Näin tallennustilan koko mitataan Apple-laitteissa

Laitteen pakkauksessa tai teknisissä tiedoissa ilmoitettu tallennuskapasiteetti saattaa poiketa käyttöjärjestelmän tai appien ilmoittamasta kapasiteetista.

Desimaalijärjestelmä (kantaluku 10)

Tallennuslaitteiden valmistajat käyttävät tallennuskapasiteetin mittaamiseen desimaalijärjestelmää (kantaluku 10). Tämän vuoksi iPhonen, iPadin, Macin, Apple TV:n ja muiden tuotteiden pakkauksissa ja tiedoissa saattaa näkyä seuraavanlaisia ilmoituksia:

1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti on pienempi.

Todellisella alustetulla kapasiteetilla tarkoitetaan sitä, että tallennuslaitteen alustus käyttää osan tästä tallennustilasta. Tämän lisäksi tallennustilaa käyttävät eri tekijät, kuten laitteen käyttöjärjestelmä.

Desimaalijärjestelmällä mitattu tallennuskapasiteetti on hieman suurempi kuin binäärijärjestelmällä (kantaluku 2) mitattu tallennuskapasiteetti.

Binäärijärjestelmä (kantaluku 2)

Kun tallennuskapasiteetti mitataan binäärijärjestelmällä, 1 Gt = 1 073 741 824 tavua ja 1 Tt = 1 099 511 627 776 tavua. Jotkin apit ja käyttöjärjestelmät, kuten iOS 10 ja aiemmat sekä OS X Leopard ja aiemmat, käyttävät tallennuskapasiteetin ilmoittamisessa binäärijärjestelmää.

Lisätietoja

Tallennustilan hallinta iPhonessa ja iPadissa

Tallennustilan hallinta Macissa

Tallennustilan hallinta Apple TV:ssä

Tallennustilan hallinta Apple Watchissa