Jos et pysty tallentamaan ääntä Macilla, jossa on macOS Mojave tai uudempi

Jos haluat tallentaa ääntä Logic Prolla Macille, MainStagella, GarageBandilla, Final Cut Prolla tai jollakin muun valmistajan ääni- tai videoapilla, anna apille käyttöoikeus Macisi sisäänrakennettuihin tai koneeseen liitettyihin äänituloihin.

Jos yrität tallentaa ääntä, saatat nähdä hälytyksen, jossa ilmoitetaan, että äänitulo ei ole käytettävissä. Tai et ehkä kuule ääniä tai näe aaltomuotoa tai äänimittareiden liikettä tallennuksen aikana. Näin voi käydä, jos tallennat ääntä tietokoneen sisäisen mikrofonin, ulkoisen USB-mikrofonin tai ulkoisen ääniliitännän tulojen kautta.

Salli apille pääsy äänituloihin noudattamalla näitä ohjeita käytössäsi olevan macOS:n mukaan.

macOS Ventura

1. Sulje appi, jolla tallennat ääntä.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Tietosuoja ja suojaus.

3. Klikkaa Mikrofoni.

4. Laita asetus päälle jokaiselle apille, joka tarvitsee pääsyn sisäiseen mikrofoniin, ulkoiseen USB-mikrofoniin tai ulkoisen ääniliitännän tuloihin.

No alt supplied for Image
  5. Avaa appi ja yritä tallentaa ääntä uudelleen.

Jos tallennat ääntä ulkoisen mikrofonin tai ääniliitännän avulla mutta se ei edelleenkään onnistu, tarkista ohjelmistopäivitykset ja yhteensopivuustiedot laitteen valmistajalta.

macOS Monterey, Big Sur, Catalina tai Mojave

1. Sulje appi, jolla tallennat ääntä.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Suojaus ja yksityisyys.

3. Klikkaa Yksityisyys-paneelista Mikrofoni.

4. Valitse apit, jotka tarvitsevat pääsyn sisäiseen mikrofoniin, ulkoiseen USB-mikrofoniin tai ulkoisen ääniliitännän tuloihin.

macOS Security & Privacy preferences Privacy tab with Microphone selected
  5. Avaa appi ja yritä tallentaa ääntä uudelleen.

Jos tallennat ääntä ulkoisen mikrofonin tai ääniliitännän avulla mutta se ei edelleenkään onnistu, tarkista ohjelmistopäivitykset ja yhteensopivuustiedot laitteen valmistajalta.

Lisätietoja

Tässä on joitakin äänen tallennukseen liittyviä muita resursseja:

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.