Paikallisen SMB-hakemiston luetteloinnin välimuistin poistaminen käytöstä

Voit poistaa paikallisen välimuistin käytöstä, jotta näet aina luettelon nykyisistä SMB-järjestelmän tiedostoista ja kansioista.

Kun käytät SMB 2- tai SMB 3 -yhteyttä, paikallinen välimuisti on oletusarvoisesti käytössä. Saatat haluta poistaa paikallisen välimuistin käytöstä, jos palvelimen sisältö muuttuu usein tai jos Finder näyttää joskus vain osan järjestelmän tai kansion sisällöstä muutaman sekunnin ajan. (OS X El Capitan- tai macOS Sierra -käyttöjärjestelmien ruuhkaisissa tai suurissa yhteiskäyttötiedostoissa kohteet saattavat kadota Finderista, kun paikallinen välimuisti rakennetaan uudelleen.)

Noudata näitä ohjeita sen mukaan, onko macOS-asiakastietokoneessasi /etc/nsmb.conf-tiedosto.

Jos Macissa on tiedosto /etc/nsmb.conf

Avaa nsmb.conf root-tiedostona ja aseta dir_cache_max_cnt-arvoksi nolla lisäämällä tiedostoon seuraavat rivit:

[default]

dir_cache_max_cnt=0

Tallenna tiedosto, katkaise kaikkien liitettyjen SMB-järjestelmien yhteys ja yhdistä ne sitten uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos Macissa ei ole tiedostoa /etc/nsmb.conf

Avaa Pääte ja luo sitten näillä komennoilla nsmb.conf-tiedosto, jonka dir_cache_max_cnt-arvo on nolla:

sudo -s

echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf

echo "dir_cache_max_cnt=0" >> /etc/nsmb.conf

exit

Katkaise kaikkien liitettyjen SMB-järjestelmien yhteys ja yhdistä ne sitten uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.