Varmennettavissa olevan COVID-19-rokotustiedon lisääminen Applen Lompakko- ja Terveys-appeihin

Voit lisätä varmennettavissa olevan COVID-19-rokotustiedon Lompakko-appiin rokotuskorttina ja ladata ja tallentaa varmennettavissa olevat rokotus- ja testaustiedot Terveys-appiin.

Tietoa rokotuksista ja testituloksista

Voit tallentaa varmennettavissa olevat versiot COVID-19-rokotustiedoista, -testituloksista ja -sairastamistodistuksista iPhonen tai iPod touchin Terveys-appiin. Tässä varmennettavassa muodossa ladatut rokotustiedot ja testitulokset ovat rokotustiedon tai testituloksen tarjoajan tai terveysviranomaisen digitaalisesti allekirjoittamia. Tämä vastaa virallista, leimattua paperiasiakirjaa. Varmennettavissa olevat terveystiedot on merkitty Terveys-apissa valintamerkillä. Tämä tarkoittaa, että tietoa ei ole muutettu sen luomisen jälkeen.

Voit ladata varmennettavissa olevat rokotustiedot ja testitulokset, jos rokotuksen tai testituloksen tarjoaja tukee tätä muotoa. Tarkasta tarjoajalta, tukeeko se varmennettevia terveystietoja.

iOS 15.4 ja uudemmat tukevat EU:n digitaalista koronatodistusta (EU DCC)1 Lue lisää varmennettavissa olevien terveystietojen tuetuista teknologioista.

Rokotuskortin lisääminen Applen Lompakko-appiin

iOS 15.1:ssä voit turvallisesti ladata ja tallentaa varmennettavissa olevat COVID-19-rokotustiedot Terveys-appiin ja lisätä rokotuskortin Lompakko-appiin.2

Jos sait QR-koodin

Voit skannata COVID-19-rokottajan tai -testaajan antaman QR-koodin varmennettavissa oleviin terveystietoihin Terveys-appiin.

1. Avaa Kamera-appi iPhonen tai iPod touchin Koti-valikosta, Ohjauskeskuksesta tai lukitulta näytöltä.

2. Valitse takakamera.

3. Pidä laitetta niin, että QR-koodi tulee näkyviin Kamera-apin etsimeen. Laitteesi tunnistaa QR-koodin ja näyttää Terveys-apin ilmoituksen.

4. Napauta Terveys-apin ilmoitusta.

5. Voit tallentaa varmennettavissa olevat rokotustiedot Terveys- ja Lompakko-appeihin napauttamalla Lisää Lompakkoon ja Terveyteen.

ios15-iphone13-pro-health-add-vaccination-record-to-wallet
  6. Napauta Valmis.

Jos rokotustietosi muuttuvat, kun esimerkiksi saat lisäannoksen, sinun on lisättävä uusi QR-koodi.

Jos olet tallentanut kuvan QR-koodista

Voit lisätä varmistettavissa olevat terveystiedot Terveys-appiin käyttämällä Valokuvat-apin Live-teksti-toimintoa.

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Napauta QR-koodin kuvaa.

3. Pidä kuvassa olevaa QR-koodia painettuna ja napauta sitten Avaa Terveys-apissa.

4. Voit tallentaa varmennettavissa olevat rokotustiedot Terveys- ja Lompakko-appeihin napauttamalla Lisää Lompakkoon ja Terveyteen.

5. Napauta Valmis.

Jos rokotustietosi muuttuvat, kun esimerkiksi saat lisäannoksen, sinun on lisättävä uusi QR-koodi.

Jos sait ladattavan tiedoston

Voit ladata COVID-19-rokottajan tai -testaajan tarjoamat varmennettavissa olevat terveystiedot Terveys-apin tietoihin.

1. Napauta latauslinkkiä iPhonessa tai iPhone touchissa.

2. Voit tallentaa varmennettavissa olevat rokotustiedot Terveys- ja Lompakko-appeihin napauttamalla Lisää Lompakkoon ja Terveyteen.

3. Napauta Valmis.

Jos sinulla on aiemmin saatuja varmennettavissa olevia rokotustietoja Terveys-apissa

Jos olet aiemmin lisännyt terveystietojasi iPhoneen tai iPod touchiin skannaamalla QR-koodin, lataamalla tiedoston tai luomalla yhteyden terveydenhuollon palveluntarjoajaasi, voit lisätä tallentamasi varmennettavissa olevan COVID‑19-rokotustodistuksen Lompakkoon.

1. Avaa Terveys-appi.

2. Napauta vasemmassa alakulmassa Yhteenveto.

ios15-iphone13-pro-health-summary-vaccination-record-highlight
  3. Valitse Rokotustietue-kohdassa Lisää Lompakkoon.

Jos et näe Lisää Lompakkoon -valintaa:

1. Napauta oikeassa alakulmassa Selaa ja napauta sitten Rokotukset.

2. Napauta rokotustodistuksen tyyppiä.

3. Napauta haluamaasi varmennettavissa olevaa rokotustodistusta, jossa on valintamerkki.

4. Napauta Lisää Lompakkoon.

Tietoja Lompakko-appiin tallennetuista rokotuskorteista

Kun rokotuskortti on lisätty Lompakko-appiin, voit katsella sitä ja esittää sen milloin tahansa. Kortin etupuolella on oma nimesi, rokotteen tyyppi, rokotuskertojen päivämäärät, rokotuksen tarjoaja sekä QR-koodi.

Rokotuskortin täydelliset tiedot eivät ole näkyvissä, ennen kuin olet todentanut itsesi Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Rokotuskorttia ei voi jakaa muille iPhone-, iPod touch- tai Apple Watch -käyttäjille.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Lompakko-apissa oleva rokotuskortti

Varmennettavissa olevien terveystietojen lisääminen

COVID-19-rokotus- ja -testauspaikasta riippuen voit ehkä ladata ja tallentaa varmennettavissa olevat terveystiedot Terveys-appiin turvallisesti käyttäen QR-koodia tai ladattavaa tiedostoa.

Jos olet saanut COVID-19-rokotukset tai -testit terveydenhuollon palveluntarjoajalta, joka tukee iPhonen terveystietoja ja varmennettavissa olevia terveystietoja, voit muodostaa yhteyden palveluntarjoajaan Terveys-apissa. Varmennettavissa olevat terveystietosi latautuvat automaattisesti yhteyden muodostamisen jälkeen.

Lue lisää terveystietojesi lisäämisestä.

Varmennettavissa olevan terveystiedon katsominen

Kun olet ladannut ja tallentanut varmennettavat terveystiedot Terveys-appiin, voit katsella niitä milloin vain.

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Selaa.

ios15-iphone13-pro-health-summary-vaccination-record-details
  2. Napauta Rokotukset tai Laboratoriotulokset.

3. Napauta varmennettavissa olevaa terveystietoa, jota haluat katsella.

Terveys-apin varmennettavissa olevat terveystietosi sisältävät esimerkiksi etu- ja sukunimesi, syntymäpäiväsi, annetun rokotteen tai otetun testin nimen sekä varmennettavissa olevaan terveystietoon yhdistetyn QR-koodin.

Varmennettavissa olevan terveystiedon jakaminen

Voit halutessasi jakaa varmennettavan terveystiedon kolmannen osapuolen sovelluksiin, kun hyväksytty sovellus pyytää tämän tiedon käyttöoikeutta. Kun sovellukset pyytävät varmennettavien terveystietojen käyttöoikeutta, voit valita, mitkä tiedot jaat. Nämä tiedot jaetaan vain kerran. Kolmannen osapuolen sovelluksilla ei ole varmennettavien ja jakamiesi terveystietojen jatkuvaa käyttöoikeutta.

Nämä tiedot ovat varmennettavassa muodossa. Jos päätät jakaa laboratoriotulos- ja rokotustietoja kolmansien osapuolten sovellusten – kuten yritysten tai tapahtumapaikkojen – kanssa, kolmannen osapuolen sovellukset voivat vahvistaa, että tiedot on myöntänyt laboratoriokokeen tai rokotteen tarjoaja, eikä niitä ole muutettu sen antamisen jälkeen.

Apple ei ole osallinen kolmannen osapuolen varmennusprosessissa, eikä sillä ole näiden tietojen käyttöoikeutta tuodessa niitä laitteeseen eikä niitä jaettaessa.

1. Mahdollisuus lisätä todennettavissa olevia rokotustietoja, testituloksia ja sairastamistodistuksia on käytettävissä kaikkialla, missä tekniikkaa tuetaan.

2. Et voi tallentaa testituloksia tai sairastamistodistuksia Lompakkoon.