SMB-monikanavaisuuden toimintatavan määrittäminen

macOS Big Sur 11.3:ssa ja uudemmissa SMB-monikanavaisuus on otettu käyttöön oletusasetuksilla, jotka ovat ihanteellisia useimmille organisaatioille ja käyttäjille, mutta käyttäjät voivat muuttaa niitä tarpeen mukaan.

Tämä artikkeli on tarkoitettu verkon ylläpitäjille.

SMB-monikanavaisuuden ansiosta macOS pystyy muodostamaan useita yhteyksiä SMB-palvelimeen, lisäämään siirtonopeuksia ja tarjoamaan redundanssia. Palvelimen on tuettava SMB-monikanavaisuutta, jotta näitä ominaisuuksia voidaan käyttää.

Redundanssin ottamiseksi käyttöön sinun on otettava käyttöön useita verkkoyhteyksiä, jotka sallivat yhteyden muodostamisen SMB-palvelimeen. Kun SMB-monikanavaisuus on käytössä ja käytettävissä on useita verkkoja, macOS valitsee niistä sen, joka ilmoittaa olevansa nopein. Jotta macOS pystyy lisäämään siirtonopeuksia käyttämällä samanaikaisesti useita yhteyksiä, liitännöissä on otettava käyttöön samat nopeudet.

Jos haluat poistaa SMB-monikanavaisuuden tuen macOS:ssä kokonaan käytöstä, lisää /etc/nsmb.conf-tiedostoon seuraava rivi:

mc_on=no

Jotkin Wi-Fi-verkot ilmoittavat olevansa yhdistettyä lankaverkkoa nopeampia. Jos haluat pitää SMB-monikanavaisuuden käytössä ja käyttää Wi-Fi-yhteyttä vain vikasietona redundanssiin, koska käytät mieluummin lankayhteyksiä, lisää /etc/nsmb.conf-tiedostoon seuraava rivi:

mc_prefer_wired=yes

/etc/nsmb.conf-tiedostoa ei oletusarvoisesti ole olemassa. Voit luoda sen ja ottaa molemmat edellä mainitut muutokset käyttöön seuraavilla Päätteen komennoilla:

echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

echo "mc_on=no" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

echo "mc_prefer_wired=yes" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

Jos haluat kumota edellä mainitut muutokset, voit turvallisesti poistaa /etc/nsmb.conf-tiedoston.

Saat lisätietoja aktiivisen verkon tukemista SMB-monikanavaisuuden vaihtoehdoista suorittamalla seuraavan Päätteen komennon:

smbutil multichannel