Tietoja iPad Pron Liquid Retina XDR -näytöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hyödyntää 12,9 tuuman iPad Pron (5. ja 6. sukupolvi) Liquid Retina XDR -näyttöä parhaalla mahdollisella tavalla.

No alt supplied for Image

iPad Pron Liquid Retina XDR -näyttö on valmistettu vastaamaan Applen uskomattoman korkeita laatustandardeja. Tämä näyttö tarjoaa äärimmilleen viedyn sävyalan sekä erinomaisen kontrastin ja kirkkauden. ProMotion- ja True Tone -näyttötekniikat tuottavat responsiivisen ja luonnollisen katselukokemuksen. Erittäin alhainen heijastavuus auttaa sinua keskittymään sisältöön myös valoisissa ympäristöissä. Laaja väriskaala takaa täyteläiset ja eloisat värit. Jokainen näyttö on kalibroitu huolellisesti tehtaalla, ja yhdessä iPadOS:n värinhallinnan kanssa Liquid Retina XDR -näyttö tuottaa optimaalisen katselukokemuksen.

High Dynamic Range (HDR)

Liquid Retina XDR -näyttö on ihanteellinen valinta High Dynamic Range (HDR) -sisältöä varten. Videot ovat upeita ja kuvat ovat eloisampia kuin koskaan aikaisemmin, ja niissä on entistä enemmän todenmukaisia yksityiskohtia. Tämä näyttö tuo esiin kuvan kirkkaimmat ja tummimmat kohdat kaikkine yksityiskohtineen HDR-videomuodoissa, kuten Dolby Vision, HDR10 tai HLG.

Näyttöteknologia

12,9 tuuman Liquid Retina XDR -näytössä on IPS-LCD-paneeli, joka tukee 2 732 x 2 048 pikselin tarkkuutta, yhteensä 5,6 miljoonaa pikseliä ja 264 pikseliä tuumalla. Äärimmilleen viety sävyala edellytti iPad Prossa täysin uutta näyttöarkkitehtuuria. Yksittäin hallittavilla paikallisilla himmennysalueilla varustettu uusi 2D mini-LED -taustavalojärjestelmä oli paras valinta luovien alojen ammattilaisten työnkuluissaan tarvitseman koko näytön erittäin suuren kirkkauden ja kontrastisuhteen sekä akseleiden ulkopuolisen väritarkkuuden varmistamiseen.

Liquid Retina XDR -näyttö tukee jopa 1 000 nitin koko näytön kirkkautta. Se tukee valokohdissa jopa 1 600 nitin kirkkautta enintään 40 prosentilla näyttöalueesta, kun kuva on muilta osin musta tai kun kirkkaus on enintään 600 nitiä.

Edellisessä mallissa näytön yhdestä reunasta tuleva valo hajautetaan tasaisesti koko takaosaan, mutta Liquid Retina XDR -näytössä käytetään tästä poiketen yli 10 000 erikoisvalmisteista mini-LEDiä, jotka on sijoitettu tasaisesti näytön koko takaosaan, ja LEDien tiheys on suurempi kuin missään muussa vastaavassa näytössä. Nämä mini-LEDit on ryhmitetty yli 2 500 yksilöllisesti ohjattavan paikallisen himmennysalueen ryhmäksi. Tämä tuottaa uskomattoman syvät mustat välittömästi kuvan kirkkaiden alueiden vieressä, ja kontrastisuhde on jopa 1 000 000:1.

Liquid Retina XDR -näyttö tuottaa paremman kuvan kuin tyypilliset paikalliset, kompromisseja sisältävät himmennysjärjestelmät, joissa LEDien äärimmäinen kirkkaus saattaa luoda hieman ylivalottuneen vaikutelman, sillä LED-alueet ovat LCD-pikselikokoa suurempia. Uskomattoman pienet, erikoisvalmisteiset LEDit, alan johtava mini-LEDien tiheys, yksilöllisesti ohjattavien paikallisten himmennysalueiden suuri määrä ja valoa muokkaavat, kuvantoistosta sekä äärimmäisestä kirkkaudesta ja kontrastista huolehtivat mukautetut optiset kalvot varmistavat, että näyttö tuottaa tarkan kuvan.

Tämän lisäksi M1-sirun edistyksellisessä näyttömoduulissa suoritetaan mukautettuja algoritmeja, jotka hallitsevat näytön mini-LED- ja LCD-tasoja erikseen ja kohtelevat niitä kahtena erillisenä näyttönä. Nämä yksinoikeudelliset algoritmit koordinoivat mini-LED- ja LCD-tasoja siirtymien välillä optimaalisen visuaalisen kokemuksen varmistamiseksi. Paikallisten himmennysalueiden siirtymiin liittyvät ominaispiirteet, kuten lievä sumennus tai värinmuutos mustia taustoja vasten vieritettäessä, ovat täysin normaaleja.

Liquid Retina XDR -näyttö tuottaa laajan P3-väriskaalan. P3-päävärien väriskaala on sRGB:tä suurempi, joten värit ovat täyteläisempiä ja kylläisempiä, etenkin tiettyjen punaisten, keltaisten ja vihreiden tapauksessa. Tuloksena on täyteläinen ja eloisa väri, jota käytetään myös digitaalisessa elokuvateollisuudessa. Jokainen Liquid Retina XDR -näyttö kalibroidaan tehtaalla yhtenäisen visuaalisen kokemuksen tuottamiseksi myös värin, kirkkauden, gamma-arvon ja valkoisen pisteen osalta.

ProMotion-tekniikka säätää näytön virkistystaajuuden automaattisesti sisällön kannalta optimaaliselle tasolle enintään 120 Hz:iin (mikä on kaksi kertaa tyypillisiä LCD-näyttöjä suurempi arvo). Tuloksena on erittäin sulava vieritys ja uskomaton herkkyys riippumatta siitä, käytätkö näytöllä sormeasi vai Apple Penciliä. True Tone -tekniikka säätää näytön valkotasapainoa hienovaraisesti ympäröivän valon värilämpötilan mukaan, joten kuvat näyttävät näytöllä yhtä luonnollisilta kuin tulostetulla sivulla. Liquid Retina XDR -näytön peitelasin akselin heijastussuhde on mukautetun heijastamattoman pinnoitteen ansiosta1,8 prosenttia. Tämän vuoksi iPad Pron heijastavuus on alan huippua, ja katselukokemus on aiempaa miellyttävämpi sisällä ja ulkona.

Liquid Retina XDR -näytön tehokas käyttö

Seuraavassa on joitakin muita vinkkejä Liquid Retina XDR -näytön tehokkaaseen käyttöön:

• Päivitä iPadiisi uusin iPadOS-versio. Kun uusi päivitys on saatavilla, laite kehottaa tekemään päivityksen. Voit myös tarkistaa päivityksiä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

• Käytä kirkkauden automaattista säätöä, jolloin näytön kirkkaus mukautuu automaattisesti ympäristön valaistukseen. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Käyttöapu > Näyttö ja tekstin koko, vierittämällä alas ja ottamalla Automaattinen kirkkaus -asetuksen käyttöön.

• Määritä iPadisi sammuttamaan näyttönsä, kun et käytä sitä. Lyhyemmän ajanjakson valinta on suositeltavaa. Voit muuttaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Automaattilukitus.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.