Metal-tuki Macissa, iPadissa ja iPhonessa

Metal-teknologia mahdollistaa laitteistokiihdytetyn grafiikan käytön Apple-alustoilla.

Metal 3 sisältää tehokkaita uusia ominaisuuksia, jotka nostavat peli- ja ammattiapit uudelle tasolle. Metal 3:a käyttävät pelit ja apit voivat muun muassa hahmontaa laadukkaita grafiikoita entistä nopeammin, minimoida latauksen ja kouluttaa koneoppimisverkkoja näytönohjaimen avulla.

Metal 3:n tuki

Seuraavat laitteet tukevat Metal 3:a, jos niissä on kuvattu käyttöjärjestelmä.

macOS Ventura ja uudemmat

• MacBook Pro (2017 ja uudemmat)*

• MacBook Air (2018 ja uudemmat)

• MacBook (2017 ja uudemmat)

• Mac mini (2018 ja uudemmat)

• iMac (2020 ja uudemmat) ja iMac (21,5-tuumainen, 2017)

• iMac Pro

• Mac Studio (2022 ja uudemmat)

• Mac Pro (2019 ja uudemmat) *

iPadOS 16 tai uudempi

• iPad (9. sukupolvi) ja uudemmat

• iPad Air (4. sukupolvi) ja uudemmat

• iPad mini (6. sukupolvi) ja uudemmat

• 11-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi) ja uudemmat

• 12,9-tuumainen iPad Pro (5. sukupolvi) ja uudemmat

iOS 16 ja uudemmat

• iPhone SE (2. sukupolvi) ja uudemmat

• iPhone 11 ‑mallit ja uudemmat

Metal 2:n ja sitä aiempien tuki

Seuraavat Mac-tietokoneet tukevat Metalia ja Metal 2:ta, jos niissä on kuvattu käyttöjärjestelmä.

OS X El Capitan ja uudemmat

• MacBook Pro (2012 ja uudemmat)

• MacBook Air (2012 ja uudemmat)

• MacBook (2015 ja uudemmat)

• Mac mini (2012 ja uudemmat)

• iMac (2012 ja uudemmat)

• iMac Pro

• Mac Studio (2022 ja uudemmat)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013 ja sitä uudemmat sekä vuosien 2010 ja 2012 puolivälin mallit, joissa on Metal-yhteensopiva näytönohjain)

Metal-tuen tarkistaminen järjestelmän tiedoista

Voit myös tarkistaa järjestelmän tiedoista, tukeeko Mac Metal-teknologiaa.

1. Pidä optionäppäintä painettuna samalla kun valitset Omenavalikko () > Järjestelmän tiedot.

2. Klikkaa sivupalkista Grafiikka/näytöt.

3. Tarkista Metal-tuen tai Metal-perheen tiedot oikealta:

• Jos näet Metal-tuen, näet myös tuetun Metal-version.

• Jos näet Metal-perheen, Mac tukee Metal 2:ta ja sitä aiempia versioita.

* Lukuun ottamatta Intel-pohjaisia malleja, joissa on AMD Radeon Pro 500 -sarjan grafiikkasovitin. Tarkista järjestelmän tiedoista.