Olemassa olevan domainin ottaminen käyttöön iCloud Mailissa

iCloud Mailin muokatun domainin ja muokattujen sähköpostiosoitteiden käyttöönoton viimeistelemiseksi sinun on päivitettävä MX-, TXT- ja CNAME-tietueesi domainin rekisterinpitäjällä.

Jos haluat käyttää iCloud Mailissa omaa domainiasi ja sähköpostiosoitettasi, sinun on muutettava domainin rekisterinpitäjällä kolme erityyppistä DNS-tietuetta: MX-, TXT- ja CNAME-tietueet.

• MX-tietueissa määritetään, minne domainiisi lähetetyt sähköpostiviestit toimitetaan. Voit ottaa domainia varten käyttöön useita MX-tietueita, joilla on kullakin oma prioriteettitasonsa.

• TXT-tietueisiin tallennetaan domainista erilaisia tekstipohjaisia tietoja, muun muassa tietoja, jotka auttavat estämään sähköpostin väärentämisen.

• CNAME-tietueet ohjaavat liikenteen samaan IP-osoitteeseen, jos samasta domain-nimestä on eri muunnelmia.

Ennen kuin muutat domainin tietueita, anna sähköpostiosoitteet, joita jo käytät tämän domain-nimen kanssa.

Kun olet ottanut domainin käyttöön iCloud Mailissa, voit luoda uusia sähköpostiosoitteita, joita haluat käyttää.

DNS-tietueiden muuttaminen

1. Kirjaudu tiliisi domainin isännällä.1

2. Etsi osio, jossa voit päivittää MX-tietueesi. Se voi olla Lisäasetukset-, DNS-hallinta- tai Mailin asetukset -kohdassa.

3. Poista nykyiset MX-tietueet.

4. Anna iCloud Mail -palvelimien uudet DNS-tietueet.2 Kirjoita TXT-tietueeseen käyttöönoton yhteydessä annettu henkilökohtainen TXT-tietue.

• TXT:

• Tietuetyyppi: TXT

• Isäntä: @

• Arvo: [Anna käyttöönoton yhteydessä annettu henkilökohtainen TXT-tietue]

• SPF:

• Tietuetyyppi: TXT

• Isäntä: @

• Arvo: ”v=spf1 include:icloud.com ~all”

• Jos sinulla on jo SPF-tietue, lisää vain merkkijonoa ~all edellä olevaan arvoon include:icloud.com.

• MX:

• Tietuetyyppi: MX

• Isäntä: @

• Arvo: mx01.mail.icloud.com.

• Prioriteetti: 10

• MX:

• Tietuetyyppi: MX

• Isäntä: @

• Arvo: mx02.mail.icloud.com.

• Prioriteetti: 10

• DKIM:

• Tietuetyyppi: CNAME

• Isäntä: sig1._domainkey

• Arvo: sig1.dkim.example.com.at.icloudmailadmin.com.

5. Tallenna muutokset.

6. Vahvista käyttöönotto klikkaamalla iCloud Mailin käyttöönottosivulla Vahvista. Tallennettujen muutosten vahvistaminen voi kestää muutaman minuutin.

7. Jos haluat tarkistaa, että domain ja sähköpostiosoite on otettu käyttöön iCloud Mailissa, kirjaudu osoitteeseen https://icloud.com/icloudplus. Valitse Muokattu sähköpostitoimidomain -widget ja klikkaa sitten Hallitse. Jos tekemiesi muutosten vahvistaminen ei onnistu, tarkista, että päivitetyissä DNS-tietueissa ei ole virheitä, ja yritä uudelleen.

1. Jos rekisterinpitäjällä on lukitus domainissasi, et voi määrittää domainia iCloud Maililla.

2. Jos rekisterinpitäjä ei tue @-merkkiä, syötä palvelinnimeksi domainisi. Jos rekisterinpitäjä ei tue lainausmerkkejä tai loppupisteitä tietueen arvoissa, anna arvo ilman lainausmerkkejä tai loppupistettä. TTL:n arvoksi on asetettava 3 600 sekuntia tai yksi tunti.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.