Apit ja kirjat -toimintoon siirtyminen Apple School Managerissa ja Apple Business Managerissa

Tutustu näihin tietoihin, ennen kuin siirrät tilejä Apit ja kirjat -toimintoon.

Uudet ominaisuudet

Apple School Managerin ja Apple Business Managerin Apit ja kirjat -toiminnossa voi käyttää seuraavia ominaisuuksia:

Määrittämättömien lisenssien siirtäminen

Lisenssien jakaminen

• Jaa lisenssejä niiden ostajien kesken, joilla on käyttöoikeus samaan sijaintiin.

Yksinkertaistettu ostaminen

• Selaa ja osta sisältöä suoraan Apple School Managerin ja Apple Business Managerin Apit ja kirjat -toiminnossa. Voit tarkastella kaikkia sijainteihisi ostettuja tai siirrettyjä lisenssejä yhdessä paikassa. Hallitse määrälisenssiohjelman (VPP) luottoa ja päivitä laskutustietoja Asetuksissa.

Organisaation valmistelu Apit ja kirjat -toimintoon siirtymistä varten

Valmistaudu siirtymiseen alla olevien tietojen avulla.

Mobiililaitteiden hallinnan (MDM) tuen varmistaminen Apit ja kirjat -toiminnolle

Ota ennen siirtymistä yhteyttä MDM-toimittajaan ja varmista, että toimittaja tukee uusia Apit ja kirjat -ominaisuuksia.

VPP-ostajien kutsuminen

Jos sinulla on ostajia, joilla on jo VPP-tili mutta jotka eivät ole Apple School Managerissa tai Apple Business Managerissa, kutsu heidät liittymään organisaatioosi ennen Apit ja kirjat ‑toimintoon siirtymistä.

Siirrä vain yksi ostaja kuhunkin sijaintiin

Siirtyminen onnistuu parhaiten, kun siirrät vain yhden ostajan kuhunkin erilliseen sijaintiin. Tämän voi tehdä seuraavilla tavoilla:

• rajoittamalla jokaisen ostajan tilin käyttöoikeuden Apple School Managerissa tai Apple Business Managerissa tiettyyn sijaintiin

• ohjaamalla kunkin käyttäjän tiettyyn sijaintiin, joka heidän tulee valita.

Jos kukin ostaja siirtyy eri sijaintiin, kaikki lisenssit (sekä määritetyt että määrittämättömät) siirretään Apit ja kirjat -toimintoon.

Jos määritetyt lisenssit eivät siirry

Vain määrittämättömät lisenssit siirtyvät sijaintiin, jos jokin seuraavista tilanteista toteutuu:

• Lisenssit ostetaan tai siirretään sijaintiin, ennen kuin ostaja siirtyy uuteen sijaintiin.

• Joku lataa sijainnin tunnuksen, ennen kuin ensimmäinen käyttäjä siirtyy sinne.

• Uusi sisällönhallinnan vastuuhenkilö luodaan sijainnissa sen jälkeen, kun toinen käyttäjä rekisteröityy Apit ja kirjat -toimintoon.

• Useita ostajia siirtyy samaan sijaintiin.

Jos määritetyt lisenssit eivät siirry, ne pysyvät liitettyinä ostajan vanhoihin tunnuksiin, joiden pitäisi säilyä lähetettyinä MDM:ään sijainnin tunnuksen kanssa. Kun poistat jonkin apin määrityksen vanhalta tunnukselta, voit siirtää lisenssit sijaintiin valitsemalla Apple School Managerissa tai Apple Business Managerissa Asetukset > Apit ja kirjat.

Ensimmäinen siirtokerta

Kaikki siirtymisen aikana siirtyvät lisenssit määritetään sen sijainnin tunnuksen mukaisesti, johon ne siirtyvät. Jos siirtymisen aikana jää siirtymättä määritettyjä lisenssejä, ne pysyvät määritettyinä ostajan vanhalle tunnukselle. Kaikkien tunnusten, joilla on määritettyjä lisenssejä, on oltava ladattuna MDM:ään.

Sijaintiperusteiset tunnukset

Apit ja kirjat käyttää sijaintiperusteisia tunnuksia. Kaikki sijainnille ostetut tai siirretyt lisenssit määritetään sijainnin tunnuksen mukaisesti.* VPP-portaalin vanhat tunnukset ovat tiliperusteisia. Ostajat voivat käyttää kaikkien sijaintiensa tunnuksia Apple School Managerin tai Apple Business Managerin asetusten Apit ja kirjat -osiossa. Vain yhden henkilön tarvitsee lähettää sijaintitunnukset MDM:ään. Vanhoja tunnuksia ei enää tarvita, kun kaikki lisenssit on siirretty johonkin sijaintiin.

Kaikkien VPP-ostajien siirtäminen

Kun olet valmis siirtymään Apple School Managerin tai Apple Business Managerin Apit ja kirjat -toimintoon, kaikkien ostajien on siirryttävä samanaikaisesti. Jokaisen ostajan on siirrettävä oma tilinsä. Siirry klikkaamalla Apple School Managerin tai Apple Business Managerin Apit ja kirjat -osiossa Aloita ja valitsemalla sitten asianmukainen siirtymissijainti.

Kun kaikki ostajat ovat siirtyneet, voit hyödyntää kaikkia uusia ominaisuuksia.

* Määritettyjä kirjojen lisenssejä ei voi siirtää ja ne pysyvät määritettyinä käyttäjälle.