iPod shuffle (4. sukupolvi): VoiceOverin käyttöönotto ja käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan VoiceOverin käyttöönotosta ja käytöstä iPod shufflessa (4. sukupolvi).

Ottamalla VoiceOverin käyttöön iTunesissa iPod shufflelle (4. sukupolvi) kuulet kappaleiden, artistien ja soittolistojen nimet puhuttuina, kun kuuntelet sisältöä iPod shufflessa. VoiceOver kertoo myös akun tilan ja antaa muita ilmoituksia. VoiceOver voidaan ottaa käyttöön, kun iPod-asetukset määritetään iTunesin avulla ensimmäisen kerran, tai myöhemmin iTunesin iPod-asetusten Yhteenveto-painikkeesta. Kun valitset vaihtoehdon, jolla VoiceOver otetaan käyttöön iPodin käyttöönottoapurissa tai Yhteenveto-välilehdellä, sinua opastetaan VoiceOver Kit -paketin asentamisessa.

VoiceOverin käyttöönotto iPod shufflen käyttöönoton yhteydessä:

1. Liitä iPod shuffle tietokoneeseen.

2. Noudata iTunesissa näyttöön tulevia ohjeita. Ota VoiceOver käyttöön on oletusarvoisesti valittuna.

3. Valitse Jatka.

4. Valitse haluamasi kieli Puhepalaute-kohdan Yhteenveto-painikkeen Kieli-valikosta. Tämä valinta asettaa kielen puhutuille järjestelmän viesteille ja soittolistojen nimille sekä monille kappaleiden ja artistien nimille.

5. Valitse Käytä. Kun käyttöönotto on valmis, VoiceOver on käytössä iPod shufflessa.

Huomautus: Muun kielen valitseminen tietyille kappaleille:

1. Valitse kappaleet iTunesissa.

2. Valitse Arkisto > Näytä tietoja.

3. Valitse VoiceOver-kieli Asetukset-välilehden ponnahdusvalikosta.

4. Osoita OK-painiketta.

VoiceOverin käyttöönotto myöhemmin

1. Liitä iPod shuffle tietokoneeseen.

2. Valitse iTunesin laiteluettelosta iPod shuffle ja osoita sitten Yhteenveto-painiketta.

3. Valitse Puhepalaute-kohdan alta Ota VoiceOver käyttöön.

4. Valitse Käytä.

5. Valitse Puhepalaute-kohdan valikosta haluamasi kieli.

6. Valitse Käytä. Kun synkronointi on valmis, VoiceOver on käytössä.

VoiceOverin poistaminen käytöstä

1. Valitse iTunesin laiteluettelosta iPod shuffle ja osoita sitten Yhteenveto-painiketta.

2. Poista Äänipalaute-kohdasta Ota VoiceOver käyttöön.

3. Valitse Käytä.

Kun synkronointi on valmis, VoiceOver poistetaan käytöstä. Kuulet edelleen joitakin järjestelmän ilmoituksia englanniksi iPod shufflessa, esimerkiksi akun tilan, virheviestit ja geneerisen numeroidun soittolistavalikon. Kappaleiden ja artistien nimiä ei kuulu.

Nykyisen kappaleen tietojen kuunteleminen

Paina iPodin VoiceOver-painiketta toiston aikana. Kuulet nykyisen kappaleen ja sen artistin nimen. Voit myös siirtyä VoiceOverin avulla toiseen kappaleeseen, kun kuuntelet kappaleilmoituksia.

Siirtyminen kappaleilmoitusten avulla

• Jos iPod shufflessa on toisto käynnissä, paina:

• VoiceOver-painiketta kuullaksesi nykyisen kappaleen ilmoituksen

• Seuraava / Kelaa eteenpäin siirtyäksesi seuraavaan kappaleeseen ja kuullaksesi seuraavan kappaleen ilmoituksen

• Edellinen / Kelaa taaksepäin siirtyäksesi edelliseen kappaleeseen ja kuullaksesi edellisen kappaleen ilmoituksen

• Jos iPod shufflen toisto on keskeytetty, paina:

• VoiceOver-painiketta kuullaksesi nykyisen kappaleen ilmoituksen

• Seuraava / Kelaa eteenpäin kuullaksesi seuraavan ilmoituksen

• Edellinen / Kelaa taaksepäin kuullaksesi edellisen ilmoituksen

• VoiceOver- tai Toista/keskeytä-painiketta toistaaksesi ilmoitetun kappaleen

Soittolistojen vaihtaminen

Kun VoiceOver on käytössä, voit kuunnella iPod shuffleen synkronoidun soittolistan nimen ja valita sen. Jos iPod shuffleen on synkronoitu äänikirjoja tai äänipodcasteja, myös niiden nimet luetaan osana soittolistavalikkoa. Jos VoiceOver on pois käytöstä iTunesissa, soittolistat ilmoitetaan numerojärjestyksessä, mutta ei nimellä (esimerkiksi "soittolista 1, soittolista 2" jne.).

Soittolistavalikko ilmoittaa kohteet tässä järjestyksessä:

• nykyinen soittolista (jos on)

• kaikki kappaleet (kaikkien iPod shufflessa olevien kappaleiden soittolista)

• kaikki soittolistat aakkosjärjestyksessä, mukaan lukien Genius-soittolistat

• kaikki Genius-miksit aakkosjärjestyksessä

• kaikki podcastit aakkosjärjestyksessä

• kaikki iTunes U -kokoelmat aakkosjärjestyksessä

• kaikki äänikirjat aakkosjärjestyksessä.

Kohteen valitseminen soittolistavalikosta

1. Pidä VoiceOver-painiketta painettuna. Kuulet soittolistojen nimet.

2. Kun kuulet haluamasi soittolistan nimen, valitse se painamalla VoiceOver-painiketta tai Toisto/keskeytys-painiketta. Soittolistan ensimmäinen kohde toistetaan. Kun kuuntelet soittolistavalikkoa, voit siirtyä eteen- tai taaksepäin soittolistavalikossa painamalla Seuraava / Kelaa eteenpäin tai Edellinen / Kelaa taaksepäin.

Voit aloittaa soittolistan alusta valitsemalla sen näiden ohjeiden mukaisesti.

Soittolistavalikosta poistuminen

Pidä VoiceOver-painiketta painettuna.