802.1X-verkkotodennus kirjautumisikkunatilassa

Voit todentaa verkon kirjautumisikkunasta, jos Macissa on otettu käyttöön yhteensopiva hakemistopalvelu ja Mac on määritetty käyttämään tätä tilaa MDM:n kanssa.

Kirjautumisikkunatilan käyttäminen 802.1X-todennukseen Macissa edellyttää

• sidontaa Active Directory (AD)- tai Open Directory (OD) ‑palvelimeen

• verkon asetusprofiilia, joka sallii kirjautumisikkunatilan käytön halutussa Ethernet-liitännässä tai Wi-Fi-verkossa.

Todennus kirjautumisikkunatilassa

Jos haluat suorittaa 802.1X-todennuksen kirjautumisnäytössä, valitse käyttäjäluettelosta Muut ja anna sitten käyttäjätunnus ja salasana. Valitse sitten ponnahdusvalikosta verkkoliitäntä, jolla haluat suorittaa todennuksen, ja klikkaa sitten Kirjaudu sisään ‑painikettaKirjaudu sisään ‑painike.

Kirjautumisnäytön asetusten muuttaminen

Jos haluat muuttaa kirjautumisnäyttöä siten, että sinulta pyydetään aina käyttäjätunnusta ja salasanaa, tee näin:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja ryhmät.

2. Klikkaa sivupalkista Kirjautumisvalinnat. Sinun on ehkä klikattava vasemmasta alakulmasta lukkokuvakettaJärjestelmäasetusten lukkokuvake ja suoritettava todennus ennen muutosten tekemistä.

3. Valitse Näytä kirjautumisikkunassa -kohdan vierestä Nimi ja salasana.

Voit myös asetusprofiilin avulla määrittää kirjautumisikkunan näyttämään nimi- ja salasanakentät.

Kirjautumisikkunatilan käyttäminen FileVaultin kanssa

Jos käytät FileVaultia, sinut kirjataan automaattisesti käyttäjätilillesi levyn lukituksen avaamisen jälkeen. Laita automaattinen kirjautuminen pois päältä, jos haluat käyttää 802.1X-todennusta kirjautumisikkunassa, kun FileVault on käytössä.

Voit laittaa automaattisen kirjautumisen pois päältä, kun FileVault on käytössä, kirjoittamalla Päätteeseen seuraavan komennon:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin -bool YES

Jos haluat laittaa automaattisen kirjautumisen uudelleen päälle, kirjoita Päätteeseen tämä komento:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin