Domainien vahvistaminen Apple Business Managerissa ja Apple School Managerissa

Lue lisätietoja domainien vahvistamisen päivitetyistä vaatimuksista Apple Business Managerissa ja Apple School Managerissa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu verkon ylläpitäjille.

Apple edellyttää organisaatioiden vahvistavan kaikki vahvistamattomat ja uudet domainit, jotka liittyvät Apple Business Manageriin ja Apple School Manageriin. Tämä on tehtävä ennen hallittujen Apple ID:iden luomista.

8. joulukuuta 2021 kaikki vahvistamattomat domainit poistettiin Apple Business Manager- ja Apple School Manager -organisaatioista. Hallitut Apple ID:t vahvistamattomilla domaineilla siirrettiin varatuille domaineille. Loppukäyttäjille ei ilmoiteta tästä muutoksesta. Kaikki roolit ja oikeudet pysyvät ennallaan, mukaan lukien tilin salasana ja sähköpostiosoite. Jos käytät esimerkiksi domainia esimerkki.com etkä vahvista sitä ennen joulukuuta, hallitut Apple ID:t saavat uuden nimen automaattisesti (henkilö@esimerkki.com vaihtuu nimeksi henkilö@esimerkkicom.appleid.com).

Tämä ei koske ylläpitäjiä.

Häiriöiden välttämiseksi sinun tulisi vahvistaa domainisi nyt tai siirtää hallitut Apple ID:t vahvistettuun tai varattuun domainiin.

Domainien tarkastelu

Jos haluat tarkistaa, täytyykö sinun vahvistaa domain, kirjaudu Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin ja valitse siellä Asetukset > Tilit. Domainit, joiden nimen vasemmalla puolella on vihreä ympyrä, ovat vahvistettuja. Domainit, joilla on keltainen ympyrä, täytyy vahvistaa.

Domainit-näkymä Apple Business Manager -asetusten Organisaatioasetukset-välilehdellä

Vahvista olemassa olevat domainit Apple Business Managerissa.

Vahvista olemassa olevat domainit Apple School Managerissa.

Domainin poistaminen

Jos haluat poistaa domainin, jota et voi vahvistaa tai jota et aio käyttää, kirjaudu Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin ja siirry kohtaan Asetukset > Tilit. Klikkaa Domain-kohdan vierestä Muokkaa ja klikkaa sitten Poista. Jos vahvistamattomassa tai käyttämättömässä domainissa on hallittuja Apple ID:itä, siirrä hallitut Apple ID:t vahvistettuun tai varattuun domainiin klikkaamalla Päivitä domainnimi. Sinun on ilmoitettava kyseisille käyttäjille, että heidän on käytettävä päivitettyä hallittua Apple ID:tä seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Vahvistetut domainit

Tietyt toiminnot saattavat edellyttää vahvistettuja domaineja, esimerkiksi Apple School Managerin integrointi oppilastietojärjestelmään, käyttäjien tuominen SFTP:llä tai yhdistetyn todennuksen käyttöönotto. Jos haluat käyttää näitä toimintoja, sinun täytyy käyttää vahvistettua domainia.

Ylätason domainin vahvistaminen ei vahvista sen aladomaineja. Domainin esimerkki.com vahvistaminen ei vahvista aladomainia appleid.esimerkki.com.  Sinun täytyy vahvistaa appleid.esimerkki.com erikseen.

Varattu domain

Varattu domain on Applen tarjoama domain.  Voit käyttää sitä ilman lisävahvistusta.  Sen perustuu verkkosivustoon, jolla rekisteröidyit Apple Business Manageriin. Jos rekisteröidyit esimerkiksi verkkosivustolla www.esimerkki.com, varattu domain olisi esimerkki.appleid.com. Jos useat organisaatiot käyttävät samaa domainia, nimeen lisätään järjestysnumero, esimerkiksi esimerkki2.appleid.com. Varattu domain luodaan automaattisesti. Sitä ei voi muokata tai poistaa.

Jos et vahvista domainiasi

Jos et vahvista domainiasi, jaetut iPad- ja iCloud-istunnot kirjataan ulos ja kyseisen domainin hallitut Apple ID:t siirretään varattuun domainiin. Loppukäyttäjille ei ilmoiteta tästä muutoksesta, ja on sinun vastuullasi ilmoittaa siitä heille.

Useat organisaatiot

Useat organisaatiot voivat vahvistaa saman domainin, jos se on liitetty Apple Business Manageriin ennen maaliskuuta 2020. Jokaisen organisaation täytyy vahvistaa domain itsenäisesti. Varmista yhdessä muiden Apple Business Manager -ylläpitäjien kanssa, että yksi organisaatio on vahvistanut domainin, ennen kuin seuraava aloittaa prosessin. Jos useat organisaatiot yrittävät vahvistaa samaan aikaan, tämä saattaa aiheuttaa ongelmia TXT-tietueen vahvistamisessa.

Henkilökohtaiset Apple ID:t

Domainin vahvistaminen ei luo ristiriitoja domainia käyttävien olemassa olevien Apple ID:iden kanssa. Jos organisaatio on ottanut käyttöön yhdistetyn todennuksen, käyttäjien täytyy kuitenkin valita uusi nimi ristiriitaiselle Apple ID:lle.