Puuttuvat muistiinpanot iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos sinulta puuttuu muistiinpanoja, ne on ehkä poistettu vahingossa tai asetuksiasi pitää muuttaa.

Päivitä ensin kaikki laitteesi uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon tai uusimpaan macOS-versioon, jotta voidaan varmistaa, ettei ongelma liity aiempaan ohjelmistoversioon. Kokeile sitten seuraavia vaiheita.

Tilin asetusten tarkistaminen

Jos tallennat muistiinpanosi jonkin muun palveluntarjoajan tilille tai sähköpostipalveluun, kuten Gmailiin tai Yahoohon, tarkista asetukset:

1. Napauta Asetukset-apissa Mail.

2. Napauta Tilit ja sitten tarkistettavaa sähköpostitiliä.

3. Varmista, että Muistiinpanot on käytössä.

ios14-iphone11-pro-settings-mail-account-settings

Jos käytät Muistiinpanot-appia useammalla kuin yhdellä sähköpostitilillä, toista vaiheet jokaisen osoitteen kohdalla. Jos tilisi puuttuu, katso miten voit lisätä sähköpostitilin laitteeseesi.

Äskettäin poistetut -kansion tarkistaminen

Jos tallennat muistiinpanosi iCloudiin, tarkista Äskettäin poistetut -kansio:

1. Avaa Muistiinpanot ja napauta sitten Takaisin-kuvakettaTakaisin-kuvake, kunnes näet Kansiot-luettelon.

2. Napauta Äskettäin poistetut ja etsi muistiinpanosi kansiosta.

ios14-iphone11-pro-notes-recently-deleted-notes

Jos löydät muistiinpanosi Äskettäin poistetut -kansiosta tai muusta kansiosta, voit siirtää sen:

1. Napauta Muistiinpanot-luettelossa Muokkaa.

2. Valitse muistiinpano, jonka haluat siirtää.

3. Napauta Siirrä ja valitse kansio, johon haluat siirtää muistiinpanon.

Jos käytät muistiinpanoja toisessa palvelussa, kuten Gmail tai Yahoo, tarkista Mail-apissa sen tilin Roskakori-kansio. Jos poistat muistiinpanon Muistiinpanot-apista, muun palveluntarjoajan tili säilyttää sen yleensä Roskakori-kansiossa. Jos haluat palauttaa muistiinpanon Roskakori-kansiosta, se pitää kopioida ja liittää uuteen muistiinpanoon Muistiinpanot-apissa.

Muistiinpanojen etsiminen hakutoiminnolla

1. Avaa Muistiinpanot ja napauta sitten Takaisin-kuvakettaTakaisin-kuvake, kunnes näet muistiinpanoluettelosi.

2. Napauta hakupalkkia ja kirjoita etsimästäsi muistiinpanosta jokin sana, lause tai otsikko.

3. Varmista, että Kaikki tilit on valittuna. Haku suoritetaan kaikkien tilien, kuten sähköpostitilin, jokaisen kansion kaikista muistiinpanoista.

ios14-iphone11-pro-notes-search-notes

Jos hakupalkki ei ole näkyvissä, se pitää ehkä etsiä vierittämällä. Jos et vieläkään löydä muistiinpanoasi, se on ehkä lukittu. Hakutoiminto näkee lukituista muistiinpanoista vain otsikon, joten sinun pitää ehkä tarkistaa kaikki lukitut muistiinpanosi löytääksesi etsimäsi.

Muistiinpanojen hakeminen käsin

Jos hakutoiminto ei näytä tuloksia, sinun pitää ehkä tarkistaa jokin toinen kansio ja vierittää luetteloa alaspäin:

1. Avaa Muistiinpanot ja napauta sitten Takaisin-kuvakettaTakaisin-kuvake, kunnes näet Kansiot-luettelon.

2. Jos käytössäsi on useampia kansioita, napauta jotakin toista kansiota ja katso, onko muistiinpanosi siellä.

Jos et vieläkään löydä muistiinpanoasi, et ehkä käytä oikeaa muistiinpanon sisältämää sanaa, lausetta tai otsikkoa.

Lisätietoja Muistiinpanot-apista

Muistiinpanot-apin avulla voit esimerkiksi luoda tarkistuslistoja, luonnostella ideoita ja jakaa muistiinpanoja.