Syvyys-apin käyttö Apple Watch Ultralla

Lue ohjeet Apple Watch Ultran Syvyys-apin vedenalaiseen käyttöön. Voit mitata aikaa, veden lämpötilaa ja syvyyttä 40 metriin saakka.

Kun harrastat vapaa-ajan sukellusurheilua, kuten snorklausta, sukeltamista uima-altaassa tai matalan veden vapaasukellusta, Syvyys-appi voi näyttää ajan, syvyyden, veden lämpötilan ja harjoituksen enimmäissyvyyden ajalta, jonka olet ollut veden alla.

Vedenalaiset aktiviteetit ovat riskialttiita. Syvyys-appi ei ole sukellustietokone eikä se tarjoa dekompression pysähdyksiä, kaasuanalyysia tai muita vapaa-ajan laitesukelluksen toimintoja. Jos käytät Apple Watch Ultraa tilanteessa, jossa laitteen väärä toiminta voi johtaa kuolemaan, henkilövahinkoon tai vakavaan ympäristövahinkoon, käytä aina myös muuta syvyysmittaria ja ajastinta/kelloa. Varmista ennen sukellusta, että Apple Watch Ultrassa ei ole halkeamia tai muita vikoja.

Syvyys-apin avaaminen

Syvyys-appi voi käynnistyä automaattisesti, kun Apple Watch Ultra on veden alla. Voit myös aloittaa harjoituksen manuaalisesti avaamalla apin tai painamalla Toiminto-painiketta, jos olet määrittänyt sen aloittamaan sukelluksen.

Voit valita Apple Watch Ultran käyttöönoton aikana, käynnistyykö Syvyys-appi automaattisesti. Näin muutat asetusta myöhemmin:

1. Avaa Apple Watch Ultran Asetukset-appi.

2. Napauta Yleiset ja sitten Käynnistä automaattisesti.

3. Etsi kohta Veteen upotettuna ja valitse haluamasi vaihtoehto. Jos valitset Ei käytössä, kellosi pysyy kellotaulussa eikä komplikaatioita, kuten syvyyttä ja veden lämpötilaa, päivitetä. Jos valitset Valittu appi, valitsemasi vedenalainen appi avautuu automaattisesti, kun kello on veden alla. Jos valitset Pysy kellotaulussa, kellosi pysyy kellotaulussa ja komplikaatioiden päivitykset jatkuvat.

Voit muuttaa Syvyys-apin käyttämiä mittayksiköitä näin:

1. Avaa Apple Watch Ultran Asetukset-appi.

2. Napauta Syvyys.

3. Valitse syvyydelle mittayksiköksi Jalat tai Metrit ja lämpötilalle Fahrenheit tai Celsius.

watchos-9-apple-watch-ultra-settings-depth-feet-selected

Harjoituksen aloittaminen ja lopettaminen Syvyys-apissa

Syvyys-appi käynnistyy ja aloittaa session, kun Apple Watch Ultra on metrin syvyydessä tai syvemmällä. Jos appia ei ole määritetty käynnistymään automaattisesti, aloita harjoitus napauttamalla Syvyys-appia. Voit myös painaa Toiminto-painiketta, jos olet määrittänyt sen käynnistämään Syvyys-apin.

Kun Syvyys-appi käynnistyy, Vesilukko Jos haluat tallentaa treenin, esimerkiksi avovesiuinnin, avaa Treeni-appi ja aloita treeni ennen kuin upotat Apple Watch Ultran veden alle.

Kun olet valmis, laita Vesilukko pois päältä ja lopeta sessio painamalla Digital Crownia pitkään. Näytön lukitus avautuu ja kuulet ääniä, joiden avulla kellon kaiutin tyhjennetään vedestä.

Apple Watch Ultra on suunniteltu EN13319-standardin mukaiseksi. Syvyys-appi toimii enintään 40 metrin syvyydessä. Jos menet tätä syvemmälle, näyttö muuttuu keltaiseksi ja jotkin Apple Watch Ultran toiminnot voivat lakata toimimasta tai katkeilla. Apple Watch Ultran syvyystunnistimen lukema voi erota metrin todellisesta (yli tai alle).

Lisätietoja sukeltamisesta Apple Watch Ultran kanssa

• Kun harrastat vapaa-ajan laitesukellusta, noudata kaikkia saamiisi todistuksiin ja koulutuksiin liittyviä ohjeita. Käytä aina myös toista syvyysmittaria ja ajastinta/kelloa sekä sukellustaulukkoja.

• Kaikkien Apple Watch ‑mallien magneetit voivat vaikuttaa erillisten kompassien tarkkuuteen. Jos käytät toista kompassia esimerkiksi sukelluksen, patikoinnin tai navigoinnin aikana, pidä se erillään Apple Watchista lukiessasi sitä.

• Apple Watch Ultran käyttö enintään 40 metrin sukelluksissa on tarkoitettu vain koulutuksen saaneille sukeltajille. Noudata aina sukelluksen turvallisuuskäytäntöjä ja sukella toisen henkilön kanssa. Tarkista toimivuus säännöllisesti sukelluksen aikana. Nouse turvallisesti pinnalle, jos huomaat vian toiminnassa. Sukelluksessa on aina sukeltajantaudin vaara. Hakeudu välittömästi lääketieteelliseen hoitoon, jos uskot kärsiväsi sukeltajantaudista.

• Apple Watch Ultra ja sen syvyystunnistin ovat yhteensopivia sellaisten kolmannen osapuolen appien kanssa, jotka voivat toimia sukellustietokoneena vapaa-ajan laitesukelluksessa 40 metriin saakka. Vähennä vakavan loukkaantumisen ja kuoleman riskiä lukemalla kaikki käyttämiesi kolmannen osapuolen appien ohjeet ja varoitukset ja noudata niitä.

• Kun palaat sukelluksen jälkeen pinnalle, Syvyys-apin sukellusyhteenveto näyttää, kuinka pitkään olit veden alla, suurimman syvyyden ja veden lämpötilavälin. Kun suljet Syvyys-apin yhteenvedon, näet Terveys-apissa tiedot veden lämpötilasta ja syvyydestä, mutta et muita tietoja.

• Lisätietoja on Apple Watch Ultran käyttöoppaan artikkelissa Lämpötilan, keston ja syvyyden mittaus vedessä Apple Watch Ultralla.

• Jos haluat tarkistaa, että Apple Watch Ultran syvyysmittari ja tiivisteet toimivat oikein, voit pyytää Apple Watch Ultran syvyys- ja vesitiiviystestin.