Jos appi haluaa muodostaa yhteyden lähiverkon laitteisiin

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen ja iPadin lähiverkkoyhteyksien tietosuojavalinnoista.

iOS 14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa sekä iPadOS 14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa appien, jotka haluavat käyttää lähiverkossasi olevia laitteita, tulee pyytää lupa ennen ensimmäistä kertaa, kun ne yrittävät etsiä laitteita lähiverkosta.

Apin kehittäjä voi mukauttaa viestiä ja kertoa, miksi appi haluaa käyttää laitteita. Esimerkiksi peli saattaa etsiä muita samassa verkossa olevia pelaajia ja muodostaa yhteyden heihin. Suoratoistoappi saattaa puolestaan etsiä laitteeseen liitettyä näyttöä.

Apit, joille lähiverkon käyttö on sallittu, voivat kerätä tietoja lähellä olevista laitteista ja päättää niiden perusteella, mihin verkkoihin laite kulloinkin kytkeytyy. Laitetietoja voidaan hyödyntää käyttäjäprofiilin muodostamisessa.

• Voit antaa apille lähiverkon käyttöoikeuden napauttamalla Salli.

• Jos et halua sallia verkon käyttöä tai jos sinulle ei ole selvää, miksi appi tarvitsee käyttöoikeutta, voit napauttaa Älä salli. Appi voi edelleen käyttää internetiä ja olla yhteydessä paikalliseen verkkoon järjestelmäpalvelujen, kuten AirPrintin, AirPlayn, AirDropin ja HomeKitin, avulla.

Appi pyytää lupaa lähiverkossa olevien laitteiden etsimiseen ja yhteyden muodostamiseen.

Voit sallia tai peruuttaa apin oikeuden käyttää lähiverkkoa milloin tahansa. Voit myös tarkastella luetteloa lähiverkon käyttöoikeutta pyytäneistä apeista valitsemalla Asetukset-apissa Tietosuoja ja suojaus* > Lähiverkko.

Jos olet huolissasi siitä, miksi appi haluaa käyttää lähiverkkoa tai miten verkkoa käytetään, voit pyytää lisätietoja apin kehittäjältä.

*Aiemmissa iOS- ja iPadOS-versioissa asetuksen nimi on Tietosuoja.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.