iPadin ja Macin määrittäminen testejä ja arviointeja varten

Hyväksyttyjen kehittäjien apit voivat käyttää arviointitilaa ottamalla Automatic Assessment Configuration -alustan käyttöön iPadin tai Macin automaattiseen lukitsemiseen ja määrittämiseen verkkoarviointeja varten.

Arviointitilassa apit voivat poistaa tietyt laitteiston ja ohjelmiston ominaisuudet, jotta laite täyttää turvallisen testiympäristön vaatimukset, ja estää testintekijää käyttämästä muita appeja ja mitätöimästä testituloksia.

Sisäänrakennetun arviointitilan sisältävän apin käyttäminen

iPadin tai Macin suojaaminen tuetulla apilla testausta varten ei vaadi mitään lisäasetuksia tai -hallintaa, kuten mobiililaitteiden hallintaa (MDM). Arviointitilaa käyttävät apit lukitsevat iPadin tai Macin automaattisesti yhdeksi apiksi, mikä tarkoittaa, että kun arviointitila on käytössä, käyttäjät eivät voi siirtyä toiseen appiin.

Varmista arviointipalveluntarjoajaltasi, että sen appi käyttää Automatic Assessment Configuration -alustaa.

Arviointitila iOS:ssä

Arviointitilaa tuetaan iOS 9.3.2:ssa tai uudemmissa. Kun arviointitila on käytössä iOS:ssä, nämä ominaisuudet poistetaan oletusarvoisesti käytöstä:

• Automaattinen korjaus ja oikeinkirjoituksen tarkistus*

• Ennakoiva tekstinsyöttö*

• Sanakirjamääritelmän haku

• Näppäinoikotiet*

• Jakaminen

• Universaali leikepöytä

• Sanelu*

• Etätarkkailu Oppitunti-apilla

• Näyttötallennus

• Puhu valittu teksti*

• Autom. isot alkukirjaimet

• Siri

• Salasanan autom. täyttö*

iOS 14:ssä ja uudemmissa kehittäjät voivat ottaa tähdellä merkityt ominaisuudet käyttöön.

Jos laitat yhden apin tilan tai ohjatun käytön päälle iOS:ssä, kyseinen toiminto ohittaa arviointitilan rajoitukset.

Arviointitila macOS:ssä

Arviointitilaa tuetaan macOS Catalina 10.15.4:ssä tai uudemmassa. Kun arviointitila on käytössä macOS:ssä, nämä ominaisuudet poistetaan käytöstä:

• Dock

• Valikkorivi

• Exposé ja Spaces

• Mission Control

• Ohjelman käynnistyminen toimintonäppäimistä

• Ilmoituskeskus ja ilmoitukset

• Musiikki-appi (aiemmin iTunes)

• Handoff

• Universaali leikepöytä

• Jatkuvuuskamera

• Näytön jakaminen ja peilaus

• Näytön tallentaminen ja näyttökuvat

• Etäkirjautuminen

• Siri

• Sanelu

• Emoji-näppäimistö

• Ohjauslevyn hakuele

Automaattista korjausta ja oikeinkirjoituksen tarkistusta ei rajoiteta macOS:ssä automaattisesti. Niitä voidaan hallita verkkosisällön rajoittavilla ominaisuuksilla.

iPadin lukitseminen yhdeksi testausapiksi yhden apin tilassa

Jos appisi ei tue arviointitilaa tai jos käytät appia diagnostiikka-, oppitunti- tai kehitysarviointiin, voit määrittää iPadisi MDM-ohjelmiston avulla yhden apin tilaa varten. MDM-ohjelmistosi asentaa profiilin, joka tunnistaa valitun apin, pakottaa sen avautumaan laitteella ja estää oppilaita käyttämästä muita appeja. Profiilissa voit määrittää muita ominaisuuksia, joita et halua oppilaiden käyttävän.

Jos haluat rajoittaa näppäimistö- ja sanakirjatoimintoja, sinun on rajoitettava näitä ominaisuuksia erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.