Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon Applen videoapeista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit jakaa Clipsillä, iMoviella, Final Cut Prolla tai Compressorilla tehtyjä videoita.

Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon Clipsistä

Voit jakaa sisältöä Clips 3.0.1:stä tai uudemmasta toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Jos video, jonka haluat jakaa, ei ole avoin, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Projektit-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Napauta Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos haluat muuttaa projektin kuvasuhdetta, suuntaa tai muita lisäasetuksia, napauta näytön ylälaidassa Valinnat. Ota uudet asetukset käyttöön napauttamalla Valmis.

3. Tallenna valmis video laitteesi Kuvat-kirjastoon napauttamalla Tallenna video. Jos olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, voit käyttää videota myös muissa Apple-laitteissasi.

4. Avaa YouTube-, Facebook- tai Vimeo-appi laitteessasi, kirjaudu tiliisi ja lähetä videosi.

Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon iMoviesta

Jaa iPhonessa, iPadissa tai Macissa iMoviella tekemäsi videot YouTubessa, Facebookissa tai Vimeossa toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan.

Videon jakaminen iMoviesta iPhonessa tai iPadissa

Voit jakaa sisältöä iMovie 2.3.2:sta tai uudemmasta toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Napauta iMovien Projektit-selaimessa projektia, jonka haluat jakaa, ja napauta sitten Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos haluat muuttaa projektin kuvasuhdetta, suuntaa tai muita lisäasetuksia, napauta näytön ylälaidassa Valinnat. Ota uudet asetukset käyttöön napauttamalla Valmis.

2. Tallenna valmis video laitteesi Kuvat-kirjastoon napauttamalla Tallenna video. Jos olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, voit käyttää videota myös muissa Apple-laitteissasi.

3. Avaa YouTube-, Facebook- tai Vimeo-appi laitteessasi, kirjaudu tiliisi ja lähetä videosi.

Videon jakaminen iMoviesta Macissa

Voit jakaa sisältöä iMovie 10.2.2:sta tai uudemmasta toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Kun projekti on avoinna iMoviessa, klikkaa Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Klikkaa YouTube & Facebook.

3. Klikkaa Tarkkuus-ponnahdusvalikkoa ja valitse videon koko.

4. Valitse videotiedoston tallennussijainti ja klikkaa sitten Tallenna.

5. Jos käytät Safaria tai toista verkkoselainta, kirjaudu YouTube-, Facebook- tai Vimeo-tiliisi ja lähetä sitten videotiedosto.

Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon Macin Final Cut Prosta

Voit jakaa sisältöä Macin Final Cut Pro -versiosta 10.5.1 tai uudemmasta toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse projekti Final Cut Pro -selaimessa, klikkaa Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse sitten YouTube & Facebook (YouTube ja Facebook). Voit myös valita kohdat File (Tiedosto) > Share (Jaa) > YouTube & Facebook (YouTube ja Facebook).*

2. Klikkaa Share (Jaa) -ikkunassa Info (Tiedot), niin voit muuttaa esimerkiksi klipin nimen tai kuvauksen. Klikkaa Settings (Asetukset), niin voit valita tarkkuus-, pakkaus- ja tekstitysasetukset.

3. Klikkaa Next (Seuraava), valitse videotiedoston tallennussijainti ja klikkaa sitten Save (Tallenna).

4. Jos käytät Safaria tai toista verkkoselainta, kirjaudu YouTube-, Facebook- tai Vimeo-tiliisi ja lähetä sitten videotiedosto. Voit myös hankkia Vimeo for macOS -apin Mac App Storesta, jotta voit lähettää videosi Vimeoon.

* Voit lisätä YouTube & Facebook -jakokohteen, jos et näe sitä. Valitse File (Tiedosto) > Share (Jaa) > Add Destination (Lisää kohde) ja vedä YouTube & Facebook (YouTube ja Facebook) -kohde oikealla olevalta alueelta vasemmalla olevaan Kohteet-luetteloon (tai kaksoisklikkaa kohdetta oikealla). Lue lisätietoja jakokohteiden luonnista.

Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon iPadin Final Cut Prosta

Jos kyseessä on iPadin SDR Final Cut Pro -projekti tai projekti, jonka haluat lähettää sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookiin, Instagramiin tai TikTokiin, valitse Presets (Esiasetukset) -ponnahdusvalikosta Social Platforms (Sosiaalisen median alustat) -vaihtoehto, kun jaat videon. Yhteisöalustat-vaihtoehto vie videosi H.264-koodekkia käyttämällä, jolloin tiedostokoot ovat pienempiä ja videot ovat yhteensopivia mahdollisimman monien laitteiden kanssa.

Jos haluat lähettää HDR-projektin YouTubeen tai Vimeoon, valitse Presets (Esiasetukset) -ponnahdusvalikosta Default (Oletus) -vaihtoehto.

Lue lisätietoja iPadin Final Cut Pro -projektien jakamisesta

Jakaminen YouTubeen, Facebookiin tai Vimeoon Compressorista

Voit jakaa sisältöä Compressor 4.5.1:stä tai uudemmasta toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Klikkaa Compressorin pakkausalueella Add File (Lisää tiedosto), valitse jaettava lähdetiedosto ja klikkaa Add (Lisää).

2. Valitse avautuvassa asetusikkunassa YouTube & Facebook (YouTube ja Facebook), valitse muunnetun tiedoston sijainti ja klikkaa OK.

3. Jos lähdetiedosto on jo eräkäsittelyalueella, voit vetää YouTube & Facebook (YouTube ja Facebook) -kohdan asetuspaneelin Built-in (Sisäinen) -osiosta eräkäsittelyalueella olevaan lähdetiedostoon.

4. Klikkaa Start Batch (Aloita eräkäsittely).

5. Jos käytät Safaria tai toista verkkoselainta, kirjaudu YouTube-, Facebook- tai Vimeo-tiliisi ja lähetä sitten videotiedosto.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.