Tietoja Automaattisesta vahvistuksesta

Lue, miten Automaattinen vahvistus tekee appeihin ja verkkosivustoihin kirjautumisesta entistä kätevämpää, yksityisempää ja helpompaa iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Automaattinen vahvistus

Jotkin apit ja verkkosivustot käyttävät CAPTCHA-menetelmää sen varmistamiseen, että sisään kirjautuva henkilö on ihminen eikä robotti (tai botti). CAPTCHA on satunnaisesti luotu sarja kirjaimia, numeroita tai kuvia, ja sinua pyydetään tunnistamaan vääristyneet merkit tai valitsemaan tietyt kuvat sarjasta. Jos käytössäsi on iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura tai niitä uudempi ja olet jo kirjautunut laitteeseen Apple ID:llä, Automaattinen vahvistus todentaa automaattisesti pääsysi menetelmää käyttäviin appeihin ja verkkosivustoihin, joten sinun ei tarvitse vastata CAPTCHA-kyselyyn. Sinun tarvitsee vain kirjautua appiin tai sivustoon.

Automaattinen vahvistus ja tietosuoja

Automaattinen vahvistus suojaa yksityisyyttäsi, kun kirjaudut appiin tai verkkosivustoon. CAPTCHA-kyselyyn vastaamisen sijasta

• Applen palvelin vahvistaa laitteesi ja Apple ID:si

• vahvistus lähetetään Applen todentamaan kolmannen osapuolen tunnusten myöntämispalvelimeen. Kyseinen palvelin luo yksityisen käyttötunnuksen, jolla pääsy appiin tai verkkosivustoon todennetaan.

Apple ei saa koskaan tietää, mihin appiin tai verkkosivustoon olet kirjautumassa, eikä se voi käyttää selaushistoriaasi. Tunnuksen myöntämispalvelin tietää vain, että olet läpäissyt todennuksen. Se ei koskaan saa tietoja laitteestasi tai Apple ID:stäsi. Ainoa tieto, jonka appi tai verkkosivusto saa, on yksityinen käyttötunnus.

Automaattisen vahvistuksen asetukset

Automaattinen vahvistus on päällä oletuksena. Jos laitat Automaattisen vahvistuksen pois päältä yhdessä laitteessa, se laitetaan automaattisesti pois päältä myös kaikissa muissa laitteissa, joihin olet kirjautunut Apple ID:lläsi.

Automaattisen vahvistuksen laittaminen pois päältä iPhonessa tai iPadissa

1. Siirry Asetukset-kohtaan.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Kirjautuminen ja suojaus.

4. Laita Automaattinen vahvistus pois päältä.

Automaattisen vahvistuksen laittaminen pois päältä Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi.

3. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus.

4. Laita Automaattinen vahvistus pois päältä.

Jos näet edelleen CAPTCHA-kyselyjä

• Varmista, että olet kirjautunut laitteeseen Apple ID:lläsi. Avaa Asetukset (tai Macissa Järjestelmäasetukset) ja varmista, että näet nimesi.

• Päivitä laitteeseen uusin käyttöjärjestelmä.

• Jos näet CAPTCHA-kyselyn, kun kirjaudut appiin tai verkkosivustoon, kyseinen appi tai verkkosivusto ei ehkä tue automaattista vahvistusta.