Estä appeja ja ikkunoita avautumasta uudelleen Macilla

Apit ja niiden ikkunat voivat avautua automaattisesti uudelleen, kun kirjaudut Maciin tai avaat kunkin apin. Voit hallita tätä toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Estä ikkunoita avautumasta uudelleen, kun kirjaudut sisään

Poista Avaa ikkunat uudelleen kirjauduttaessa takaisin sisään -asetuksen valinta vahvistusvalintaikkunassa, joka näytetään, kun kirjaudut Macista ulos tai käynnistät sen uudelleen.

Valintaikkuna: haluatko varmasti käynnistää tietokoneen uudelleen nyt?

Estä ikkunoita avautumasta uudelleen, kun avaat apin

Voit estää appeja palauttamasta ikkunoita, jotka olivat auki, kun viimeksi suljit apin.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Työpöytä ja Dock.

3. Vieritä alas oikealla ja ota käyttöön Sulje ikkunat, kun lopetat apin -asetus.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Yleiset.

3. Valitse Sulje ikkunat, kun lopetat apin.

Muut ratkaisut

• Pidä vaihtonäppäintä painettuna, kun avaat apin. Tämä ei muuta asetusta, mutta appi unohtaa kaikki ikkunat, jotka olivat auki, kun viimeksi lopetit apin.

• Käynnistä vikasietotilassa ja käynnistä sitten uudelleen normaalisti. Tämä ei muuta asetusta, mutta Mac unohtaa kaikki apit ja ikkunat, jotka olivat auki, kun viimeksi kirjauduit ulos tai käynnistit Macin uudelleen.

• Tarkista apin asetukset. Joissain apeissa on asetus, joka saa ne avautumaan uudelleen aina, kun kirjaudut Maciin tai käynnistät sen, tai asetus, joka saa ne avaamaan ikkunat uudelleen. Esimerkiksi Safarissa on asetus, jolla voi hallita sitä, millä ikkunoilla se avautuu.

• Varmista, että appi ei ole kirjautumiskohde. Kirjautumiskohteet avataan aina, kun kirjaudut Maciin tai käynnistät sen. Voit lisätä ja poistaa kirjautumiskohteita.