Älä sulje MacBook-, MacBook Air- tai MacBook Pro -tietokonetta, jos kameran päällä on suojus

Jos suljet Mac-kannettavan, kun siihen on kiinnitetty kamerasuojus, tietokoneen näyttö saattaa vioittua. Mac-kannettavissa on tietosuojan varmistava kameran merkkivalo, joka ilmaisee, milloin kamera on päällä.

Jos suljet Mac-kannettavan kamerasuojus paikallaan, saatat vahingoittaa näyttöäsi, koska näytön ja näppäimistön välissä on hyvin vähän tilaa. Sisäisen kameran peittäminen saattaa myös häiritä ympäröivän valon tunnistinta ja estää esimerkiksi automaattisen kirkkaudensäädön ja True Tone -toiminnon toiminnan. Kamerasuojuksen käyttämisen sijaan voit kameran merkkivalon avulla päätellä, onko kamera aktiivinen. Voit myös järjestelmäasetuksissa määrittää, mitkä apit voivat käyttää kameraa.

Pidä vihreää kameran merkkivaloa silmällä

Apple-tuotteet suunnitellaan suojaamaan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja siten, että voit itse hallita niitä. Tuotteemme ja toimintomme sisältävät innovatiivista tietosuojateknologiaa ja tekniikoita, joilla rajoitetaan sitä laajuutta, jolla muut, kuten me, voivat tietojasi käyttää. Lisäksi tehokkaat tietoturvaominaisuudet estävät muita käyttämästä tietojasi.

Mac-tietokoneen sisäinen FaceTime-HD-kamera on suunniteltu tietosuojaa ajatellen. Kamerassa on merkkivalo, joka palaa vihreänä, kun kamera on aktiivinen. Näin tiedät aina, milloin kamera on päällä.

No alt supplied for Image

Kamera on suunniteltu siten, että sitä ei voi aktivoida ilman, että myös kameran merkkivalo syttyy. Näin tiedät, onko kamera päällä.

Kameraa käyttävien appien hallinta

Lisäturvatoimena voit hallita, mitkä apit voivat käyttää sisäistä kameraa. Appi ei voi käyttää kameraa macOS Mojavessa ja uudemmissa, ennen kuin olet antanut käyttöoikeuden apille. Jos haluat tarkistaa, millä apeilla on kameran käyttöoikeus, ja evätä tai myöntää oikeuden, lue, miten kameran käyttöä hallitaan Macin järjestelmäasetuksissa.

Jos työympäristösi edellyttää kamerasuojuksen käyttöä kaikkina aikoina

Jos työympäristösi edellyttää kamerasuojuksen käyttöä Mac-kannettavassa, toimi seuraavasti, jotta vältät näytön vahingoittumisen:

• Varmista, että kamerasuojus on enintään tavallisen paperin paksuinen (0,1 mm).

• Älä käytä kamerasuojusta, josta jää liimajälkiä.

• Jos asennat yli 0,1 mm paksun kamerasuojuksen, irrota se ennen tietokoneen sulkemista.

Lisätietoja

Jos Macin sisäinen kamera ei toimi, lue, mitä voit tehdä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.