MIDI-asetusten testaaminen

Voit testata MIDI-asetukset Macin Ääni- ja MIDI-asetukset -apilla.

Testaa MIDI-asetukset Ääni- ja MIDI-asetukset -apilla toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Liitä MIDI-ohjain (esimerkiksi näppäimistö) Maciin. Jos käytät MIDI-liitäntää, yhdistä liitäntä Maciin ja ohjaimet MIDI-liitäntään.

2. Avaa Ääni- ja MIDI-asetukset, joka sijaitsee Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa.

3. Valitse Ikkuna > Näytä MIDI-studio. Maciin yhdistetyt MIDI-laitteet näkyvät kuvakkeina MIDI-studio-ikkunassa. Laitteet, joita ei sillä hetkellä ole yhdistetty, näkyvät himmennettyinä.

4. Valitse laite, jonka haluat testata, ja klikkaa sitten MIDI-studio-työkalupalkissathe Test MIDI Setup buttonTest MIDI Setup button in the MIDI Studio toolbar.

No alt supplied for Image
  5. Voit testata laitteen MIDI-tulon klikkaamalla valitun laitteen kuvakkeessa olevaa, alaspäin osoittavaa nuolta. Laitteen jokaisella MIDI-portilla on omat nuolensa. Jos laitteessa on MIDI-tiedonsiirron tilavalot, portin valon pitäisi palaa. Jos laite on yhdistetty äänilähtöön ja se on määritetty vastaanottamaan samalla MIDI-kanavalla, laite antaa myös äänimerkin.

6. Voit testata laitteen MIDI-lähdön toistamalla äänen MIDI-ohjaimella. Kun Mac vastaanottaa signaalin, laitteen vastaavan MIDI-lähtöportin ylöspäin osoittava nuoli näkyy korostettuna MIDI-studiossa.

7. Voit lopettaa testauksen klikkaamalla Testaa MIDI-asetukset ‑painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Jos MIDI-ohjain tai -liitäntä ei vastaa, kun suoritat jonkin näistä testeistä, varmista, että se on yhteensopiva Macin macOS-version kanssa. Pyydä tukea valmistajalta. Jos päivitys on saatavilla, päivitä laite tai ohjelmisto valmistajan ohjeiden mukaan.

Jos et kuule ääntä MIDI-äänimoduuleista

Jos MIDI-liitännän tilavalot syttyvät testauksen aikana, varmista, että kaapelit on yhdistetty liitännän MIDI-lähtöporteista moduulin MIDI-tuloportteihin.

Jos et vieläkään kuule ääntä, varmista, että moduulin äänilähdöt on yhdistetty mikseriin tai johonkin muuhun vahvistusjärjestelmään. Jos moduulissa on kuulokeliitäntä, yritä yhdistää kuulokkeet moduuliin äänen tarkistamista varten.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.