Tietoja iCloud-tietojen palautuspalvelusta

iCloud suojaa tietosi tallentamalla ne salatussa muodossa. Jos unohdat salasanasi tai laitteesi pääsykoodin, iCloud-tietojen palautuspalvelu voi avata tietojesi salauksen ja auttaa sinua näin käyttämään niitä.

Kun tallennat tietoja iCloudiin, Apple käyttää tallennuksessa salattua muotoa tietosuojan turvaamiseksi. iCloud-tietojen palautuspalvelu avaa tietojen salauksen puolestasi silloin, kun tarvitset. Joitain esimerkkejä ovat esimerkiksi tietojen palauttaminen käyttöösi, kun unohdat salasanasi, tai kirjautuminen iCloud.comiin, jotta voit käyttää tietojasi. iCloud-tietojen palautuspalvelun ansiosta kuvasi, muistiinpanosi ja dokumenttisi sekä laitteidesi varmuuskopiot ja muut tallentamasi tiedot pysyvät käytössäsi, kun vain pystyt kirjautumaan sisään.

Apple käyttää päästä päähän -salausta tiettyihin arkaluontoisiin tietoihin, kuten Avainnipun, Ruutuajan ja Terveys-apin tietoihin. Nämä tiedot eivät ole käytettävissä iCloud-tietojen palautuspalvelulla. Vain sinä voit käyttää näitä tietoja, ja ne ovat käytettävissä vain niillä laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään iCloudiin. Tietojen salauksen avaamiseen ja niiden käyttöön vaaditaan laitteesi pääsykoodi, jonka vain sinä tiedät.

Jos haluat varmistaa, että kaikki tietosi pystytään tarvittaessa palauttamaan, voit lisätä tilillesi palautuksen yhteyshenkilön tai käyttää palautusavainta. Kumpikin näistä vaihtoehdoista lisää käyttöösi yhden keinon palauttaa niin päästä päähän -suojatut kuin muutkin tietosi.