Tietoja Appien tietosuojaraportista

Lue, miten voit Appien tietosuojaraportin avulla saada tarkempia tietoja appien verkkotoiminnasta ja siitä, miten apit käyttävät niille myöntämiäsi oikeuksia.

Mikä Appien tietosuojaraportti on?

iOS 15.2:ssa ja uudemmissa sekä iPadOS 15.2:ssa ja uudemmissa voit laittaa päälle Appien tietosuojaraportin, jos haluat nähdä, miten usein apit käyttävät tietojasi, kuten sijaintia, kameraa ja mikrofonia. Näet myös tietoja kunkin apin verkkotoiminnasta ja sivustojen verkkotoiminnasta sekä domainit, joihin apit muodostavat yhteyden useimmin. Tietosuojatiedot ja Appien tietosuojaraportti antavat yhdessä entistä paremman käsityksen siitä, miten apit käsittelevät tietojasi.

Appien tietosuojaraportin laittaminen päälle

1. Napauta Asetukset-apissa Tietosuoja ja suojaus.

2. Vieritä kohtaan Appien tietosuojaraportti ja valitse se.

3. Napauta Laita Appien tietosuojaraportti päälle.

Appien tietosuojaraportti alkaa kerätä tietoja vasta, kun olet ottanut sen käyttöön, joten tietojen näkymisessä voi kestää jonkin aikaa. Näet lisää tietoja sitä mukaa kuin käytät laitteessasi olevia appeja. Appien tietosuojaraportissa olevat tiedot salataan ja tallennetaan vain laitteeseesi.

Voit laittaa Appien tietosuojaraportin pois päältä milloin tahansa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Appien tietosuojaraportti. Tällöin myös raporttitiedot poistetaan laitteestasi.

Mitä Appien tietosuojaraportti sisältää?

Appien tietosuojaraportti sisältää seuraavat tiedot:

Tietojen ja tunnistimien käyttö

Tietojen ja tunnistimien käyttö -osiosta näet, milloin ja miten monta kertaa appi on käyttänyt yksityisyyden kannalta arkaluontoisia tietoja tai laitetunnistimia seitsemän viime päivän aikana. Osiossa voi olla tietoja esimerkiksi apin sijaintitietojen, kameran, kuvien, mikrofonin ja yhteystietojen käytöstä. Saat lisätietoja napauttamalla haluamaasi appia ja tietotyyppiä.

Applen apit tarjoavat käyttöösi erilaisia ominaisuuksia hyödyntämällä Yhteystiedot-apin tietoja useilla eri tavoilla laitteessasi. Esimerkiksi Apple TV, Apple Music, Apple Podcasts, Kuntoilu ja Apple Books näyttävät profiilikuvasi kyseisissä apeissa käyttämällä Yhteystietojen Omaa korttia. Muistiinpanot, Muistutukset ja Viestit personoivat laitteiden käyttökokemuksia Yhteystiedoissa olevien nimien avulla. Kamera ja Kuvat tunnistavat Yhteystietojen avulla henkilöitä albumien kuvissa, Muistoissa ja muissa ominaisuuksissa, jotka personoidaan laitteessasi. Kuntoilu- ja Terveys-apit käyttävät Yhteystietoja voidakseen ottaa käyttöön ominaisuuksien jakamisen. Kalenteri näyttää Yhteystietojen avulla syntymäpäiviä. Safari käyttää Yhteystietoja lomakkeiden täyttämiseen automaattisen täytön avulla. Näissä tapauksissa yhteystietojen nimet ja kuvat säilytetään laitteessasi, eikä niitä lähetetä Applelle.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report

Verkkotoiminta

Appien tietosuojaraportti sisältää tietoja domaineista, johon käyttämäsi apit tai kyseisissä apeissa vierailemasi verkkosivustot ovat muodostaneet yhteyden. Domain on verkkosivuston nimi, jonka avulla sivusto löytyy internetistä. Näistä tiedoista saat myös tarkempia tietoja domaineista, jotka saattavat kerätä tietoja sinusta eri apeissa ja verkkosivustoissa.

• Appien verkkotoiminnassa näkyvät domainit, joihin on muodostettu yhteys suoraan tai apin sisällöstä seitsemän viime päivän aikana. Domainit, joihin on muodostettu yhteys sisällöstä, voivat sisältää esimerkiksi artikkelin napauttamisen sosiaalisen median apin uutissyötteestä tai appiin upotetun videon katsomisen.

• Sivustojen verkkotoiminta -osiossa näkyvät domainit, joihin on muodostettu yhteys verkkosivustoista, joissa olet käynyt appien sisällä seitsemän viime päivän aikana.

• Eniten yhteydenottoja saaneet domainit -osiossa näkyvät verkkodomainit, joihin appisi ovat muodostaneet yhteyden useimmin joko suoraan tai apin sisäisestä verkkosisällöstä seitsemän viime päivän aikana.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report-details

Appien tietosuojaraportti ei sisällä selainappien yksityisten selausistuntojen verkkotoimintaa. Appien tietosuojaraportissa näkyvät verkkotoiminta ja verkkosivustot, joissa on käyty muiden kuin selainappien avulla, jotka sisältävät yksityisen selauksen tilat.

Tietosuoja-asetusten päivittäminen

Appien tietosuojaportti antaa tarkempia tietoja siitä, miten apit käyttävät tietojasi. Jos appi näyttää käyttävän tietojasi odottamattomalla tavalla tai odottamattomana ajankohtana, voit päivittää tietosuoja-asetukset tai kumota käyttöoikeuden.

Lue, miten voit päivittää tietosuoja-asetukset iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa tai Macissa.

Jos haluat lisätietoja siitä, miksi apit haluavat käyttöoikeuden tiettyihin tietoihin ja miten kyseistä käyttöoikeutta käytetään, tutustu apin tietosuojakäytäntöön, lue apin tietosuojatiedot App Storen tuotesivulta tai ota yhteyttä apin kehittäjään. Huomaa, että joissakin tapauksissa appi voi käyttää laitteessasi olevia tietoja, vaikka apin kehittäjä ei keräisikään kyseisiä tietoja. Näin voi olla esimerkiksi silloin, jos tietoja säilytetään vain laitteessasi.

Voit lukea lisätietoja kehittäjän keräämistä tiedoista tietosuojatietoja koskevasta dokumentaatiosta.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.