Eri Apple ID:n käyttäminen ostojen jakamiseen Perhejako-toiminnolla

Jos sinulla on useita Apple ID:itä ja haluat käyttää eri Apple ID:tä ostojen jakamiseen perheenjäsenille, voit vaihtaa ostojen jakamiseen käyttämäsi tilin.

Ostojen jakamiseen käytettävän Apple ID:n vaihtaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Voit vaihtaa 90 päivän välein Apple ID:n, jota käytät ostojen jakamiseen Perhejako-ryhmälle.

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat

1. Napauta Asetukset ja sitten Perhe.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Apple ID.

Your Apple ID is listed below your name.
  4. Napauta Apple ID:si alla olevasta huomautuksesta Jaa käyttäen toissijaista Apple ID:tä.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  5. Anna Apple ID ja salasana, joita haluat käyttää.

6. Napauta Käytä tätä Apple ID:tä.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat

1. Napauta Asetukset > [nimesi] ja sitten Perhejako.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Tili.

4. Poista luettelossa oleva Apple ID ja anna sitten Apple ID ja salasana, joita haluat käyttää.

5. Napauta Käytä tätä tiliä.

Ostojen jakamiseen käytettävän Apple ID:n vaihtaminen Macissa

Perhejako-ryhmälle jakamiseen käytettävän Apple ID:n voi vaihtaa 90 päivän välein.

macOS Ventura tai uudempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhe.

3. Klikkaa nimeäsi.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  4. Klikkaa Apple ID:si alla olevasta huomautuksesta Jaa käyttäen toissijaista Apple ID:tä.

5. Anna Apple ID ja salasana, joita haluat käyttää.

6. Napauta Seuraava ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

macOS Monterey tai aiempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhejako ja sitten Perheenjäsenet-luettelossa, nimesi vieressä Lisätietoja.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Klikkaa Vaihda.

5. Anna Apple ID ja salasana, joita haluat käyttää.

6. Napauta Seuraava ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Mitä tapahtuu, kun vaihdat mediaostojen ja tilausten jakamiseen käytettävän Apple ID:n?

Kun olet vaihtanut Perhejaossa käyttämäsi Apple ID:n, perheenjäsenet voivat käyttää ja ladata ostoja kyseiseltä tililtä. He eivät kuitenkaan voi enää käyttää aiemman tilisi ostoja tai tilauksia. Tämä sisältää DRM-suojatun musiikin, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat, apit ja aiemmalta tililtäsi ladatut appien sisäiset ostot sekä kaikki kyseiseen tiliin liittyvät mediatilaukset.