iPhonen taustakuvan vaihtaminen

Haluatko vaihtaa iPhonen lukitun näytön tai Koti-valikon taustakuvan? Voit valita ehdotetun taustakuvan tai jonkin omista kuvistasi.

Uuden taustakuvan lisääminen lukittuun näyttöön tai Koti-valikkoon

1. Napauta Asetukset-apista Taustakuva.

2. Napauta Lisää uusi taustakuva.

3. Valitse haluamasi valokuva napauttamalla Valokuvat, Ihmiset, Kuvien sekoitus tai Live Photo. Voit myös valita taustakuvan jostakin kategoriasta, kuten Sää, Avaruus, Kaleidoskooppi, Emojit, Unity, Pride, Kokoelmat tai Väri.

Uuden taustakuvan lisäämisvalinnat iOS 16:ssa.
  4. Voit halutessasi muokata taustakuvaa Napauta sitten Lisää.

5. Napauta Aseta taustakuvapariksi, ja valintasi näkyy Koti-valikossa ja lukitulla näytöllä. Napauta Muokkaa Koti-valikkoa, jos haluat luoda erillisen Koti-valikon taustakuvan, jota voit muokata.

Taustakuvan vaihtaminen lukitulta näytöltä

1. Varmista, että olet ottanut Face ID:n käyttöön aiemmin iPhonessa. Jos haluat vaihtaa taustakuvan lukitulta näytöltä, Face ID:n on nähtävä selvästi silmäsi ja niitä ympäröivät alueet.

2. Avaa taustakuvagalleria pitämällä lukittua näyttöä painettuna lukitulla näytöllä.

3. Jos haluat valita jo luodun taustakuvan, pyyhkäise vasemmalle ja oikealle. Jos haluat lisätä uuden taustakuvan, napauta Lisää-painikettaLisää-painiketta .

iOS 17:ssa voit vaihtaa lukitussa näytössä lisäämiesi taustakuvien välillä.

Lukitun näytön taustakuvavalinnoista voit myös linkittää Keskity-tilan tiettyyn taustakuvaan napauttamalla Keskity-painiketta, muokata nykyisiä taustakuvia tai poistaa taustakuvan pyyhkäisemällä sitä ylöspäin ja napauttamalla.

Jos et voi muuttaa lukittua näyttöä Face ID:n avulla, pidä lukittua näyttöä painettuna, kunnes Muokkaa-painike tulee näkyviin. Jos Muokkaa-painike ei tule näkyviin, pidä lukittua näyttöä uudelleen painettuna ja anna sitten pääsykoodisi.

Lukitun näytön taustakuvan muokkaaminen suodattimien, widgettien ja tyylien avulla

1. Napauta Asetukset-apista Taustakuva.

2. Napauta lukitun näytön esikatselusta Muokkaa.

3. Voit myös lisätä suosikkiwidgettisi napauttamalla laatikoita ja valita kellonajalle haluamasi fontin.

4. Tallenna muokkaukset napauttamalla Valmis.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  • Voit valita fontin ja tekstin värin napauttamalla kellonaikaa.

• Jos haluat lisätä tai poistaa widgettejä, kuten Kalenterin, Kellon, Sään, Kuntoilun tai Muistutukset, napauta kellonajan ylä- tai alapuolella olevia ruutuja.

• Jos haluat käyttää kuvatyylejä, kuten Mustavalkoinen, Kaksisävy tai Värilaveeraus, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle.

• Voit rajata ja siirtää kuvaa nipistämällä ja vetämällä sitä.

• Voit valita taustakuvavalintoja napauttamalla Lisää-painiketta. Perspektiivizoom siirtää taustakuvan, kun kallistat näyttöä. Syvyystehoste luo tasoja kuvan kohteen kanssa.*

Fontti- ja värivalinnat, joilla voit muokata kellonaikanäyttöä iOS 17:n lukitussa näytössä.

Lukitun näytön muokkaus on saatavilla iOS 16:ssa ja sitä uudemmissa.

* Syvyystehostetta ei voi käyttää widgettejä sisältävän taustakuvan kanssa.

Useiden kuvien vuorotteleminen lukitun näytön taustakuvana

1. Napauta Asetukset-apista Taustakuva.

2. Napauta Lisää uusi taustakuva.

3. Valitse valintavaihtoehtojen yläriviltä Kuvien sekoitus.

4. Määritä Kuvien sekoitus ‑näytössä taajuus (Napautuksesta, Lukittu, Tunneittain tai Päivittäin). Valitse sitten kuvat, joita vuorotellaan, kun käytät iPhonea päivän aikana.

Kuvien sekoituksen taajuusvaihtoehdot, kun useita kuvia on valittu vuorottelemaan iPhonen lukitulla näytöllä.
  5. Napauta Done (Valmis).