Jos mediatiedostoa ei voi avata tai toistaa Apple-laitteella

Vanhoja tai erikoisia ääni-, video- tai kuvamuotoja ei ehkä tueta laitteessa, tai ne saattavat edellyttää eri ohjelmistoa.

Applen apit, kuten Kuvat, iMovie, Safari, Keynote ja QuickTime Player, toimivat monien mediamuotojen kanssa. Jotkin apit suosivat tiettyjä muotoja, mutta useimmat muodot toimivat useimmissa apeissa ilman lisäohjelmistoja. Vanhat tai erikoiset muodot eivät ehkä toimi odotetulla tavalla, jos laitteesi, sen käyttöjärjestelmä tai tiedoston katseluun tai toistoon käyttämäsi appi ei tue tiedoston muotoa.

Asenna kaikki laitteellesi saatavilla olevat Applen ohjelmistopäivitykset, kuten Mac-päivitykset tai iPhone- tai iPad-päivitykset. Jos laitteessa ei ole päivityksen jälkeenkään appia, joka tukee tiedoston käyttämää mediamuotoa, hae internetistä tai App Storesta kyseistä muotoa tukeva appi.

Voit hakea muodon nimen tai tiedostonimen tunnisteen (tiedostonimen lopussa näkyvät kirjaimet, kuten .avi, .wmv tai .mkv) perusteella. Macissa voit ehkä tunnistaa muodon valitsemalla tiedoston Finderista ja avaamalla sitten Tiedot-ikkunan painamalla komento-I. Muoto voi näkyä Laji-sanan perässä, esimerkiksi ”Laji: Matroska Video File”.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.