

Laitehallinta

• Mailin tietosuojaus voidaan nyt estää valvotuissa laitteissa.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi iCloud-varmuuskopioinnin rajoitusta ei sovellettu Siirrä tai nollaa -työnkulkua käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Apple Configurator 2 ei muuttanut liitettyjen laitteiden Koti-valikkoa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Kalenteri saattoi hidastua tai lakata vastaamasta.

• Korjaa ongelman, joka esti NTLM:ää käyttävää välipalvelinta todentamasta.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi jotkin laitteet eivät asentaneet ohjelmistopäivityksiä mobiiliverkon kautta.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi MDM:n toimittamat varmenteet eivät olleet käytettävissä. Lisätietoja

iPadOS 15.1

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Kun appi on määritetty käyttämään yhden apin tilaa, käyttäjä voi hyväksyä mikrofonin, kameran ja muiden oikeuksien kehotteita.

• Ratkaisee ongelman, jonka takia Poista kaikki sisältö ja asetukset -rajoitus ei estänyt käyttäjiä tyhjentämästä laitetta.

iPadOS 15

iPadOS 15 sisältää uusia ominaisuuksia, muun muassa hallitun leikepöydän, parannetun käyttäjärekisteröintikokemuksen, uudet deklaratiiviset hallintatoiminnot ja muita laitehallintaan liittyviä parannuksia.

Laitehallinta

• iPadOS 15:n uusi hallitun leikepöydän rajoitus takaa, että sisältöjä sijoitettaessa noudatetaan määritettyjä hallittuja Avaa apissa -sääntöjä.

• Käyttäjärekisteröinti mahdollistaa iCloud Driven käytön Tiedostot-apissa henkilökohtaisilla ja hallituilla Apple ID -tileillä.

• Uuden tilipohjaisen rekisteröintityönkulun ansiosta käyttäjät voivat käynnistää rekisteröinnin omilla laitteillaan valitsemalla Asetukset > Yleiset > VPN ja laitehallinta ja käyttämällä määritettyjä hallittuja Apple ID:itään.

• Laajennettavan kertakirjautumisen tietosisältö pystyy nyt määrittämään ensisijaisia avainten jakelukeskuksia.

• tvOS 15:ssä Apple TV -laitteiden nimet voidaan poistaa Apple TV Remote -widgetistä TV-kaukosäätimen tietosisällön uudella avaimella.

• Suojattu iCloud-välitys voidaan estää valvotuissa laitteissa. Ota selvää, miten voit valmistella verkkosi suojattua iCloud-välitystä varten.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Kun kirjoitat sähköpostiviestiä, DisplayName näkyy nyt Exchangen yleisestä osoiteluettelosta löytyneille vastaanottajille.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi tilikohtaista VPN-yhteyttä ei muodostettu Exchange-tileihin kaikissa palveluissa.

• Viestejä ei enää poisteta käytöstä ohjelmistopäivityksen jälkeen, jos Viestit- ja FaceTime-näytöt on määritetty ohitettaviksi automaattisen laiterekisteröinnin aikana.

• Kun MDM lähettää ohjelmistopäivityksen pääsykoodilla suojattuun laitteeseen lukitussa tilassa, lukitulla näytöllä ei enää näytetä virhettä.

• Cfgutil-komennolla valmistellut laitteet poistuvat nyt käyttöönottoapurista oikein, kun toiminto on suoritettu.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Mailin ilmoituksia ei näytetty lukitulla näytöllä.

• Kun laitteet määritetään japanin kieltä varten ja Avaa apissa -hallintarajoitukset otetaan käyttöön, yhteystiedot lajitellaan nyt oikein valittaessa vastaanottajia Mailissa.

• iPadOS 15 tukee DHCPv4:n IPv6-Only-Preferred-asetusta. Tätä asetusta käytettäessä IPv6:ta tukevat laitteet voivat luopua IPv4-osoitteen määrityksestä.

• Kertakirjautuminen-laajennus pystyy nyt käyttämään Face ID:tä ja Touch ID:tä todentamiseen.

• Kerberos-kertakirjautumisen tunnistetiedot lähetetään ADFS-palvelimille oikein, kun todentaminen suoritetaan SafariViewController API:n kautta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.