Jos saat varoituksen huijaussivustosta

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos saat varoituksen huijaussivustosta, kun selaat verkkoa Safarilla.

Jos yrität vierailla Safarilla verkkosivustossa, joka on ilmoitettu huijaussivustoksi, näkyviin voi tulla varoitus huijaussivustosta. Varoituksessa kerrotaan, että verkkosivusto saattaa yrittää huijata sinut asentamaan ohjelmistoja tai luovuttamaan henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja. Huijaussivustot saattavat näyttää luotettavan yrityksen, kuten Applen, verkkosivustoilta.

Jos saat tämän varoituksen, Apple suosittelee, että valitset Takaisin etkä siirry sivustoon. Jos kuitenkin ymmärrät sivuston käyttämiseen liittyvät riskit, voit myös valita, että siirryt mahdollisesti vaaralliseen verkkosivustoon.

Jos uskot, että sivusto on ilmoitettu huijaussivustoksi virheellisesti, voit ilmoittaa virheestä.

Ohjeet Applen sivustoina esiintyvien verkkosivustojen ilmoittamiseen

Jos kohtaat verkkosivuston, joka näyttää tekeytyvän Applen sivustoksi, voit ilmoittaa siitä osoitteeseen reportphishing@apple.com.

Lisävihjeitä huijaussivustojen ja tietojenkalastelun välttämiseksi

Älä koskaan luovuta Apple ID:n salasanaa, vahvistuskoodeja, laitteen pääsykoodia, palautusavainta tai muita tilin suojaustietoja kenellekään. Apple ei koskaan kysy sinulta näitä tietoja.

Huijaussivustot ja tietojenkalastelusivustot saattavat sisältää kirjoitusvirheitä tai muita virheitä, joiden perusteella ne on helppo tunnistaa, mutta ne voivat myös näyttää oikeilta sivustoilta. Ole varovainen kaikissa sivustoissa, joissa kysytään henkilökohtaisia tietoja, kuten pankkitiliä tai luottokortteja koskevia tietoja tai salasanoja.

Jos verkkosivusto, odottamaton viesti, puhelu tai henkilökohtaisten tietojen tai rahan pyytäminen vaikuttaa epäilyttävältä, on aina turvallisempaa olettaa, että kyseessä on huijaus. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä suoraan kyseiseen yritykseen.

Lue ohjeet Apple-laitteiden ja omien tietojesi suojaamiseen

Lue, miten voit tunnistaa ja välttää tietojenkalasteluyritykset