Jos appi pyytää lupaa seurata toimintaasi

Appiseurannan läpinäkyvyyden avulla voit valita, voiko appi seurata toimintaasi muiden yritysten apeissa ja verkkosivustoissa mainontatarkoituksiin tai tietojen jakamiseksi muiden tietoa välittävien toimijoiden kanssa.

iOS 14.5:ssä, iPadOS 14.5:ssä ja tvOS 14.5:ssä sekä uudemmissa appien täytyy pyytää sinulta lupa toimintasi seuraamiseen muiden yritysten apeissa ja verkkosivustoissa. Seurantaa tapahtuu, kun tietoja, joilla sinut tai laitteesi tunnistetaan ja jotka on kerätty apista, yhdistetään tietoihin, joista sinut tai laitteesi tunnistetaan ja jotka on kerätty ulkopuolisten toimijoiden apeissa, verkkosivustoissa tai muissa paikoissa, kohdennetun mainonnan tai mainonnan mittaamisen tarkoitukseen, tai kun tietoja kerätään jaettavaksi tietoja välittävien toimijoiden kanssa.

Lisätietoja appiseurannasta ja muista yksityisyysasetuksista

Jos appi pyytää lupaa seurata toimintaasi

Jos saat pyynnön toimintasi seuraamiseksi, voit napauttaa joko Salli tai Pyydä, ettei appi seuraa sinua. Voit joka tapauksessa käyttää kaikkia apin toimintoja riippumatta siitä, sallitko sen seurata toimintaasi.

Apin kehittäjä voi räätälöidä viestiä osittain ja kertoa sinulle, miksi appi haluaisi seurata toimintaasi. Voit myös siirtyä apin tuotesivulle App Storessa ja lukea lisätietoja siitä, miten apin kehittäjä käyttää tietojasi.

Jos valitset Pyydä, ettei appi seuraa sinua, apin kehittäjä ei voi käyttää järjestelmän mainontatunnistetta (IDFA-tunniste), jolla seuranta usein toteutetaan. Appi ei myöskään saa seurata toimintaasi muilla tiedoilla, joilla sinut tai laitteesi tunnistetaan, esimerkiksi sähköpostiosoitteesi.

Toiminnan seurantaoikeuksien hallinta

Voit milloin tahansa antaa tai perua oikeuden, jonka perusteella appi voi seurata toimintaasi.

1. Siirry tietosuoja-asetuksiin ja tarkista luettelo apeista, jotka ovat pyytäneet lupaa seurata toimintaasi.

• iPhone, iPad tai iPod touch: Valitse Asetukset > Tietosuoja ja suojaus* > Seuranta.

• Apple TV: Valitse Asetukset > Yleiset > Tietosuoja > Seuranta.

2. Anna tietylle apille oikeus tai poista oikeus tietyltä apilta napauttamalla.

Jos poistat Salli appien pyytää seurata ‑asetuksen käytöstä kohdassa Tietosuoja ja suojaus, et enää näe kehotteita apeilta, jotka haluavat seurata toimintaasi. Jokaista appia, joka pyytää lupaa seurata, kun tämä asetus on poissa käytöstä, käsitellään samalla tavalla kuin olisit valinnut Pyydä, ettei appi seuraa sinua.

Voit myös pyytää kaikkia niitä appeja, joille annoit aiemmin luvan seurata toimintaasi, lopettamaan seurannan. Voit myös antaa vain niille apeille, joille annoit aiemmin luvan seurata toimintaasi, luvan jatkaa seurantaa.

*Aiemmissa iOS- ja iPadOS-versioissa asetuksen nimi on Tietosuoja.

Jos Salli appien pyytää seurata ‑asetuksen ottaminen käyttöön ei onnistu

Joissain tilanteissa Salli appien pyytää seurata ‑asetusta ei voi ottaa käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

• Jos Apple ID:llä sisäänkirjautuneella käyttäjällä on lapsitili tai hän on syntymävuotensa mukaan alle 18-vuotias*

• Jos Apple ID:si on oppilaitoksen tai yrityksen hallinnoima

• Jos laitteesi on hallinnoitu ja siinä käytetään määritysprofiilia, joka rajoittaa seurantaa

• Jos Apple ID on luotu viimeisen 3 päivän aikana

Kun asetus on pois päältä, seurantaa pyytävät apit eivät voi käyttää mainostunnistetta (IDFA). Jos tilisi tai laitteesi tila muuttuu ja päätät ottaa Salli appien pyytää seurata ‑asetuksen käyttöön, apin seuraava seurantapyyntö näkyy sinulle kehotteena, jossa voit antaa tai evätä luvan.

* Lapsitilien ikä vaihtelee maan ja alueen mukaan.