iOS:n ja iPadOS:n Muistiinpanojen uudet ominaisuudet

Lue tietoja Muistiinpanojen uusista ominaisuuksista iOS 13:ssa ja iPadOS:ssä

gallery-view-notes

Gallerianäkymä

Gallerianäkymässä muistiinpanosi näkyvät visuaalisina miniatyyreinä, joten nyt voit siirtyä haluamaasi muistiinpanoon nopeasti ja helpommin kuin koskaan aiemmin.

checklist-notes

Uudet tarkistuslistan vaihtoehdot

Merkityt kohteet siirtyvät automaattisesti alimmaksi. Voit järjestellä kohteita nopeasti vetämällä ja pudottamalla ja tehdä paljon muuta.

shared-folder-notes

Jaetut kansiot

Jaetut kansiot helpottavat yhteistyötä muiden kanssa. Jaa kokonainen kansio perheellesi tai tiimillesi ja anna siten jokaiselle käyttöoikeus muistiinpanojen luomiseen tai muokkaamiseen.

Muita uusia ominaisuuksia

• Hakutoiminnolla voit etsiä tekstiä kuiteista, laskuista ja muista dokumenteista, joita olet skannannut sisäänrakennetulla dokumenttiskannerilla.

• Hakutoiminto voi myös visuaalisesti tunnistaa muistiinpanoissasi olevia kuvia, kuten pyörän kuvan etsiessäsi sanalla ”pyörä”.

• Nyt voit järjestää muistiinpanojasi luomalla alikansioita, järjestelemällä kansioita uudelleen ja valitsemalla kullekin niistä haluamasi lajitteluvaihtoehdon.

• Jaetuissa muistiinpanoissa tai jaetuissa kansioissa tapahtuvaa yhteistyötä varten on uusi, vain katselun salliva vaihtoehto, joka antaa kaikille oikeuden tarkastella muistiinpanoja, mutta vain sinä voit tehdä muutoksia.

Katso vaiheittaiset ohjeet ja tiedot iOS:n Muistiinpanojen ominaisuuksistaiPhonessa iPadissa tai iPod touchissa.

Olemassa olevat ominaisuudet

• Luo uusi muistiinpano helposti napauttamalla.

• Lisää ihmisiä ja tee yhteistyötä jaetussa muistiinpanossa tai kokonaisessa jaetussa muistiinpanokansiossa. Jokainen mukana oleva näkee viimeisimmät muutokset.

• Lisää muistiinpanoihisi tarkistuslistoja ja laadi ostoslista, toivelista tai tehtäväluettelo. Voit sitten napauttamalla merkitä kohteita suoritetuiksi edetessäsi.

• Kiinnitä tärkeimmät muistiinpanosi yläosaan pyyhkäisemällä, niin ne ovat helposti saatavilla.

• Skannaa paperidokumentit helposti muistiinpanoihisi sisäänrakennetun dokumenttiskannerin avulla.

• Lisää muistiinpanoon nopeasti kuvia apista kameran avulla.

• Voit muun muassa muotoilla tekstiä nopeasti eri tekstityyleillä, kuten otsikko tai leipäteksti, sekä lisätä luettelomerkityn, viivoitetun tai numeroidun luettelon.

• Lisää karttoja, verkkolinkkejä, dokumentteja ja muita liitteitä uusiin tai olemassa oleviin muistiinpanoihin käyttämällä Jakovalikkoa ohjelmissa, kuten Kartat ja Safari.

• Luonnostele suoraan muistiinpanoon sormellasi tai yhteensopivan iPadin Apple Pencilillä. Voit valita useista eri tyyleistä ja väreistä.

• Löydä etsimäsi muistiinpano nopeasti käyttämällä hakutoimintoa. Voit etsiä koneella kirjoitettua tekstiä, käsin kirjoitettuja muistiinpanoja, skannatuissa dokumenteissa olevaa tekstiä ja jopa muistiinpanoissasi olevia kuvia.

• Suojaa salasanalla, sormenjäljellä tai Face ID:llä muistiinpanot, jotka sisältävät henkilökohtaisimpia tietojasi, kuten taloustietoja, terveystietoja tai suvun salaisia reseptejä.

• Lisää muistiinpanoihin taulukkoja, niin voit järjestellä tietoja nopeasti.

• Voit lisätä viivoja ja ruudukoita muistiinpanoihin, mikä helpottaa kirjoittamista ja piirtämistä Apple Pencilillä ja yhteensopivalla iPadilla.

• Voit aloittaa uusien muistiinpanojen käytön heti iPadin lukitusnäytöltä ilman, että sinun tarvitsee kirjautua laitteeseen. Napauta vain iPadin lukitusnäyttöä Apple Pencilillä yhteensopivassa iPadissa tai napauta Uusi muistiinpano Ohjauskeskuksessa.

• Hae avainsanaa muistiinpanosta muistiinpanon Etsi-painikkeen avulla.

• Etsi liiteselainta käyttämällä muistiinpanoissasi olevia liitteitä, kuten dokumentteja, skannauksia tai valokuvia.

• iCloudia käyttämällä voit pitää kaikki muistiinpanosi pilvessä suojatusti tallessa ja päivitettynä kaikkialla. Kun kirjaat muistinpanon iPhonella, iPadilla tai Macilla, se on välittömästi käytettävissä muilla laitteillasi.