Anna lapsen Apple ID:lle huoltajan suostumus käyttämällä Perhejakoa

Perhejaon avulla voit lisätä lapsesi Apple ID:n perheeseesi ja antaa huoltajan suostumuksen, jotta lapsi voi jatkaa Apple ID:n käyttöä.

Apple sallii lasten Apple ID:t ja lasten Apple-palveluiden käytön huoltajan suostumuksella. Huoltajan suostumusta edellyttävä ikäraja vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti, ja joskus asiaa koskevat lait muuttuvat. Jos lapsellasi on jo Apple ID, mutta tilillä ei ole huoltajan suostumusta, anna se lisäämällä lapsen Apple ID perheryhmään Perhejaon avulla.

Ota ensin Perhejako käyttöön, jos et ole vielä tehnyt sitä. Lisää lapsi sitten perheeseen ja anna huoltajan suostumus seuraamalla seuraavia ohjeita. Kun olet suorittanut nämä toimenpiteet, lapsi näkyy perheryhmässä ja hänellä on Apple ID:n käytön jatkamiseen tarvittava huoltajan suostumus.

Vanhemman suostumuksen antaminen iOS 16:ssa tai iPadOS 16:ssa tai uudemmassa

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta Lisää jäsen ‑painiketta.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-add-member-callout
  3. Napauta Kutsu muita ja valitse sitten Kutsu henkilökohtaisesti.

4. Anna sähköpostiosoite, jota lapsesi käyttää Apple ID:nä.

5. Pyydä lasta syöttämään Apple ID:n salasana ja napauta sitten Seuraava.

6. Hyväksy huoltajan tietosuojailmoitus.

7. Valitse, haluatko ottaa lapselle käyttöön Pyydä ostamaan- ja Sijainnin jako -ominaisuudet.

Vanhemman suostumuksen antaminen iOS 15:ssä tai iPadOS 15:ssä tai vanhemmassa

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako.

2. Napauta Lisää jäsen. Napauta iOS 13:ssa tai aiemmassa Lisää perheenjäsen.

3. Napauta Kutsu käyttäjiä ja napauta sitten Kutsu henkilökohtaisesti.

4. Anna sähköpostiosoite, jota lapsesi käyttää Apple ID:nä.

5. Pyydä lasta syöttämään Apple ID:n salasana ja napauta sitten Seuraava.

6. Hyväksy huoltajan tietosuojailmoitus.

7. Valitse, haluatko ottaa lapselle käyttöön Pyydä ostamaan- ja Sijainnin jako -ominaisuudet.

Jos sinulla ei ole Apple ID:tä

Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit silti antaa vahvistetun vanhemman suostumuksen. Pyydä lasta kirjautumaan osoitteeseen https://appleid.apple.com/parentalconsent/.* Anna tietosi sekä vahvistettu maksutapa ja hyväksy sitten huoltajan tietosuojailmoitus.

* Tämä ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.