iMovie-projektin jakaminen tai vieminen

Lähetä elokuvasi ystäville ja perheenjäsenille, vie se, jotta voit katsoa sen eri laitteilla, tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

iMovie-projektin jakaminen tai vieminen iPhonessa tai iPadissa

Lähetä elokuvasi sähköpostitse tai tekstiviestinä, vie se, jotta voit katsoa sen eri laitteilla, tai jaa se verkossa. Jos haluat tehdä elokuvaan muutoksia kun olet jo jakanut sen, avaa tallennettu projekti iMoviessa, tee haluamasi muutokset ja jaa elokuva uudelleen, kun olet valmis.

Elokuvan lähettäminen sähköpostitse tai tekstiviestinä

Voit lähettää valmiin elokuvan muille sähköpostitse Mail-apilla tai tekstiviestinä Viestit-apilla.

1. Napauta Projektit-selaimessa elokuvaa, jonka haluat jakaa. Jos olet muokkaamassa projektia, napauta vasemmassa yläkulmassa Valmis.

2. Napauta Jaa-painikettaJaa-painike ja napauta sitten Viestit tai Mail.

3. Viimeistele luotu viesti tai sähköpostiviesti ja napauta sitten Lähetä.

Jos elokuvasi on liian suuri lähetettäväksi, voit pienentää elokuvatiedoston kokoa. Peruuta nykyinen viesti tai sähköpostiviesti, palaa jakonäyttöön, napauta Valinnat ja valitse sitten pienempi tarkkuus.

Elokuvan vieminen toisessa laitteessa katsomista varten

Jos haluat katsoa elokuvan toisella lähellä olevalla Apple-laitteella, voit siirtää tiedoston AirDropilla. Voit myös tallentaa elokuvan Kuvat-kirjastoosi.

1. Napauta Projektit-selaimessa elokuvaa, jonka haluat jakaa. Jos olet muokkaamassa projektia, napauta vasemmassa yläkulmassa Valmis.

2. Napauta Jaa-kuvakettaJaa-kuvake .

3. Jos haluat muuttaa elokuvan tarkkuutta tai muotoa, napauta Valinnat ja sitten Valmis, kun olet tehnyt valinnat.

4. Valitse, minne haluat viedä elokuvasi:

• Jos haluat käyttää AirDropia, napauta AirDrop ja napauta sitten näytön ylälaidassa laitteen käyttäjän profiilikuvaa. Voit käyttää AirDropia myös omien Apple-laitteidesi välillä.

• Jos haluat viedä elokuvan Kuvat-kirjastoosi, napauta Tallenna video. Jos olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, voit käyttää videota kaikista samaan iCloud-tiliin kirjautuneista Apple-laitteista.

• Jos haluat tallentaa elokuvan iCloud Driveen, laitteessa olevaan kansioon tai johonkin muuhun kolmannen osapuolen tallennuspalveluun, jonka olet ottanut käyttöön Tiedostot-apissa, napauta Tallenna Tiedostoihin, valitse sijainti ja napauta sitten Tallenna.

Elokuvan jakaminen verkossa

Tallenna elokuvasi Kuvat-kirjastoon ja lähetä se sitten verkkoon.

1. Napauta iMovien Projektit-selaimessa projektia, jonka haluat jakaa, ja napauta sitten Jaa-painikettaJaa-painike .

2. Jos haluat muuttaa videon tarkkuutta, napauta elokuvan nimen alta Valinnat ja valitse sitten tarkkuus. 1080p on hyvä valinta, jos haluat jakaa videon verkossa.

• Pienemmät tarkkuudet, kuten 720p HD, tuottavat pienempiä tiedostoja, joiden lähettäminen verkkoon käy nopeammin kuin korkeamman tarkkuuden elokuvien.

3. Tallenna elokuva laitteesi Kuvat-kirjastoon napauttamalla Tallenna video.

4. Avaa esimerkiksi YouTube- tai Facebook-appi laitteellasi tai siirry haluamasi palvelun sivustoon ja lähetä video.

iMovie-projektin jakaminen tai vieminen Macissa

Lähetä elokuva sähköpostitse, lisää elokuva Kuvat-kirjastoon tai valmistele elokuvasi verkossa jakamista varten. Jos haluat tehdä elokuvaan muutoksia kun olet jo jakanut sen, avaa tallennettu projekti iMoviessa, tee haluamasi muutokset ja jaa elokuva uudelleen, kun olet valmis.

Elokuvan lähettäminen sähköpostitse

Voit lähettää elokuvasi sähköpostitse muille Mail-apilla.

1. Valitse Projektit-selaimessa iMovie-projekti, jonka haluat lähettää, klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Jaa projekti. Jos olet muokkaamassa projektia, klikkaa Jaa-painiketta .

2. Valitse Sähköposti.

3. Klikkaa Jaa. Jos elokuvatiedostosi ylittää suositellun rajoituksen (yleensä 10 Mt), näet jakonäytössä varoituksen.

macos-imovie-10-2-share-email-warning

Klikkaa Tarkkuus-ponnahdusikkunaa ja valitse tarkkuus, joka pienentää elokuvatiedoston useimpien sähköpostipalvelimien tukemaan kokoon.

4. Klikkaa Jaa. Kun iMovie on suorittanut elokuvan viennin sähköpostiin loppuun, näkyviin tulee ilmoitus.

5. Viimeistele luotu sähköpostiviesti ja klikkaa sitten Lähetä.

Elokuvan lisääminen Kuvat-kirjastoon

Kun tallennat elokuvan tiedostona, voit lisätä elokuvan kuvakirjastoosi, tallentaa sen iCloud Driveen tai tallentaa sen johonkin muuhun sijaintiin. Jos haluat lähettää elokuvan sähköpostitse käyttämällä toista sähköpostiohjelmaa tai toista palvelua, sinun pitää myös tallentaa elokuva tiedostona.

1. Valitse Projektit-selaimessa iMovie-projekti, jonka haluat lähettää, klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Jaa projekti. Jos olet muokkaamassa projektia, klikkaa Jaa-painiketta .

2. Klikkaa Tiedosto.

3. Klikkaa Tarkkuus-ponnahdusvalikkoa ja valitse videon koko. Oletustarkkuus perustuu elokuvasi sisältöön. Pienempää tarkkuutta käytettäessä luodaan pienempi tiedosto, joka voidaan lähettää verkkoon nopeammin. Suurempaa tarkkuutta käytettäessä luodaan suurempi tiedosto, joka soveltuu katsottavaksi Macissa tai teräväpiirtotelevisiossa (HDTV) Apple TV:n kautta.

4. Valitse videotiedoston tallennussijainti ja klikkaa sitten Tallenna.

5. Lisää elokuva kuvakirjastoosi vetämällä viety elokuvatiedosto Kuvat-appiin. Jos olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, voit käyttää videota kaikista samaan iCloud-tiliin kirjautuneista Apple-laitteista.

Elokuvan jakaminen verkossa

iMovie tarjoaa optimoidut asetukset YouTubessa ja Facebookissa jakamista varten. Tämä erikoisasetus toimii hyvin myös, jos haluat jakaa videon muissa verkkosivustoissa, kuten Vimeossa tai Twitterissä.

1. Kun projekti on avoinna iMoviessa, klikkaa Jaa-painikettaJaa-painike .

2. Klikkaa YouTube ja Facebook.

3. Valitse videotiedoston tallennussijainti ja klikkaa sitten Tallenna.

4. Siirry verkkoselaimessa sivustoon, jossa haluat jakaa videosi, ja lähetä sitten videotiedosto sivustoon.